<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Intiaan sijoittava ETF

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 31.01.2023

Aiheet: etf, sijoittaminen, sijoitusideat, eToro

Intia on kasvava talous joka on ajamassa monella mittarilla Kiinan ohi. Intiasta voi olla haastavaa tehdä osakepoimintaa, koska yritykset ovat useasti tuntemattomia ja osakkeiden välityspalkkiot korkeita.

Kustannustehokkaat ETF-rahastot ovat hyvä vaihtoehto, kun harkitsee kehittyviin talouksiin sijoittamista. Aitoja Eurooppa-listattuja ETF:iä löytyy eTorosta jo 22 kappaletta. eTorosta  löytyy myös Intiaan sijoittava ETF.

Miksi sijoittaa Intiaan? 

Intia on mielenkiintoinen sijoituskohde monesta syystä. Se on maailman nopeimmin kasvava talous, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia investointeihin ja liiketoimintaan.

Intiassa on maailman suurin kuluttajamarkkina, joten se tarjoaa suuren kysynnän tuotteille ja palveluille. Intian hallitus on tehnyt merkittäviä uudistuksia, jotka helpottavat liiketoimintaa ja sijoittamista. Intiassa on runsaasti koulutettua ja motivoitunutta työvoimaa ja Intiassa on vahva talous ja vakaa valtio.

Intia menee Kiinan ohi

Vuonna 2023 Intia menee ohi Kiinasta maailman väkirikkaimpana maana. Yksi syy tähän on Kiinassa pitkään jatkunut yhden lapsen politiikka sekä poikalasten suosiminen. 

Kiinassa suurin sallittu lasten määrä on ollut kolme jo useita vuosia, mutta lapsia perheissä on keskimäärin vain 1,2. 

Väestöennusteen mukaan vuonna 2050 Kiinan väkiluku on noin kahdeksan prosenttia pienempi kuin nyt, kun taas Intian väkiluku jatkaa kasvuaan.

Vuonna 2064 Intian väkiluvun oletetaan olevan noin 1,7 miljardia joka on noin 50 % enemmän kuin mitä Kiinassa samaan aikaan. The Economist on kirjoittanut laajemmin Intian ja Kiinan väestönkehityksestä alkuvuodesta. 

Intian ja Kiinan väkiluvun kehitys 

Kuva: The Ecnomist ja UN

Intian liiketoimintaympäristö on parantunut

Intiassa hallitus on tehnyt useita toimia tukeakseen sijoittamista ja talouden kasvua.

  1. Uudet säännöt ja säädökset: Intian hallitus on liberalisoinut useita toimialoja, kuten rahoitus- ja teknologiateollisuutta, mikä mahdollistaa helpomman pääsyn ulkomaisille sijoittajille.

  2. Investointitukipaketit: hallitus on julkaissut useita investointitukipaketteja, joilla tukea kotimaista teollisuutta ja lisätä ulkomaisten investointien määrää.

  3. Vapaakauppasopimukset: Intia on solminut useita vapaakauppasopimuksia muiden maiden kanssa, mikä parantaa kansainvälistä kauppaa ja lisää mahdollisuuksia ulkomaisille yrityksille.

  4. Infrastruktuurin parantaminen: hallitus on lisännyt infrastruktuurin rahoitusta ja tehnyt investointeja liikenteen, energia- ja logistiikkaratkaisuihin parantaakseen liiketoiminnan ympäristöä.

  5. Talouden kasvun tukeminen: hallitus on ottanut käyttöön useita toimia, kuten veronalennuksia, jotta talous saadaan kasvamaan ja vähentämään koronatilanteen aiheuttamia vaikutuksia.

Nämä toimet ovat tehneet Intiasta houkuttelevan sijoituskohteen ulkomaisille sijoittajille ja lisänneet mahdollisuuksia kasvavalle taloudelle.

Intia ei ole täysin ongelmaton

Intiassa on ollut ongelmia korruption kanssa. Korruptio on vaikuttanut negatiivisesti yritysten toimintaan ja investointeihin, koska se lisää liiketoiminnan epävarmuutta ja lisää kustannuksia.

Korruptio on myös vaikuttanut negatiivisesti yhteiskuntaan kokonaisuudessaan vähentäen julkisten palvelujen laatua ja heikentäen luottamusta hallintoon.

Yritysten toiminta Intiassa ei aina ole läpinäkyvää. Usein yritykset eivät tiedota kaikkia tietoja liiketoimistaan ja niiden hallinnosta. Luotettavan yksityiskohtaisen tiedon saaminen voi olla vaikea.

Intian hallitus on kuitenkin viime vuosina tehnyt toimia korruption vähentämiseksi ja yritysten läpinäkyvyyden parantamiseksi. Esimerkkeinä tästä ovat hallituksen julkaisemat lainsäädännöt ja säädökset. Intiaan sijoittamista harkitsevan on syytä huomioida nämä seikat ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Intiaan sijoittava ETF

eTorosta löytyy yksi maailman suosituimmista Intiaan sijoittavista ETF:istä eli Xtrackers MSCI India Swap UCITS ETF*. ETF on Eurooppa-listattu ja aito ETF eikä esimerkiksi CFD:eillä toteutettu.

ETF sijoittaa MSCI India TRN -indeksin mukaisesti. Voit katsoa indeksin lisätietoja MSCI:n sivuilta. Indeksin yhtiöistä 85 % on suuria ja keskisuuria yrityksiä.

Suurimmat sektorit ja yritykset

Suurimmat sektorit ovat finanssi, teknologia ja energia. Painot ei onneksi ole kovin suuria vaan ETF sijoittaa laajasti eri sektoreille. Tämä hajuttaa hieman riskiä

Kuva: Financial Times

ETF:n suurimmat sijoitukset

  • Reliance Industries on intialainen monialakonserni ja Intian suurin yksityisen sektorin yhtiö. Reliance Industries toimii energiantuotannon, materiaalien, jälleenmyynnin, viihteen sekä digitaalisten palveluiden toimintasektoreilla.

  • Infosys on suuri IT-alan yhtiö. Infosys tarjoaa uuden sukupolven digitaalisia palveluita ja konsultaatiota. Yli neljäkymmentävuotias yhtiö tarjoaa asiakkailleen tekoälyllä toimivan ytimen, joka auttaa asiakasyhtiötä siirtymisessä digitaaliseen ympäristöön. 

  • Housing Development Finance Corporation (HDFC) on holdingmuotoinen rahoitus- ja vakuutusyhtiö. HDFC on Intian johtava asuntorahoitusyhtiö.

  • ICICI Bank on Intian johtava yksityisen sektorin pankki. Pankilla on toimintaa ainakin neljässätoista maassa Intian lisäksi. Yhteensä ICICI:llä on yli 5 000 haarakonttoria ja yli 15 000 pankkiautomaattia ympäri Intian.

  • Tata Consultancy Services (TCS) Intian suurimpia IT-alan yhtiöitä, joka on menestynyt myös ulkomailla. Yhtiö tarjoaa IT-palveluita sekä digitaalisia liiketoimintaratkaisuja. TCS:llä on yli puoli miljoonaa työntekijää yli 40 eri valtiossa.

Miten ostaa Intia ETF:ää ilman välityspalkkiota?

eToro ei peri myynti- tai ostopalkkioita kun ostat Eurooppa-listattuja (UCITS) ETF:iä. Hallinnointipalkkio jonka Xtrackers perii on 0,75 % vuodessa. Hallinnointipalkkio peritään osti ETF:n, minkä toimijan kautta tahansa. 

eTorossa voit ostaa ETF:iä vaikka 100 eurolla kuukaudessa ilman lisäkustannusta, jolloin ajallinen hajauttaminen on paljon kustannustehokkaampaa. 

Tutustu ETF:n kurssi kehitykseen ja tietoihin eTorossa: Xtrackers MSCI India Swap UCITS ETF* 

Sijoita edullisesti

Voit ostaa eTorosta 22 kansainvälisiä ETF:ää, sekä tuhansia kansainvälisiä huippuyhtiöitä nollakuluilla. Avaa tili Sijottaja.fi:n kautta, niin saat käyttöösi lisäedut. 

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 200 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

REKISTERÖIDY ETOROON*

Voit aloittaa kaupankäynnin vain 200 dollarilla ja rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröidy alla olevan linkin, niin saat edut.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees