<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Suomalaisten suosikkiosakkeet eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 03.11.2023

Aiheet: osake, sijoittaminen, sijoitusideat, eToro

Saimme eTorolta tilastot osakkeista, joilla suomalaiset ovat käyneet eniten kauppaa tänä vuonna. Monet osakkeet ovat samoja kuin viime vuosina. Suomalaisten eniten omistamat osakkeet ovat maailman suurimpia teknologiajättejä. 

Katso suomalaisten viisi ostetuinta osaketta eTorossa. 

Suomalaisten suosituimmat osakkeet

Aiempiin tilastoihin verratessa meemiosakkeet ovat poistuneet suosituimpien osakkeiden listalta. Gamestop, konkurssissa oleva Bed Bath and Beyond ja kiinalainen sähköautoyhtiö NIO loistavat poissaolollaan. Kovassa nosteessa oleva tekoäly-yhtiö Nvidia sen sijaan löytyy listalta. 

 

1. Tesla

Tesla on eToron suosituin osake niin suomalaisten keskuudessa kuin kansainvälisesti. Teslan arvo on noussut vuoden 2023 alusta jo 160 prosenttia. Teslan osake on kohonnut merkittävästi viime vuosina, ja tämä ei ole sattumaa. Yhtiö on nopeasti kasvavan EV-markkinan johtotähti ja se on useasti ylittänyt analyytikoiden ennusteet ja kasvanut muita teknologiajättejä nopeammin. Lisäksi Teslan markkina-arvo asettaa sen maailman kymmenen suurimman yrityksen joukkoon.

Teslan volyymit ovat pienempiä kuin perinteisillä autojäteillä kuten Toyotalla tai Volkswagen Groupilla, mutta autojen voittomarginaali on aivan omaa luokkaansa. Ennen alennusmyyntejä Tesla teki keskimäärin kahdeksan kertaa enemmän voittoa jokaisesta autosta suhteessa Toyotaan. 

Tesla eTorossa*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

2. Nvidia

Tekoäly buumin suurimpia hyötyjiä tänä vuonna on biljoonan dollarin kerhoon noussut Nvidia. Nvidian kurssi on noussut vuoden alusta jo 196 prosenttia. 

Nvidia on vuonna 1993 Kaliforniassa perustettu teknologiayritys, joka valmistaa puolijohteita, grafiikkaprosessoreita peli- ja yritysmarkkinoille, sekä erilaisia järjestelmäpiirejä muun muassa autoteollisuuden tarpeisiin. Datakeskukset ovat myös keskeinen osa yhtiön liiketoimintaa.

Nvidia on tällä hetkellä maailman kuudenneksi suurin yritys 1,045 biljoonan dollarin markkina-arvolla. 

Katso Nvidian kurssi & avainluvut eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

3. Amazon

Amazon tunnetaan erityisesti verkkokaupastaan, joka kattaa 47 % liikevaihdosta. Amazonin muita merkittäviä liiketoimintasegmenttejä ovat AWS (14 %), suoratoistopalvelu Amazon Prime (7 %) ja mainospalvelut (7 %). Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli lähes 514 miljardia.

Katso Amazonin tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

4. Apple

Apple on maailman suurin yhtiö joka saavutti ensimmäisenä yhtiönä maailmassa massiivisen kolmen biljoonan dollarin markkina-arvon viime keväänä. Applen tärkein liiketoimintasegmentti on iPhone, joka vastaa noin puolesta yhtiön liikevaihdosta. Lisäksi merkittävässä roolissa ovat palvelut, jotka muodostavat noin viidenneksen liikevaihdosta ja ovat tärkeitä kasvun ja arvostuksen kannalta.

Applella on myös muita segmenttejä, kuten Mac-tietokoneet, iPadit ja erilaiset tuotteet kuten Apple Watch. Lisäksi yhtiö harjoittaa palveluliiketoimintaa, kuten Apple Pay ja sovelluskauppa.

Osta Applen osaketta eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

5. Microsoft

Microsoftin liiketoiminta koostuu pilvipalveluista, Office-tuotteista, kuten Word ja Excel, sekä More Personal Computing -segmentistä, johon kuuluvat Windows ja Xbox. Microsoft pyrkii kasvattamaan peliliiketoimintaa, omistavat LinkedInin ja käyttävät hakukonettaan Bingiä. 

Microsoft julkisti syksyllä Microsoft 365 Copilot -tekoälyohjelman, täydentäen Office-sovelluksia, ja odottaa sen tuovan merkittävää tehokkuutta. He myös saivat päätökseen 68,7 miljardin dollarin kaupan Activision Blizzardin ostamiseksi, mikä oli merkittävä tapahtuma pelialalla ja Microsoftille.

Katso Microsoftin kurssi & avainluvut eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Käy kauppaa nollakuluilla

Voit ostaa blogissa mainittuja osakkeita sekä tuhansia muita kansainvälisiä huippuyhtiöitä nollakuluilla. Avaa tili Sijottaja.fi:n kautta, niin saat käyttöösi tavallista paremmat edut.

Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy helppolukuinen ohje tilin avaamiseen täältä. Vain rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.