<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Näin teet ensimmäiset kaupat eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 18.03.2022

Aiheet: eToro

Olet ehkä rekisteröitynyt eToroon ja seuraavaksi pitäisi tehdä kauppa. Alla ohje miten talletat rahaa ja toteutat ensimmäisen kaupan eTorossa.

Jos vielä harkitset rekisteröitymista, suosittelemme lukemaan blogin: Millaiselle sijoittajalle eToro sopii? Emme suosittele eToroa ensimmäistä kertaa sijoittavalle, mutta eToron virtuaalisalkun avulla sijoittamista voi harjoitella aloittelijakin turvallisesti.

 

Rahan tallettaminen eToroon

Tallettaminen on helppoa ja nopeaa tarvitset vain pankkitunnukset. Rahat saa nostettua pois eTorosta. eToro veloittaa palkkiota 5 dollaria. Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneiltä ei peritä palkkiota. Palkkiot palautetaan kuukausittain Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneille.

  • Kirjaudu eToroon tunnuksillasi
  • Klikkaa vasemmasta laidasta "talleta varoja"
  • Käytä tilisiirtovaluuttana EUR (euroja), niin vältyt ylimääräisiltä kuluilta, joita pankkisi voi veloittaa
Pääomasi on vaarassa

talleta-varoja-etoro

Kaupan tekeminen eTorossa

Osakkeiden ostaminen poikkeaa siitä, mihin on tottunut kotimaisissa välittäjissä. Esimerkiksi kaupankäyntivaluutta on dollari ja ostaminen on suoraviivaista.

Osaketta ostetaan klikkaamalla osakkeen kohdalla “Käy kauppaa” -nappia (englanniksi Trade).

Ostohinta näkyy laatikossa ja hinta päivittyy reaaliaikaisesti. Sijoittaja voi syöttää haluamansa sijoitussumman tai kappalemäärän (yksikön). Huom! osakkeita ei ole pakko ostaa tasamääriä, vaan eTorossa voi ostaa osakkeiden osia. Esimerkiksi Nestlettä voi ostaa vaikka 1,50 kappaletta.

eToro myös kertoo ostohetkellä, paljonko sijoitus on prosentteina salkun pääomasta. Tämä helpottaa salkun allokointia ja riskien hallintaa.

Nestlen-osake-osta

Myytäessä "suljetaan" kauppa

Vastaavasti, kun osake myydään, käytetään eTorossa termiä sulkea (eng. close). Sijoittaja siis “clousaa sijoituksen”. Sijoittaja voi sulkea koko sijoituksen tai osan siitä.

Kaipaatko apua osakkeiden ostamiseen eTorossa? Lue blogi kirjoitus aiheesta.

Klikkaa tästä eToroon

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees