<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Neljä sijoituskohdetta vuodelle 2023

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 23.12.2022

Aiheet: sijoitusideat, eToro, sijoitusstrategia, megatrendi

Vuosi 2022 on ollut globaalisti erittäin poikkeuksellinen koronavuosien jälkeen. Toivottavasti vuosi 2023 tuo tullessaan korkeampia tuottoja. eToron analyytikot listasivat neljä sijoituskohdetta, joissa on tuottopotentiaalia vuonna 2023.

Inflaatio on selvästi hidastumassa, ja Kiina on luopumassa tiukasta covid-politiikastaan. Fedin koronnostotahti rauhoittuu. Vaikka markkinatilanne on juuri tällä hetkellä negatiivinen, on sijoittajilla syitä myös olla optimistisia vuodesta 2023. 

eToron analyytikko Sam North antaa kattavan näkemyksen sijoitusmahdollisuuksista vuodelle 2023. Käymme ne seuraavaksi läpi.

Öljy ei poistu muodista

Mikäli Kiina avautuu lopulta ja lopettaa nolla-covid-politiikan, voi se antaa hyvän lyhyen aikavälin nosteen öljymarkkinoille. Kiina on maailman suurin raaka-aineiden ostaja maailmassa, ja rajoitusten poistuminen olisi positiiviinen signaali myös öljylle. 

Viime kuukausina öljyn hinta on laskenut vahvasta alkuvuodesta huolimatta. Northin mukaan Kiinan avautuminen ja heikentynyt dollari auttaisivat nostamaan hyödykkeitä korkeammalle ensi vuonna. Legendaarinen sijoittaja Warren Buffet on myös ennakoinut raaka-aineiden supersykliä aiemmin tänä vuonna

Kiinnostaako öljyyn sijoittaminen? Lue marraskuussa ilmestynyt artikkeli öljyosakkeista tai  tankkereista

Bondit saattavat tehdä paluun

Yhdysvaltojen keskuspankki FED on ollut Euroopan keskuspankkia aggressiivisempi koronnostoissa. Nousseet markkinakorot ovat aiheuttaneet bondisijoituksilla ennennäkemättömän huonon vuoden. Yleensä joukkovelkakirjat ovat olleet turvasatama sijoituksille, mutta nyt niiden arvot ovat pudonneet jopa 20 prosenttia tänä vuonna. 

Rajuimpien koronnostojen uskotaan kuitenkin olevan takanapäin. Monet sijoittajat uskovatkin bondimarkkinan elpymiseen alhaisemman inflaation myötä. On silti hyvä huomioida, että korkean inflaation riski on olemassa ja bondit eivät välttämättä ole tässäkään markkinassa turvasatama. 

Lue lisää bondeista: Valitsimme neljä korko-ETF:ää, jotka sopivat tähän markkinatilanteeseen.

Japanin jenin nousu saattaa koittaa

Yhdysvaltojen dollari on ollut erittäin vahva vuonna 2022 monia yleisimpiä valuuttapareja vastaan, kuten puntaa, euroa ja jeniä. Nousevat korot ja valuuttojen virtaaminen Yhdysvaltoihin sen koetun turvasatama-aseman vuoksi ovat vaikuttaneet tähän merkittävästi. Kun FED:in korkosykli lähestyy huippua ja ilmapiiri markkinoilla alkaa parantua, useat valuutat vaikuttavat houkuttelevilta. Monet näkevät erityisesti Japanin jenin vahvistuvan ensi vuonna.

Dollarin kehitys suhteessa Jeniin vuoden aikana. Kuva: Yahoo Finance.

Jenin odotetaan vahvistuvan, kun Japanin keskuspankki alkaa nostaa korkoja. Dollarin odotetaan puolestaan heikkenevän, koska markkinat olettavat FEDin koronnostorallin olevan loppupuolella. 

Teknologiaosakkeiden uusi tuleminen

Teknologiaosakkeilla oli ennen vuoden 2022 romahdusta takana yli kymmenen vuotta kestänyt nousukausi. Teknologiaindeksi Nasdaq on laskenut vuoden alusta yli 33 %. Nasdaqiin kuuluvat suuret teknologiajätit ovat tulleet myös rajusti alas: Apple noin 27 %, Google noin 39 %, Amazon lähes 51 % ja Microsoft 29 %. Sijoittajien riskinottohaluukkuden kasvaessa monet katsovat nyt teknologiayrityksiä, joilla on hyvä kasvu, korkeat marginaalit ja vakaat taseet.

Sirupula on taittumassa ja teknologiaa tarvitaan. Arvostustasot ovat tulleet rajusti alas ja monet näkevät, että teknologiasektorin uusi nousu saattaa alkaa ensi vuonna.  

Jos teknologiaosakkeisiin sijoittaminen kiinnostaa kannattaa tutustua Disruptiiviset teknologiaosakkeen -salkkuun. 

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin edullisesti

Voit ostaa eTorosta kansainvälisiä huippuyhtiöitä nollakuluilla. Avaa tili Sijottaja.fi:n kautta, niin saat käyttöösi lisäedut. 

Voit aloittaa kaupankäynnin vain 50 dollarilla. Rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröidy alla olevan linkin, niin saat edut.

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees