<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Näitä osakkeita Warren Buffett osti salkkuun

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 22.06.2023

Aiheet: sijoitusideat, eToro, sijoitussalkut, sosiaalinen sijoittaminen, sijoitusstrategia

Warren Buffett on yksi seuratuimmista sijoittajista, ja hänen toimintansa herättää aina suurta mielenkiintoa. Sijoitusyhtiönsä Berkshire Hathawayn salkun sisältöä ja kehitystä seurataan tarkasti mediassa, ja se toimii monille sijoittajille inspiraation lähteenä.

eToron hallinnoima salkku mallintaa Berkshire Hathawayn sijoituksia. Kyseinen salkku, nimeltään WarrenBuffet-CF tai Berkshire Hathaway, on saatavilla eToron alustalla.

Jokainen eToron käyttäjä voi kopioida tämän salkun ja sijoittaa samalla tavalla kuin maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett.

Blogissamme esittelemme tämän salkun sisällön sekä sen viimeaikaiset päivitykset.

eToro päivittää salkun neljä kertaa vuodessa vastaamaan Berkshire Hathawayn ajankohtaista osakejakaumaa. Salkku on viimeksi päivitetty toukokuun 22 päivä. 

Salkun suurimmat sijoitukset

Salkun muutokset eivät olleet isoja ja pääasissa jo omistettuja yhtiöitä lisättiin. Salkun 10 suurinta yhtiötä ovat yhteensä markkina-arvoltaan 90,42 %. 

Salkun ylivoimaisesti suurin sijoitus on Apple, jonka osuus salkusta on kasvanut lähes kymmennen prosenttiyksikköä edellisestä katsauksesta. 

 

Kuva: eToro Warren Buffet-CF

Suurimmat muutokset salkussa

Warren Buffett lisäsi salkkuunsa useita yrityksiä, joista suurin lisäys tehtiin Appleen*. Muita merkittäviä lisäyksiä tehtiin Bank of Americaan*, American Expressiin*, Occidental Petroleumiin (Oxy)* ja Hewlett Packardiin*.

10 suurimman sijoituksen joukkoon kuuluvat myös Coca-Cola*, Chevron*, The Kraft Heinz Company*, Moody's* ja Activision Blizzard*. Buffett ei tehnyt näiden yritysten osalta lisäyksiä eikä myöskään vähentänyt niiden painoa salkussaan. Buffettin sijoitustyylille on tyypillistä "osta ja pidä" -periaate.

Yksi Buffettin tunnetuimmista lainauksista on "Our favorite holding period is forever", eli "Suosikkisijoitusaikamme on ikuisuus".

Pienempien sijoitusten paino on marginaalinen

Salkussa on yhteensä 35 osaketta ja muutoksia tapahtui myös näiden suhteen. Kymmenen suurimman yhtiön ulkopuolella olevat 25 osaketta ovat painoltaan jokainen alle prosentin tai prosentin murto-osia.

Buffett lisäsi uusina osakkeina lattiamateriaaleja tuottavan Floor & Decor Holdingsin ja Capital One Financial Corpin.

Myyntiin päätyi Bank of New York Mellon Corp, Taiwan Semiconductor Manufacturing ja RH. 

Salkun tuotto eri vuosina. Kuva: eToro

Salkku on valtava

Vaikka Buffettin lisäykset pienemmissä yhtiöissä ovat salkunkopioijille kohtalaisen pieniä johtuu yhtiöiden pienet suhteelliset osuudet Buffettin salkun koosta.

Salkussa on esimerkiksi 1,03 miljardia Applen osaketta, joiden markkina-arvo o yli 180 miljardia dollaria. Applen osuus on koko salkusta yli 47 prosenttia.

Uusin sijoitus Capital One Financial Corp on puolestaan vain 0,32 % prosenttia, vaikka Buffett osti osakkeita 900 miljoonan dollarin arvosta. Koko Capital One Financial Corpin markkina-arvon on noin 40 miljardia dollaria. Buffet osti siis kerralla yhden yhtiön osakekannasta yli kaksi prosenttia.

Buffett ei voi käytännössä ostaa kovin suuria määriä keskisuurista yhtiöistä, sillä muuten omistusosuus ja riski kasvaisi suhteessa liian suureksi. 

Applen 160 miljardin potti kuulostaa suurelta, mutta Apple onkin maailman suurin yhtiö ja Buffetin osuus kaikista Applen osakkeista on noin kuusi prosenttia. Iso osuus toki tämäkin.

Ota Buffett seurantaa tai kopioi salkku

eToron hallinnoima Bershire Hathawayn salkku löytyy eTorosta nimellä WarrenBuffet-CF tai Berkshire Hathaway.

Salkun sijoitukset painotetaan neljännesvuosittain. Warren Buffettin salkun kiertonopeus on melko hidas, joten salkku heijastaa hyvin Buffettin todellista sijoitusjakaumaa.

Kuitenkin on tärkeää huomata, että jos salkussa tapahtuu suuria muutoksia, ne näkyvät kopioitavassa salkussa vasta kolmen kuukauden kuluttua.

Kopioitavan salkun minimisijoitus on 500 dollaria. Kun kopioit salkun samat sijoitukset, ostot ja myynnit toteutuvat automaattisesti omassa salkussasi.

Kopioi Warren Buffetin salkku eTorosta*

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Kopioi muiden salkut helposti

Sijoittajien keskuudessa suosioon on noussut sosiaalinen sijoittaminen. Tämä trendi hyödyntää läpinäkyvyyttä, välityspalveluiden joustavuutta ja tekoälyn mahdollistamia uusia ulottuvuuksia sijoittajille. eToro on tässä suunnannäyttäjä.

eTorossa Copy Portfolio- ja Smart Portfolio-ominaisuuksien avulla voit helposti kopioida parhaiden sijoittajien salkkuja, jolloin salkkusi tekee samat kaupat automaattisesti.

Voit myös saada sijoitusideoita omalle salkullesi tutkimalla muiden sijoittajien salkkuja. Voit joko kopioida muita sijoittajia suoraan tai sijoittaa ammattimaisesti rakennettuihin Smart Portfoliosiin.

Yksi eToron suosituimmista Smart Portfolioista on nimeltään juuri Buffettin WarrenBuffet-CF* salkku. 

Ole varovainen, jos päätät kopioida muita sijoittajia. Muista, että salkkujen riski voi olla korkea ja salkku voi sisältää CFD:eita, joita emme suosittele suomalaisille sijoittajille. Tarkista tästä, minkä markkinoiden osakkeet ovat aitoja mitkä CFD:eita eTorossa.

Seuraa parhaita sijoittajia ja sijoita alhaisilla kaupankäyntikuluilla

Jotta voit kopioida salkkuja eTorossa, tulee sinulla olla eToro-tili avattuna. Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy  helppolukuihin ohje tilin avaamiseen täältä. Rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

 • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
 • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
 • Tee ensimmäinen talletus
 • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
 • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
 • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 74 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees..

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.