<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Näin teet ensimmäiset kaupat eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 18.03.2022

Aiheet: eToro

Olet ehkä rekisteröitynyt eToroon ja seuraavaksi pitäisi tehdä kauppa. Alla ohje miten talletat rahaa ja toteutat ensimmäisen kaupan eTorossa.

Jos vielä harkitset rekisteröitymista, suosittelemme lukemaan blogin: Millaiselle sijoittajalle eToro sopii? Emme suosittele eToroa ensimmäistä kertaa sijoittavalle, mutta eToron virtuaalisalkun avulla sijoittamista voi harjoitella aloittelijakin turvallisesti.

 

Rahan tallettaminen eToroon

Tallettaminen on helppoa ja nopeaa tarvitset vain pankkitunnukset. Rahat saa nostettua pois eTorosta. eToro veloittaa palkkiota 5 dollaria. Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneiltä ei peritä palkkiota. Palkkiot palautetaan kuukausittain Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneille.

  • Kirjaudu eToroon  tunnuksillasi
  • Klikkaa vasemmasta laidasta "talleta varoja"
  • Käytä tilisiirtovaluuttana EUR (euroja), niin vältyt ylimääräisiltä kuluilta, joita pankkisi voi veloittaa

talleta-varoja-etoro

Kaupan tekeminen eTorossa

Osakkeiden ostaminen poikkeaa siitä, mihin on tottunut kotimaisissa välittäjissä. Esimerkiksi kaupankäyntivaluutta on dollari ja ostaminen on suoraviivaista.

Osaketta ostetaan klikkaamalla osakkeen kohdalla “Käy kauppaa” -nappia (englanniksi Trade).

Ostohinta näkyy laatikossa ja hinta päivittyy reaaliaikaisesti. Sijoittaja voi syöttää haluamansa sijoitussumman tai kappalemäärän (yksikön). Huom! osakkeita ei ole pakko ostaa tasamääriä, vaan eTorossa voi ostaa osakkeiden osia. Esimerkiksi Nestlettä voi ostaa vaikka 1,50 kappaletta.

eToro myös kertoo ostohetkellä, paljonko sijoitus on prosentteina salkun pääomasta. Tämä helpottaa salkun allokointia ja riskien hallintaa.

Nestlen-osake-osta

Myytäessä "suljetaan" kauppa

Vastaavasti, kun osake myydään, käytetään eTorossa termiä sulkea (eng. close). Sijoittaja siis “clousaa sijoituksen”. Sijoittaja voi sulkea koko sijoituksen tai osan siitä.

Kaipaatko apua osakkeiden ostamiseen eTorossa? Lue blogi kirjoitus aiheesta.

Klikkaa tästä eToroon