<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Miten aloittaa kansainvälinen sijoittaminen?

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 20.03.2022

Aiheet: sijoittaminen, sijoitusideat, hyvä tietää, maailman markkina

Helsingin pörssi on vain 0,3 % maailman osakemarkkinoista. Vaikka Suomesta löytyy useita huippuyhtiöitä, on hajauttaminen ulkomaille järkevää.

Kansainvälisen sijoittamisen suosio kasvaa jatkuvasti ja avaamme tässä kirjoituksessa, mitä ottaa huomioon kansainvälisen sijoittamisen aloittamisessa.

Tee suunnitelma

Hahmottele itsellesi tavoitesalkku. Käytä aikaa suunnitteluun ja pohdi, mikä on sinulle sopiva esimerkiksi suomalaisten tai amerikkalaisten osakkeiden osuus, ja otatko kenties muita pohjoismaita mukaan salkkuun. Haluatko mahdollisesti sijoittaa kehittyville markkinoille, kuten Kiinaan tai Intiaan? Tai haluatko olla mukana esimerkiksi megatrendiyhtiöissä?

Mikäli salkkusi on hyvin Suomi-osakepainotteinen, harkitse aluksi vaikkapa osinkojen sijoittamista ulkomaille vähitellen.

Aloita matalakustanteisilla rahastoilla

Indeksirahastot ja ETF:t eli pörssinoteeratut rahastot ovat usein todella kustannustehokkaita. Hallinnointipalkkiot ovat usein hyvin matalia ja saavutat helposti hyvän hajautuksen. Indekseihin sijoittamista löydät lisätietoa täältä

Sijoittamalla esim. S&P 500 indeksiin sijoittavaan indeksirahastoon tai ETF:ään, hajautat sijoituksesi USA:n pörssin 500 suurimpaan yhtiöön. S&P 500 indeksirahastoon tai ETF:ään sijoittamalla olet mukana niin Fordin*, Coca-Colan kuin Applen* osakkeissa sekä 497 muussa jenkkiyhtiössä.
Pääomasi on vaarassa.

Lataa maksuton ETF-opas!

Älä osta suoria osakkeita ensimmäisenä 

Aloittavan sijoittajan yleisimpiä virheitä on ostaa suoraan osakkeita. Sama pätee myös ulkomaalaisiin osakkeisiin sijoittavalle. Aluksi monet ostavat hyvin spekulatiivisia osakkeita kuten Game Stoppia, AMC.tä tai vaikka hypessä olleita kannabisyhtiötä, joita joku työpaikan kahvihuoneessa sattui suosittelemaan. 

Kun laajennat ETF:istä ja indeksirahastoista suoriin osakkeisiin, suosittelemme sijoittamaan tunnettuihin huippuyhtiöihin esimerkiksi teknologiasektorilta, kuten Microsoft*, Google, Apple* tai harkitsemaan tunnettuja brändiyhtiöitä kuten Nike, Johnson & Johnson*, Visa tai Procter & Gamble*. Huom! Tässä mainitut yhtiöt ovat esimerkkejä, eivät sijoitussuosituksia.
Pääomasi on vaarassa.  

Valitse välittäjä

Tutustu ja vertaile eri välittäjiä. Sijoittaja.fi on tehnyt tätä varten maksuttoman vertailutyökalun. Kiinnitä huomioita kuluihin. Välittäjävertailussa eToro oli edullisin välittäjä kansainvälisissä osakkeissa. Kannattaa myös harkita useampaa välittäjää. Aloittelevalle sijoittajalle on helpointa tehdä ensimmäiset kaupat tutulla välittäjällä.

Kannattaa myös huomioida, ettei esimerkiksi osakesäästötiliin saa rahastoja tai ETF:iä, ainoastaan suoria osakkeita. Joihinkin osakesäästötileihin saa ainoastaan suomalaisia osakkeita. Osa sijoituksista kannattaakin usein tehdä osakesäästötilin ulkopuolella.

Huomio verotus ja valuutat

Ulkomaalaisista osingoista peritään yleensä ulkomailla lähdevero, joka hyvitetään Suomen verosta. Jos taas osinkoa jakava yhtiö on EU-maasta tai sellaisesta valtiosta, jonka kanssa Suomella on sovellettava verosopimus, osingon verotus määräytyy samalla tavalla kuin suomalaisen osingon. Eli 25,5 % tai 28,9 % (jos on yli 30000 euron pääomatulot).

Valuuttariski on olemassa kaikissa euron ulkopuolisissa valuutoissa. Eli vaikka osake nousisi, mutta valuutta, jossa osakkeen arvo mitataan heikkenee, on tuottosi pienempi. Valuutanvaihtoon liittyvät kulut on myös hyvä huomioida ja tarkastaa. 

Ideoita Sijoittaja.fi:n kansainvälisistä salkuista

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kaksi osakkeisiin sijoittavaa salkkua, jotka ovat kaikkien kopioitavissa. Voit kopioida salkut joko virtuaalirahalla tai oikealla. Minimisijoitus on 500 dollaria. 

Disruptiiviset teknologiaosakeet -salkku* sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin. Salkusta löytyy esim. Applen*, Microsoftin*, Amazonin, Teslan* ja monta muuta markkinajohtajaa ja parasta haastajaa megatrendi toimialoilta. 

Globaalit laatuosakkeet -salkku* sijoittaa nimensä mukaisesti laatuyhtiöihin, joissa on matalampi riski. Suurimpien sijoitusten joukosta löytyy salkussa esim. Walmart*, Oracle, UPS ja Johnsson & Johnsson*.
Pääomasi on vaarassa.

Avaa tili eToroon Sijoittaja.fi:n neuvottelemilla eduilla. Voit ostaa tunnetuimpia kansainvälisiä yhtiöitä ilman välityspalkkioita. eToro ei kuitenkaan sovellu vasta-alkajille, joten jos teet ensimmäisiä sijoituksiasi, ei eToro ole tähän paras mahdollinen alusta.

eToron virtuaalisalkun avulla aloitteleva sijoittaja voi kuitenkin harjoitella turvallisesti. Kirjoitimme aikaisemmin millaiselle sijoittajalle eToro soveltuu täällä

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.