<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Tutkimus milleniaalien osakevalinnoista - ideoita boomerinkin salkkuun

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 30.09.2020

Aiheet: sijoitusideat, sosiaalinen sijoittaminen, maailman markkina

Apex Clearingin tutkimuksessa analysoitiin yli miljoona jenkkimilleniaalien sijoitustiliä. Tutkimuksessa sijoittajien keskimääräinen ikä oli 31,5 vuotta ja keskimääräinen sijoitusvarallisuus 2300 dollaria.

Mitä osakkeita milleniaalien salkuista löytyy?

Tutkimus paljastaa, että suosituimmat osakkeet ovat parhaita teknologiaosakkeita, mutta myös konservatiivisempia osakevalintoja. Apex Clearingin kvartaaliraportin mukaan Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ja Facebook ovat viisi suosituinta osaketta.

Sijoilla 6-10 ovat Disney, Boeing, Netflix, AMD ja Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway. Myös Nvidia, Alibaba, Google (Alphabet), Visa ja Shopify ovat suosittuja.

Uusien tulokkaiden joukosta mielenkiintoisimmat poiminnat ovat rokoteyhtiö Moderna, online-vedonlyönnin kuumimpiin osakkeisiin kuuluva Draftkings sekä lentokenttä-spa-palveluihin erikoistunut XpresSpa Group.

Milleniaalien salkut eivät todellisuudessa isosti eroa S&P 500 -indeksin kärkiyhtiöistä. Ne sisältävät parhaita teknologiaosakkeita ja myös vakaimpia osakevalintoja. Spekulatiiviset osakkeet ovat alipainossa toisin kuin yleisesti luullaan. Niiden joukosta löytyy COVID-19-kärsineitä yhtiöitä, mutta myös uusia nousevia tähtiosakkeita.

Miten keskimäärin 2300$ arvoisella tilillä voi olla esimerkiksi Amazonia, jonka osake maksaa yli 3000$/kappale?

Vastaus tähän ovat uudet sijoitusalustat, joissa sijoittajat voivat ostaa osakkeiden osia. Näitä ovat supersuositut Robinhood ja myös Suomeen rantautunut eToro. Näissä osakkeiden ostoista tai myynneistä ei peritä välityspalkkiota, vaan yhtiöiden ansaintalogiikka on toisenlainen. 

Kokosimme blogiin suomalaisten sijoittajien kokemuksia eTorosta, jota käyttää maailmalla miljoonat sijoittajat. 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä. Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä.

Kiinnostuitko kansainvälisestä sijoittamisesta?

Tutustu eToroon välittäjänä ja aloita sijoittaminen. Sijoittaja.fi:n käyttäjille olemme neuvotelleet vielä paremmat edut eTorossa, jotka saat käyttöösi rekisteröitymällä alla olevan linkin kautta.

REKISTERÖIDY ETOROON TÄSTÄ

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.