<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Mitä sijoituskohteita eTorosta löytyy?  Listasimme kaikki

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 01.09.2023

Aiheet: sijoitusideat, eToro, sosiaalinen sijoittaminen, sijoitusstrategia

eToroa käyttää jo yli 20 000 suomalaista ja yli 30 miljoonaa kansainvälistä asiakasta. Suomalaiset käyttävät eToroa pääasiallisesti osakkeiden ostamiseen, mutta eTorosta löytyy myös useita muita sijoituskohteita. Käymme ne tässä artikkelissa läpi. 

1. Osakkeet

eTorosta on mahdollista ostaa 17 eri pörssistä yli 3000 osaketta. Olemme listanneet kaikki pörssit kesäkuun alussa julkaistuun Sijoittaja.fi:n artikkeliin

Osakkeita voi ostaa myös vivuilla tai myydä lyhyeksi, mutta vipua käyttäessä tai lyhyeksi myydessä on eToron tarjoama tuote aina CFD-pohjainen. 

eTorosta löytyvät aitoina osakkeina kaikki merkittävimmät ja suosituimmat osakkeet. eToro laajensi viime syksynä valikoimaansa myös Oslon ja Kööpenhaminan pörsseihin. Tukholman pörssi löytyi jo entuudestaan, joten nyt pohjoismaista löytyy jopa 89 osaketta.

Suomalaisten suosikkiosakkeet eTorossa ovat pitkälle kansainvälisiä osakkeita kuten Apple, Amazon* ja Tesla*.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Listasimme suomalaisten 2023 eniten ostetut osakkeet.

Voit käydä eTorossa kauppaa myös jälkipörssissä tai pre-marketissa suurimpien osakkeiden kohdalla, mutta nämä ovat kaikki CFD-tuotteita. Tuotteet ovat nimetty .EXT -päätteellä.

Microsoft ja Microsoft.EXT

Esimerkiksi Microsoftin pidennetyn kaupankäynnin tunnus on MSFT.EXT. 

Mikä on CFD?

CFD tarkoittaa synteettistä hinnanerosopimusta ja tulee sanoista Contract For Difference. CFD:t mahdollistavat eTorossa lyhyeksi myynnin sekä ostojen (tai myyntien) vivuttamisen tai suorien osakkeiden ostamisen tietyistä pörsseistä, kuten Suomesta.

Lähtökohtaisesti emme suosittele suomalaiselle yksityissijoittajalle kaupankäyntiä hinnanerosopimuksilla, sillä yksityissijoittaja ei voi vähentää tappioita verotuksessa. CFD:n myynnistä taas täytyy maksaa verot normaalisti.  

CFD:t voivat olla myös täysin vivuttamattomia sijoituksia esimerkiksi osakkeita tai ETF:iä ja niistä saa osingon normaalisti. Lue miten erottaa CFD:t.

2. ETF

ETF eli Exchage Traded Fund on pörssinoteerattu rahasto. ETF tarkoittaa yksinkertaisesti rahastoa, jota voit ostaa ja myydä pörssissä samalla tavalla kuin osaketta. Tämä on hyvä tapa hajauttaa sijoituksia. Valitettavasti moni perinteinen toimija ottaa 10-15 euron välityspalkkion jokaisesta kaupasta. eTorossa kaupankäyntikulut ovat nolla euroa.

ETF rahastoja on tällä hetkellä eTorossa 325, mutta vain 23 näistä on aitoja Eurooppa-listattuja UCITS-rahastoja. Loput 302 ovat CFD-pohjaisia rahastoja. 

Lista eToron aidoista ETF-rahastoista.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Miksi ETF:t ovat järkevä sijoituskohde?

ETF-rahastot ovat helppo ja kustannustehokas tapa hajauttaa sijoituksia. eTorosta löytyvät perinteiset S&P 500, Nasdaq ja MSCI World- indeksejä seuraavat ETF-rahastot. Minimisijoitus eTorossa näihin suosikkirahastoihin on vain 10 dollaria.

eToro ei peri palkkiota aitojen ETF:ien ostoista tai myynneistä, mutta rahastojen hallinnoijat, kuten iShares tai SPDR perivät vuosittaiset hallinnointipalkkiot, jotka ovat usein 0,10-0,30 prosentin luokkaa. 

eToron ETF:T

Minisijoitus ETF:iin eTorossa on 10 dollaria. Tunnistat aidot ETF:t tekstistä "Non-Leveraged Real ETF". Suomenkielisen version hieman tönkkö käännös on "Todellinen ETF ilman vipuvaikutusta" 

Katso kaikki eTorosta löytyvät ETF:t*.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

3. Indeksit

eTorossa voi ostaa tai shortata myös indeksejä. Indeksejä löytyy yhteensä 20. Valikoimassa ovat perinteisemmät indeksit eli S&P 500, Nasdaq ja muut suurimmat maaindeksit, mutta valikoimassa on eksoottisempia indeksejä, kuten VIX-indeksi.

Indekseihin sijoittaminen ei ole suositeltavaa ellei todella tiedä mitä tekee. Minimisijoitus on 1000 dollaria ja indeksit ovat kaikki CFD-pohjaisia. Indeksiin voi siis sijoittaa esimerkiksi ilman vipua 1000 dollarilla tai 100 dollarilla, mutta vipukertoimen pitää olla silloin vähintään 10. 

Jos pelkästään maa tai toimiala-kohtaiseen indeksiin sijoittaminen kiinnostaa. Suosittelemme aloittamaan indekseihin sijoittavista ETF-rahastoista.

eToro ja indeksit

Indekseissä eToro tarjoaa suoraan 20 kertaista vipua, jos tilillä ei ole riittävää rahasummaa. Kaupat kannattaa tarkastaa huolella ennen kuin painaa osta- tai myy nappia.

eToron lista indekseistä*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

4. Valuuttaparit

eTorossa voi käydä kauppaa myös valuutoilla. Valuuttapareja löytyy yhteensä 52 ja joukossa ovat suosituimmat valuuttaparit. 

eTorosta löytyviä valuuttapareja ovat esimerkiksi EUR-USD eli euro ja Yhdysvaltojen dollari, GBD-USD eli Iso-Britannian punta ja Yhdysvaltojen dollari, sekä EUR-SEK eli euro ja Ruotsin kruunu. 

Valuuttapareilla käytävässä päiväkaupassa käydään usein kauppaa suurehkoilla vivuilla, sillä päiväkohtaiset muutokset valuuttojen arvoissa ovat suhteessa osakemarkkinaan pieniä. Muutoksia valuutoissa seurataan usein kuuden desimaalin tarkkuudella. 

Myös valuuttapareissa minimisijoitus ilman vipua on 1000 dollaria ja kaikki valuuttaparit ovat CFD-pohjaisia. 

eToron valuuttaparit

Valuuttaparien kanssa eToro tarjoaa suoraan jopa 30 kertaista vipua, joten näin suurta vipua käyttäessä rahat voi menettää nopeasti, mikäli näkemys on väärä. 

Lista eTorosta löytyvistä valuuttapareista*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

5. Raaka-aineet

eTorossa on 32 erilaista raaka-ainetta, joilla voi käydä kauppaa. Mukana ovat perinteisemmät tuotteet kuten öljy, kulta ja maakaasu. Maatalousraaka-aineissa on myös hyvä valikoima muun muassa vehnä, kahvi ja kaakao. Metalleja on myös saatavilla laajasti, kuten palladiumia, sinkkiä, platinaa ja nikkeliä. 

eToron raaka-aine kauppa

Raaka-aineissa minimisijoitus ilman vipua on 1000 dollaria ja kaikki raaka-aineet ovat CFD-pohjaisia. 

Katso lista kaikista raaka-aineista eTorossa* 

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Järkevämpi tapa sijoittaa raaka-aineisiin

Raaka-ainepohjaiset CFD:t ovat kallis ja riskialtis tapa tavalliselle piensijoittajalle. Tuotteet ovat tarkoitettu lähtökohtaisesti treidaajille. 

eTorossa näkemystä raaka-aineista, voi ottaaa maailman suurimpien kaivosyhtiöiden kautta. Näiden kautta esimerkiksi öljyn, maakaasun ,litiumin, kuparin, palladiumin tai uraanin hintakehitykseen voi sijoittaa helposti. Kultaan puolestaan löytyy oma kullantuottajien ETF. Sijoittaessa kaivosyhtiöön, jonkin tietyn raaka-aineen hintakehitys mielessä, kannattaa tutustua yhtiön liikevaihdon lähteisiin tarkoin.

Vain harvalla kaivosyhtiöllä merkittävä osuus liikevaihdosta tulee juuri tietystä raaka-aineesta, vaan usein kaivoksista löytyy useita eri malmiesiintymiä, joita hyödynnetään laajasti.

eToro on listannut myös 116 raaka-aineosaketta*, jotka ovat pääasiassa kaivosteollisuuden yhtiötä. Listalta löytyvät muun muassa kullan ja kuparin tuottaja Barrick Gold*, ruotsalainen Boliden* ja maailman suurin kaivosyhtiö Glencore*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

6. Kopioi muita sijoittajia

eToron suosituin ja erottavin ominaisuus muista sijoitusalustoista on salkkujen kopiointimahdollisuus. eToron CopyTrader ominaisuuden avulla voit kopioida kenen tahansa eToron käyttäjän salkun, jonka salkku on avoin kopioitavaksi. Tällöin kaikki kopioitavan sijoittajan tekemät kaupat tapahtuvat samalla tavalla omassa salkussasi. 

Suosittelemme tutustumaan tarkoin siihen henkilöön, jota olet kopioimassa. Kaikki historia on saatavilla riskitasosta ja tuotosta aina salkun sisällönmuutoksiin asti. Kopioitavat henkilöt voivat olla tasaisia osinkosijoittajia tai hyvin korkean salkunkiertonopeuden ja riskitason treidaajia.

Kannattaa muistaa, että kopioitava henkilö voi ostaa kohteita, joita et itse ostaisi, vaikkapa viputuotteita tai muita riskisijoituksia. Siksi tutustuminen kopioitavan henkilön sijoitustoimintaan on tärkeää. 

eToro esittelee erilaisia sijoittajia sivuillaan* ja erittelee heitä eri kategorioihin, kuten pitkän aikavälin sijoittajat, energiaan sijoittavat, markkinoita paremmat ja makrosijoittajat.

etoro copytrading

eToron suosituimmat sijoittajat. Tanskalaista Jeppe Kirk Bondea kopioi lähes 23 000 ihmistä, 

Voit aloittaa yksityissijoittajien salkkujen kopioinnin 200 dollarilla. 

Tutustu eri yksityissijoittajien salkkuihin*

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea.  Pääomasi on vaarassa.  Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita  kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Voit lopettaa tai aloittaa kopioinnin milloin tahansa.

7. Smart-portfoliot 

Smart-portfoliot ovat eToron omia tai eToron virallisten yhteistyökumppaneiden hallinnoimia salkkuja. Smart-portfoliot ovat toimintaperiaatteeltaan samanlaisia kuin CopyPortfoliot eli salkunhoitajien tekemät muutokset muuttavat salkkuasi samalla tavalla.

Smart-Portfolioiden joukosta voi hakea hieman rahastojen tapaan erilaisia sektoreita tai maakohtaisia alueita joihin sijoittaa. Suurin osa smart-portfolioisa on eToron omia salkkuja.

Suosituimpia salkkuja ovat uusiutuvaan energiaan, peliteollisuuteen, tekoälyyn, puolijohdeteollisuuteen ja virtuaalivaluuttoihin sijoittavat salkut.

Yksi suosituimmista kumppanisalkuista on Warren Buffetin salkkua mallintava Smart-Portfolio

Jokaisella salkulla on myös salkunhoitaja, joka viestii salkussa tehtävistä muutoksista. Ihmisiä kopioidessa, et välttämättä saa yhtä aktiivisesti tietoa salkun muutoksista. Salkkujen strategia ja säännöt ovat myös selkeämmin esillä.

Sijoittaja.fi:n salkut eTorossa

Sijoittaja.fi on rakentanut eToroon kolme sijoitussalkkua eri tyyppisillä strategioilla. Salkkuja kopioi tällä hetkellä lähes 1400 sijoittajaa ja suosituin salkku II-Disruptive on myös yksi eToron suosituimmista partner portfolioista. 

Sijoittaja.fi:n salkut ovat olleet eTorossa lokakuusta 2019 lähtien.

Olemme tehneet artikkelin miten kopioida salkut helposti. Minimisijoitus salkkuihin on 500 dollaria. 

Disruptiiviset teknologiaosakkeet* (salkun nimi eTorossa II-Disruptive)

  • Sijoitussalkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin nopeasti kasvavilla megatrendisektoreilla. Salkun yhtiöt ovat markkinajohtajia ja parhaita haastajia.
  • Salkun yhtiöihin kuuluvat muun muassa Apple, Amazon, Google, Tesla, Microsoft ja Nvidia.

Globaalit matalariskiset laatuosakkeet* (salkun nimi eTorossa II-Quality)

  • Sijoitussalkku yhdistää kaksi tunnettua ja toimivaksi todettua strategiaa yhdeksi laadukkaaksi salkuksi. Erityisesti vaikeissa markkinatilanteissa matalariskiset laatuosakkeet pärjäävät yleensä muuta markkinaa paremmin.
  • Pitkällä aikavälillä tavoite on indeksiä parempi tuotto. Salkun suurimpia sijoituksia ovat muun muassa Oracle, Walmart, Johnson & Johnson ja Eli Lilly. 

Laajasti hajautettu ETF-salkku* (salkun nimi eTorossa II-ETF-Portfolio)

  • Pitkäntähtäimen vakaa sijoitussalkku, joka on hajautettu eri sijoituskohteisiin ETF-rahastojen avulla. Pääpaino osakkeissa ja koroissa. Tuotto-odotus on matalampi kuin maailman osakemarkkinoilla.
  • Vastapainona myös volatiliteetti on matalampi. Myös maksimitappio on alhaisempi kuin osakemarkkinoilla keskimäärin, joten salkku on myös matalariskisempi.
  • Salkussa on tällä hetkellä seitsemän eri ETF-rahastoa.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea.  Pääomasi on vaarassa.  Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita  kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Löydät salkut kirjoittamalla kenttään salkun nimen eli “ii-Quality” tai “ii-Disruptive” tai “ii-ETF”.
II tulee sanoista Investment Intelligence, joka on Sijoittaja.fi:n emoyhtiön nimi.

Sijoittaja.fi:n salkut eTorossa

Sijoittaja.fi:n salkut eTorossa.

Sijoittaja.fi ei käytä salkuissa, viputuotteita tai CFD-tuotteita.

Salkuissa on vain aitoja suoria osakkeita tai Eurooppa-listattuja ETF:iä.

Yhteenveto

eTorossa on valtavasti hyviä sijoituskohteita yksityissijoittajalle, joista tärkeimmät ovat yli 3000 osakkeen valikoima, 23 Eurooppa-listattua ETF:ää, sekä salkkujen ja sijoittajien kopiointimahdollisuus. 

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

eTorossa on myös laajat valikoimat viputuotteita ja treidaamiseen käytettäviä kohteita, jotka ovat kaikki CFD-muodossa. CFD-kauppa on järkevää vain jos tekee kauppaa yrityksen kautta, ei ole suomeen verovelvollinen tai tekee hyvin pitkäjänteistä ja ajallisesti hajautettua sijoittamista kohteeseen, jota ei ole muualta saatavissa järkevään hintaan.

eToro soveltuu siis hyvin kansainvälisen osakekaupan työkaluksi sen edullisen hintatason takia, mutta esimerkiksi suomalaisten osakkeiden ostamiseen kannattaa käyttää suomalaista välittäjää. 

Seuraa parhaita sijoittajia ja sijoita alhaisilla kaupankäyntikuluilla

Jotta voit kopioida salkkuja eTorossa, tulee sinulla olla eToro-tili avattuna. Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy  helppolukuihin ohje tilin avaamiseen täältä. Rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröidy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.