<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Suomalaisten viisi ostetuinta kansainvälistä osaketta

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 27.07.2023

Aiheet: osake, sijoittaminen, eToro

Saimme eTorolta tilastot osakkeista, joilla suomalaiset ovat käyneet eniten kauppaa tänä vuonna. Monet osakkeet ovat samoja kuin viime vuosina, mutta poikkeuksiankin löytyy.

Suomalaiset ovat lottokansaa ja GameStopin on korvannut Bed Bath and Beyond, joka on konkurssissa. Kiinalainen sähköauto yhtiö NIO ei ole enää viiden suosituimman joukossa vaan sen on korvannut Nvidia.

Katso suomalaisten viisi ostetuinta osaketta eTorossa.

Suomalaisten suosituimmat osakkeet

1. Tesla

Tesla on eToron suosituin osake niin suomalaisten keskuudessa kuin kansainvälisesti. Teslan arvo on noussut vuoden 2023 alusta jo 160 prosenttia. Teslan osake on kohonnut merkittävästi viime vuosina, ja tämä ei ole sattumaa. Yhtiö on nopeasti kasvavan EV-markkinan johtotähti ja se on useasti ylittänyt analyytikoiden ennusteet ja kasvanut muita teknologiajättejä nopeammin. Lisäksi Teslan markkina-arvo asettaa sen maailman kymmenen suurimman yrityksen joukkoon.

Teslan volyymit ovat pienempiä kuin perinteisillä autojäteillä kuten Toyotalla tai Volkswagen Groupilla, mutta autojen voittomarginaali on aivan omaa luokkaansa. Ennen alennusmyyntejä Tesla teki keskimäärin kahdeksan kertaa enemmän voittoa jokaisesta autosta suhteessa Toyotaan. 

Tesla eTorossa*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

2. Nvidia

Tekoäly buumin suurimpia hyötyjiä tänä vuonna on biljoonan dollarin kerhoon noussut Nvidia. Nvidian kurssi on noussut vuoden alusta jo 230 prosenttia. 

Nvidia on vuonna 1993 Kaliforniassa perustettu teknologiayritys, joka valmistaa puolijohteita, grafiikkaprosessoreita peli- ja yritysmarkkinoille, sekä erilaisia järjestelmäpiirejä muun muassa autoteollisuuden tarpeisiin. Datakeskukset ovat myös keskeinen osa yhtiön liiketoimintaa.

Nvidia on tällä hetkellä maailman kuudenneksi suurin yritys 1,17 biljoonan dollarin markkina-arvolla. 

Katso Nvidian tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

3. Amazon

Amazon tunnetaan erityisesti verkkokaupastaan, joka kattaa 47 % liikevaihdosta. Amazonin muita merkittäviä liiketoimintasegmenttejä ovat AWS (14 %), suoratoistopalvelu Amazon Prime (7 %) ja mainospalvelut (7 %). Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli lähes 514 miljardia.

Katso Amazonin tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

4. Apple

Apple on maailman suurin yhtiö joka saavutti ensimmäisenä yhtiönä maailmassa massiivisen kolmen biljoonan dollarin markkina-arvon viime keväänä. Applen tärkein liiketoimintasegmentti on iPhone, joka vastaa noin puolesta yhtiön liikevaihdosta. Lisäksi merkittävässä roolissa ovat palvelut, jotka muodostavat noin viidenneksen liikevaihdosta ja ovat tärkeitä kasvun ja arvostuksen kannalta.

Applella on myös muita segmenttejä, kuten Mac-tietokoneet, iPadit ja erilaiset tuotteet kuten Apple Watch. Lisäksi yhtiö harjoittaa palveluliiketoimintaa, kuten Apple Pay ja sovelluskauppa.

Osta Applen osaketta eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

5. Bed Bath & Beyond

Bed, Bath and Beyond on tämän vuoden meemiosakkeeksi noussut yhtiö joka meni konkurssiin keväällä. Perustettu vuonna 1971, Bed Bath & Beyond oli pitkään suosittu tavaratalo, joka tarjosi laajan valikoiman lakanoiden, pyyhkeiden ja keittiövälineiden kaltaisia kodintuotteita.

Kuitenkin viimeisen vuosikymmenen ajan heikko myynti johtui sekalaisesta valikoimista ja heikosta verkkokaupan strategiasta, jolloin kilpailu Targetin, Walmartin ja Wayfairin kaltaisten yritysten kanssa vaikeutui. Kilpailijat houkuttelivat asiakkaita laadukkaammilla tuotteilla ja trendikkäällä sisustuksella.

Konkurssi

Konkurssista oli puhetta jo aikaisemmin alkuvuodesta, mutta osakkeen ympärille nousi hype Reddit-keskustelupalstan myötä. Yhtiön kaupankäynti tunnus muuttui BBBY:stä BBBYQ:ksi, jossa Q on merkintä konkurssiin menneestä yhtiöstä. Konkurssi ei aina tarkoita että toiminta loppuu välittömästi.

Bed Bath & Beyond sai 240 miljoonan dollarin lainan joka helpottaa sen toimintoja konkurssimenettelyn aikana. Yhtiö on rajusti velkaantunut viime vuosina. Yhtiöllä on 5.2 miljardin dollarin velat ja varoja noin 4,4 miljardin dollarin verran.

Kaikki jäljellä olevat Bed Bath & Beyond -myymälät sekä tytäryhtiö Buy Buy Babyn sulkevat ovensa heinäkuussa 2023. Yrityksen nimen ja tavaramerkin on ostanut Overstock.com -yritys, joka aikoo uudelleenbrändätä itsensä Bed Bath & Beyond -nimen alle myöhemmin vuonna 2023.

Spekulaation kohteena

Yhtiön osake on ollut kovan spekulaation kohteena ja se on laskenut vuoden alusta yli 83 prosenttia, mutta nousi tammikuussa alkaneen hypen myötä kuukaudessa noin 150 prosenttia. Helmikuun huipuista kurssi on laskenut yli 93 prosenttia. Bed Bath & Beyond* oli kesäkuussa eTorossa yksi suomalaisten eniten ostamista osakkeista. Yhtiön kurssi on noussut edeltävän 30 päivän aikana yli 71 prosenttia.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Bed Bath & Beyondin osakkeella kaupankäynti on lähempänä uhkapelaamista kuin sijoittamista tällä hetkellä.

Sijoittaja.fi ei anna osta tai myyntisuosituksia.

Käy kauppaa edullisesti

Voit ostaa blogissa mainittuja osakkeita sekä tuhansia muita kansainvälisiä huippuyhtiöitä edullisesti. Avaa tili Sijottaja.fi:n kautta, niin saat käyttöösi tavallista paremmat edut.

Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy helppolukuinen ohje tilin avaamiseen täältä. Vain rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Tämä informaatio on tarkoitettu vain tiedon ja koulutuksen tarkoituksiin eikä  sitä tulisi pitää sijoitusneuvontana tai sijoitussuosituksena. Aiempi kehitys  ei ole tae tulevista tuotoista.  Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees