<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Osakeidea: Siruyhtiöt

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 28.05.2021

Aiheet: sijoitusideat, maailman markkina, megatrendi

Siruyhtiöiden megatrendi kestänee koko 2020-luvun ja alan osakkeet hyötyvät. Mitkä ovat kasvun ajurit ja alan tärkeimmät yhtiöt? Onko nyt oikea hetki ostaa siruosakkeita? Miten etsit ja vertailet toimialan kiinnostavimpia yhtiöitä?

Siruyhtiöiden 10 vuoden megatrendi

Siruteollisuus on supersyklissä, jonka voidaan odottaa jatkuvan koko vuosikymmenen. Taustalla on isoja megatrendejä, jotka vauhdittavat kasvua. Näitä megatrendejä ovat:

  • pilvipalvelut
  • 5G
  • IoT (esineiden internet)
  • tekoäly
  • autonomiset järjestelmät (robotiikka/ itseohjautuvat autot) ja virtuaalitodellisuus.

Kaikki yllämainitut megatrendit tarvitsevat valtavasti siruja. Kun tähän yhdistää alojen nopean kasvun, saadaan supersykli, joka jatkuu koko 2020-luvun.

Tänään lähes kaikki laitteet tarvitsevat siruja

Siruyhtiöillä tarkoitetaan puolijohdeteollisuutta, joka valmistaa älyä vaativissa laitteissa olevia prosessoreita, muistia, näytönohjaimia ja antureita. Aiemmin sirujen pääasialliset kohteet olivat tietokoneet, puhelimet ja muut teknologialaitteet.

Nykyään siruja tarvitaan kaikkialla. Esimerkiksi autoteollisuus on yksi merkittävä asiakasryhmä ja alalla vallitsee kovan kysynnän vuoksi tällä hetkellä sirupula.

Puolijohdeteollisuus on laaja ja useat yhtiöt ovat erikoistuneet. Ala koostuu piikiekkojen valmistajista, laitevalmistajista, sirujen suunnittelu- ja kehitysyhtiöistä, sopimusvalmistajista jne.

Alan markkinakoko on satoja miljardeja dollareja. Alan suurimmat yhtiöt liikevaihdolla mitattuna ovat:

  • Intel
  • Taiwan Semiconductor Manufacturing
  • Qualcomm
  • Broadcom
  • Micron Technology
  • Nvidia

Etsi ja vertaile siruyhtiöitä Sijoittaja.fi:n Osaketyökalulla

Sijoittaja voi etsiä alan yhtiöitä ja vertailla niitä helposti Sijoittaja.fi:n Osaketyökalun avulla.

Kirjoita kansainvälisten osakkeiden Osaketyökaluun hakusanaksi “semiconductor” ja työkalu hakee tärkeimmät alan yhtiöt. Osaketyökalu löytää hakusanalla 25 alan yhtiötä maailmalta. Ulkomaisista osakkeista työkalussa mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä, 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista ja kiinnostavimmat teknologiayhtiöt.

siruyhtiot

Tutustu Osaketyökaluun

Disruptiiviset Teknologiasalkussa megatrendiyhtiöt loistavat

Disruptiiviset Teknologiaosakkeet -salkku sijoittaa megatrendialojen osakkeisiin. Puolijohdeteollisuuden yhtiöt ovat salkussa merkittävällä painolla. Salkussa on kaiken kaikkiaan 35 osaketta ja seuraavat ovat “semiconductor-toimialalta”. Salkun osakkeet ovat näkemyksemme mukaan siruosakkeiden parhaimmistoa.

Salkun siruosakkeet ovat:

AMD, Qualcomm, Nvidia, Lam Research, Applied Materials, ASML Holding, Infineon Technologies, Sykworks Solutions ja Qorvo.
 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Salkku löytyy eTorosta ja on helposti kopioitavissa. Sijoittaja.fi:n kautta reksiteröityneet ovat oikeutettuja edullisimpiin kaupankäyntikustannuksiin. Lue lisää edusta.

REKISTERÖIDY ETOROON!

51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä: Sirumegatrendi jatkuu koko vuosikymmenen – mitkä osakkeet hyötyvät?