<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Kaupankäyntikustannukset eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 10.05.2023

Aiheet: eToro, sijoitussalkut, sosiaalinen sijoittaminen, hyvä tietää

eToro on maailman johtava sosiaalinen kaupankäyntialusta. Kotimaisiin välittäjiin verrattuna eToro on todella kustannustehokas. Kansainvälisiä osakkeita voi ostaa nollakuluilla.

eTorossa voit sijoittaa eri omaisuusluokkiin, kopioida helposti muiden sijoittajien sijoitussalkut sekä jakaa omia sijoitusnäkemyksiä ja jopa asettaa oman salkkusi muiden sijoittajien kopioitavaksi. eToroa käytetään yli 140 maassa ja käyttäjiä on yli 12 miljoonaa.

Sijoittaja.fi:n maailman parhaat sijoitussalkut ovat myös kopioitavissa eTorossa.

eToron kustannukset ovat matalat - Sijoittaja.fi käyttäjille vieläkin alemmat

eTorossa valuutta on dollari. Alla olevaan taulukkoon on kerätty yhteenveto eToron kuluista. Kattava hinnasto löytyy eToron sivuilta.

Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen edut, jotka näkyvät alla olevassa taulukossa. Sijoittaja.fi:n käyttäjille eToron kulut ovat muita käyttäjiä alhaisemmat. Huom! Etu tilitetään kuukausittain.

Huom! Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen etuja, jotka tulevat voimaan, kun eToroon rekisteröityy alla olevan linkin kautta.

TUTUSTU eTOROON!

51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Osakkeissa välityspalkkio on 0 euroa

Useimmat välittäjät veloittavat välityspalkkion, kun ostat tai myyt osakkeita. eTorossa välityspalkkiota ei ole.

eToro ei myöskään veloita spread-kustannusta. Spread on osto- ja myyntihinnan välinen erotus. Toisinaan kaupankäyntikulu on spreadissa eli osakkeen välittäjän näyttämä ostohinta on palkkion verran markkinahintaa korkeampi. Näin ei kuitenkaan ole eTorossa.

eToro ilmoittaa myös vastaavansa tarvittaessa asiakkaan puolesta leimaverosta ja varainsiirtoverosta, mikä tuo lisäsäästöjä Isossa-Britanniassa 0,5 %, Irlannissa 1 %, Ranskassa 0,3 % ja Italiassa 0,1 %

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

CFD-kaupankäynti

eTorossa voi myös sijoittaa vivulla. Tällöin ostettava instrumentti ei ole osake, vaan niin sanottu hintaerosopimus CFD. CFD on johdannaistuote, joka soveltuu vain kokeneille aktiivisille sijoittajille.

Yksityissijoittajan kannattaa varoa CFD-kaupankäyntiä, sillä Suomen verotuksessa CFD-kaupankäynnistä aiheutuneita tappioita ei voi vähentää verotuksessa.

Suomalaiset osakkeet ovat eTorossa CFD:eina, joten sijoittamista niihin kannattaa välttää. Tästä voit tarkistaa, minkä markkinoiden osakkeet ovat aitoja ja mitkä CFD:eita eTorossa.

Tilinsiirto ja nostokustannukset

eTorossa käytettävä valuutta on dollari. Euroilla sijoittavalle aiheutuu valuutanvaihtokustannuksia.

eToro perii euromääräisistä talletuksista 0,50 % maksun valuutanvaihtokulun muodossa. Eli 1 000 dollarin talletuksesta kulu on 5$. Nostoista eToro perii kiinteän 5 dollarin maksun per nosto ja sen lisäksi 0,50 %:n valuutanvaihtokulun takaisin euroiksi. Kuluja ei kuitenkaan peritä Sijoittaja.fi:n käyttäjiltä.

Valuutanvaihtokustannukset

Ostettaessa tai myytäessä eToro käyttää reaaliaikaisia kursseja valuutanvaihdossa. eToro ei siis peri spread- tai muuta kustannusta valuutanvaihdosta osto- tai myyntitoimeksiantoa tehtäessä. 

Muut kustannukset

Mikäli salkkuun ei kirjaudu sisään vähintään kerran 12 kuukaudessa, eToro perii 10 $ kuukausimaksun. Kuukausimaksu peritään vain jos salkussa on rahaa. Käyttäjän tekemiä sijoituksia ei myydä kuukausimaksun kattamiseksi.

Käytännön esimerkki kuluista

Tarkastimme toteutuneet kustannukset kolmelle salkullemme: Disruptiiviset teknologiaosakkeet (sisältää 30 osaketta), Globaalit matalariskisiset laatuosakkeet (sisältää 30 osaketta) ja ETF-salkku (4 ETF-rahastoa).

Tutkimme veloittiko eToro kaupakäyntikustannusta ja vastasiko toteutunut ostohinta markkinahintaa. Mikäli toteutunut ostohinta on korkeampi kuin markkinahinta, erotus voidaan laskea spread-kuluksi.

Toteutuneet "kustannukset" olivat välillä 0,007 - 0,026 %. Tämä tarkoittaa 10 000 euron salkussa 0,70 - 2,60 euron kaupankäyntipalkkiota koko salkulle. Osakesalkussa tehtiin siis 30 ostotoimeksiantoa. Toteutunut "kulu" on niin pieni, että se menee tutkimusvirheen piikkiin.

eToron markkinointilupaus piti siten paikkansa. Kaupankäynti osakkeilla on kulutonta.

Nyt kopioitavana Sijoittaja.fi:n sijoitussalkut

Pääset sijoittamaan maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin ja yhtiöihin sekä tehokkailla ETF:illä toteutettuun sijoitussalkkuun. Mukana 30 laatuosaketta ja 30 teknologiaosaketta sekä 4 ETF:ää.

Voit kopioida muiden sijoittajien salkut yhdellä napin painalluksella. Järjestelmä kopioi automaattisesti salkun omistukset suhteessa sijoittamaasi pääomaan. Minimisijoitus on 500$. Sinulla ei tarvitse olla suuria pääomia kattaaksesi jokaisen sijoituskohteen yksikköhinnan, vaan voit saada omistuksia myös murto-osina. Mikäli salkussa tapahtuu muutoksia, järjestelmä kopioi muutokset salkkuusi automaattisesti. 

Salkut löytyvät eTorossa kirjoittamalla hakukenttään salkun nimen tai klikkaamalla alta salkun nimeä.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin osakkeilla

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa esimerkiksi osakkeilla ja ETF:llä.

REKISTERÖIDY eTOROON!

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees