<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Tutkimme eToron sijoituskustannukset - onko niin edullinen kuin lupaa?

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 01.03.2022

Aiheet: eToro, sosiaalinen sijoittaminen, kulut

eToro on perustettu vuonna 2007 ja se on maailman johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman työkaluja pääomamarkkinoille sijoittamiseen. eToron sijoitusalustalla sijoittajat voivat sijoittaa eri omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Tutkimme eToron toteutuneet kulut omissa sijoitussalkuissa. Onko eToro niin edullinen kuin lupaa?

eTorossa on myös meidän rakentamat kansainväliset sijoitussalkut kopioitavissa helposti. Salkut ovat pitkäntähtäimen sijoitussalkkuja ja suunniteltu erityisesti suomalaiselle sijoittajalle, joka haluaa kansainvälistä hajautusta sijoittamalla parhaisiin osakkeisiin. Katso tästä ohje miten löydät salkut eTorosta.

eToron kulut ovat herättäneet paljon keskustelua

eToro on todella kustannustahokas, koska kansainvälisiä osakkeita voi ostaa nollakuluilla. 

Sijoittaja.fi:n käyttäjille säästöä kuluissa

Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen edut, jotka näkyvät alla olevassa taulukossa. Sijoittaja.fi:n käyttäjille eToron kulut ovat muita käyttäjiä alhaisemmat. Ne saa käyttöön, kun rekisteröityy alla olevan linkin kautta. Huom! Etu tilitetään kuukausittain.

image-png-Apr-06-2022-07-06-53-30-PM

REKISTERÖIDY eTOROON!
Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro ansaitsee yllä olevilla kuluilla sekä CFD-kaupankäynnistä saatavilla palkkiolla. Tästä voit tarkistaa, mitkä osakkeet ovat aitoja ja mitkä CFD:eita eToron palvelussa. Sijoittaja.fi kuluu eToron partner-ohjelmaan, josta voi lukea lisää täältä.

Tutkimme omien salkkujemme kulut

Kaupankäyntikuluja syntyy sijoittajalle välityspalkkion lisäksi spread-kulusta. Sillä tarkoitetaan osto- ja myynti-hinnan välistä erotusta. Jos osto-hinta on korkeampi kuin markkinahinta, erotus on sijoittajalle kulua. Tämä kulu menee yleensä välittäjälle tai välittäjän käyttämälle “market makerille”. Esimerkiksi eTorossa sijoittajalle on aina tarjolla valmis hinta ja sijoittaja voi ostaa osakkeen osia. Tästä aiheutuu settlaus-kuluja eTorolle.

eToro ilmoittaa, että se ei veloita aidoissa osakkeissa spread-kulua. Tutkimme, miten väite piti paikkaansa omissa salkuissamme.

Tarkastimme toteutuneet kustannukset kolmelle salkullemme: Disruptiiviset teknologiaosakkeet (sisälsi ostohetkellä 30 osaketta), Globaalit matalariskisiset laatuosakkeet (sisälsi ostohetkellä 30 osaketta) ja ETF-salkku (neljä ETF-rahastoa).

Tutkimme veloittiko eToro kaupakäyntikustannusta ja vastasiko toteutunut ostohinta markkinahintaa. Mikäli toteutunut ostohinta on korkeampi kuin markkinahinta, erotus voidaan laskea spread-kuluksi.

Toteutuneet “kustannukset” olivat välillä 0,007 – 0,026 %. Tämä tarkoittaa 10 000 euron salkussa 0,70 – 2,60 euron kaupankäyntipalkkiota koko salkulle. Osakesalkussa tehtiin siis 30 ostotoimeksiantoa. Toteutunut “kulu” on niin pieni, että se menee tutkimusvirheen piikkiin.

eToron markkinointilupaus piti siten paikkansa. Kaupankäynti osakkeilla on kulutonta.

Lue tästä laajempi kirjoitus eToron kuluista.

REKISTERÖIDY eTOROON!
Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Liity mukaan keskusteluun kansainvälisestä sijoittamisesta!

Loimme kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimen keskustelufoorumin. Liity mukaan Kansainvälinen sijoittaminen Facebook-ryhmäämme. 

Tule mukaan Facebook-keskusteluryhmään tästä!

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin osakkeilla

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja (eToro tilittää edun manuaalisesti kuukausittain) ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees