<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Disruptiiviset teknologiaosakkeet salkkukatsaus

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 03.04.2023

Aiheet: eToro, sijoitussalkut, sijoitusstrategia, megatrendi

Sijoittaja.fi:n ylläpitämä Disruptiiviset teknologiaosakkeet –salkku* sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin maailmalta. 

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku on aloittanut vuoden 2023 vahvasti ja jopa paremmin kuin Nasdaq 100 -indeksi. Salkku on tuottanut noin 22 prosenttia kuluvana vuotena.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet salkunhoitajan katsauksessa käydään läpi markkinatilannetta, joka suosii teknologiaosakkeita sekä esitellään salkun sisältö ja suurimmat sijoitukset.

Miten osakkeet on valittu Disruptiiviset teknologiaosakkeet –salkkuun?

Osakevalinnassa hyödynnämme kvantitatiivista analyysia ja omaa sijoitusnäkemystämme.

Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa sekä lisäarvon tuottoa omistajille. 

Osakkeet valitaan nopeasti kasvavilta megatrendisektoreilta: internet, digitalisaatio, e-commerce, pilviteknologia, AI, fintech, sosiaalinen media, metaverse, kyberturvallisuus jne..

Teknologinen kehitys on tärkein megatrendi, josta sijoittajan on oltava tietoinen. Sen ansiosta maailman suurimmat pörssiyhtiöt ovat nykyään teknologiayhtiöitä.

Esimerkiksi Amazon, Apple, Microsoft, Google Tesla ja Meta Platforms ovat disruptoineet toimialoja ja ajaneet perinteisillä toimintamalleilla toimivia yhtiöitä konkurssiin.

 

Timo-HeikkilaSalkunhoitajana toimii Sijoittaja.fi:n perustajayrittäjä Timo Heikkilä.

Vuosi 2023 on ollut teknologiaosakkeiden

Nasdaq 100 -indeksi on viimeisen kolmen kuukauden aikana noussut 19 prosenttia, kun S&P 500 -indeksi on noussut vajaa 6 prosenttia.

Nykyisessä pankkikriisin hallitsemassa markkinaympäristössä sijoittajat suosivat teknologiaosakkeita.

Etenkin suuret vahvan taseen ja vakaan liiketoiminnan teknologiayhtiöt ovat olleet sijoittajien suosikkeja. Paluu markkinaliidereiksi on ollut nopea.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkukatsaus

Pidimme salkussa alkuvuoden hyvän tuottojakson jälkeen korkeaa käteispainoa. Viime viikkojen aikaan pistimme käteisen osakkeisiin, kun markkinatilanne näytti suosivan teknologiaosakkeita.

Käteisen osuus salkussa on tällä hetkellä 10 prosenttia. Sijoitamme käteisen osakkeisiin, kun markkinamahdollisuuksia avautuu. Nykyisessä volatiilissa markkinassa tällaisia tilanteita uskoaksemme tulee vuoden 2023 aikana useita.

Salkun sisältö

Salkku sisältää tällä hetkellä 33 teknologiaosaketta.

Salkussa on kaikki tunnetuimmat teknologiaosakkeet, Apple, Amazon, Microsoft, Tesla ja Meta Platforms sekä tunnettuja toimialan disruptoijia, kuten Airbnb ja Netflix.

Salkun parhaiten tuottanut osake kuluvana vuotena on ollut tekoälyn kärkiyhtiö Nvidia, joka on noussut jo yli 80 %.

Kärkikymmenikössä ovat myös fintech-sektorin suurimmat yhtiöt Visa, Mastercard ja PayPal. Pilviyhtiöistä mukana ovat mm. Adobe, ServiceNow, Salesforce ja Workday.

Kyberturvallisuusyhtiöistä salkussa ovat Palo Alto Networks sekä Fortinet.

Puolijohdesektori on ollut alkuvuoden vahvassa vedossa. Sektoria edustavat muun muassa Taiwan Semiconductor Manufacturing, Broadcom, AMD ja Lam Research.

Katso salkun sisältö kokonaisuudeessaan eTorosta alla olevasta linkistä. Salkun voi kopioida kokonaan tai tutkia sisältöä ja hakea ideoita omaan salkkuun.

KATSO DISRUPTIIVISET TEKNOLOGIAOSAKKEET -SALKKU*
Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Lue myös blogikirjoitus: Ohje Sijoittaja.fi:n salkkujen löytymiseen eTorosta.

Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut 

Sijoittaja.fi:n ammattimaisesti hoidetut kansainväliset sijoitussalkut ovat kopioitavissa eTorossa.

Liity miljooniin sijoittajiin, jotka ovat valinneet eToron sosiaalisen kaupankäyntialustan. Sijoittaja.fi on neuvotellut edut eToroon, jolloin kaupankäynti on edullista. Saat edut käyttöösi rekisteröitymällä Sijoittaja.fi:n kautta.

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.