<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Suomalaisten viisi ostetuinta osaketta eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 13.06.2022

Aiheet: sijoittaminen, eToro, sosiaalinen sijoittaminen, maailman markkina

Suomalaisia käyttäjiä on eTorossa jo yli 20 000. Pyysimme eTorolta tiedon, mitä osakkeita suomalaiset ovat ostaneet eniten viime vuosien aikana. Kun katsotaan viittä suosituinta osaketta, suomalaiset eroavat kansainvälisesti muista sijoittajista vain yhden osakkeen osalta. Lue artikkeli ja katso, löytyykö salkustasi samoja osakkeita.

Suomalaiset sijoittajat seuraavat kansainvälisiä trendejä eTorossa

eTorossa suosituimmat osakkeet ovat kansainvälisiä yhtiöitä, mikä on hyvä, sillä suomalaisia osakkeita on saatavana vain CFD:nä (Contract For Difference) eli synteettisinä hinnanerosopimuksina, joita emme suosittele ostamaan.

CFD-pohjaisten tuotteiden tappioita ei voi vähentää verotuksessa ja suosittelemme ostamaan vain aitoja osakkeita, joita eTorosta löytyy esimerkiksi Yhdysvaltojen, Ruotsin, Lontoon, Saksan ja Hong Kongin pörsseistä. 

Vertasimme suomalaisten suosikkiosakkeita eToron kaikkiin asiakkaisiin ja ruotsalaisten suosikkiosakkeisiin. Erot ovat yllättävän pieniä, vain yksi osake erotti suomalaiset muista. 

Suomalaisten top 5

1. Tesla 

Tesla on ylivoimaisesti suosituin osake eTorossa, niin suomalaisten, ruotsalaisten kuin kaikkien eToron käyttäjien keskuudessa. Elon Muskin vetämän Teslan osake on ollut kovassa nosteessa viime vuodet, eikä syyttä, sillä yhtiö on takonut jatkuvasti analyytikoiden ennusteita parempia tuloksia. Tesla on myös markkina-arvoltaan maailman kymmenen suurimman yrityksen joukossa. 
Katso Teslan osakkeen tiedot eTorosta*
Pääomasi on vaarassa

2. NIO

NIO on Kiinan johtava sähköautoyhtiö, jonka osake nousi rajusti vuoden 2020 loppupuoliskolla piensijoittajien hypen myötä. Osake tuli kuitenkin rajusti alas vuoden 2021 alussa ja on nyt noin 70 % alempana huippulukemista. NIO on kasvuyritys ja saanut tuotannon kunnolla käyntiin vasta tänä vuonna. Kiinan laaja koronasulku ja komponenttipula ovat vaikeuttaneet tuotantoa. Kirjoitimme analyysin NIO:sta, jonka voit lukea täältä.
Tutustu NIO:n osakkeeseen eTorossa*
Pääomasi on vaarassa

3. Apple

Apple on monen pitkäjänteisen sijoittajan, kuten Warren Buffetin, suosikkiosake. Buffetin sijoitusyhtiö Berkshire Hathawayn suurin omistus on Apple, jonka paino salkussa on huikeat 41 %. Apple on takonut tasaista tulosta vuodesta toiseen ja yhtiön myydyin tuote, iPhone, on vallannut jatkuvasti lisää markkinaosuutta.
Applen osake eTorossa*
Pääomasi on vaarassa

4. GameStop

GameStop on listan outolintu, sillä sen kurssin nousu on viime vuosina perustunut puhtaasti hypeen, joka alkoi Redditin WallStreetBets palstalta vuoden 2021 alussa. Suomalaiset ovat olleet selkeästi tässä trendissä mukana. GameStopin arvo ei ole perusteltavissa millään fundamenteilla ja yhtiön kurssi on edelleen järjettömän korkealla suhteessa tunnuslukuihin. Emme suosittele ostamaan GameStoppia, vaikka se löytyykin eToron valikoimasta. Voit katsoa yhtiön tunnusluvut eTorosta täältä*. Pääomasi on vaarassa

5. Amazon

Amazon on maailmanlaajuisesti yksi ostetuimmista osakkeista eTorossa. Globaalisti Amazon on kolmanneksi suosituin, siinä missä Suomessa Amazon on sijalla viisi. Amazon on tunnettu verkkokaupastaan, mutta tuottavin liiketoimintasegmetti on AWS eli Amazon Web Services, joka on pilvipalvelualusta. Amazon saa tuloja myös kuljetusmaksuista, mainosten myymisestä ja Amazon Prime -suoratoistopalvelusta. Amazonin osake on laskenut muiden teknologiaosakkeiden mukana ja osakkeen hinta on pudonnut vuoden alusta yli 30 %. 
Amazonin osake eTorossa*
Pääomasi on vaarassa

Suomalaiset erottaa kansainvälisistä sijoittajista vain GameStop

Ruotsissa suosituimmat osakkeet ovat 1. Tesla, 2. Apple, 3. Amazon, 4. NIO, 5. Meta Platforms (Facebook) ja kansainvälisesti viisi suosituinta osaketta ovat aivan samat kuin Ruotsissa. Ruotsalaiset sijoittajat käyttävät eToroa siis myös ensisijaisesti kansainvälisten osakkeiden ostamiseen, vaikka eTorosta löytyy yli 40 aitoa osaketta Tukholman pörssistä.

Suomalaiset tuntuvat siis olevan hieman enemmän spekulatiivisia sijoittajia, sillä siinä missä NIO on ollut Suomessa toiseksi suosituin, on se globaalisti vasta neljänneksi suosituin. GameStop ei myöskään päätynyt kansainväliselle top 5 -listalle, vaan sen korvasi Meta eli Facebook. 

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin edullisesti

Voit ostaa tässä artikkelissa mainittuja osakkeita sekä tuhansia muita kansainvälisiä huippuyhtiöitä nollakuluilla. Avaa tili Sijottaja.fi:n kautta, niin saat käyttöösi tavallista paremmat edut. 

eToro-kulutaulukko-3

Voit aloittaa kaupankäynnin vain 50 dollarilla ja rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröidy alla olevan linkin, niin saat edut käyttöösi.

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.