<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Supertulosviikon yhteenveto: Amazon, Google, Meta ja Microsoft

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 27.10.2023

Aiheet: sijoittaminen, sijoitusideat, eToro, hyvä tietää, tuloskausi

Neljä suurta teknologiajättiläistä julkaisivat tuloksensa. Osakkeet ovat kehittyneet vahvasti tänä vuonna viime vuoden laskun jälkeen. Microsoft, Amazon, Alphabet ja Meta suoriutuivat hyvin vuoden kuluneella neljänneksellä, eikä  tulevaisuuden näkymissä ole moitittavaa.


Microsoft

Microsoftin tilikauden 2024 ensimmäisen neljänneksen tulos ylitti analyytikoiden odotukset. Yritys jatkaa vahvaa ja tasaisen kasvun polkua. Liikevaihdon kasvu kiihtyi 13 prosenttiin, verrattuna edellisen neljänneksen kahdeksaan prosenttiin, samalla kun kulujen kasvu hidastui.

  • Oikaistu osakekohtainen tulos: EPS: $2,99 (Analyytikoiden ennuste $2,65), kasvua 27 prosenttia
  • Nettotulos 22,3 miljardia dollaria, kasvua 27 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.
  • Liikevaihto 56,5 miljardia dollaria (Analyytikoiden konsensusennuste 54,50 miljardia dollaria), kasvua 13 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna
  • Operatiivinen liikevoitto 26,9 miljardia dollaria, kasvua 25 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna

Microsoftin Q1 tulos

Kuva: App Economy Insights

Microsoftin ohjeistus

Microsoftin merkittävin potentiaali liittyy uuteen Microsoft 365 Co-Pilot -ohjelmaan, joka integroi tekoälyn Officen sovelluksiin. Yhtiön puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Satya Nadella korosti, että Co-Pilot tuo tekoälyn osaksi kaikkia teknisiä kerroksia ja liiketoimintaprosesseja, kasvattaen asiakkaiden tuottavuutta.

Vaikka Microsoftin hiljattain tekemä 68,7 miljardin dollarin yritysosto Activision Blizzardista ei vielä näy ensimmäisen neljänneksen tuloksissa, odotetaan sen vaikuttavan osittain seuraavaan neljännekseen.

Microsoftin talousjohtaja antoi toisen neljänneksen liikevaihtoennusteeksi 60,4–61,4 miljardia dollaria, mikä edustaa 15 prosentin kasvua ja ylittää analyytikoiden odotuksen, joka oli 60,9 miljardia dollaria.

Katso Microsoftin kurssi & avainluvut eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Alphabet

Googlen emoyhtiö Alphabet ylitti analyytikkojen ennusteet kolmannella neljänneksellä. Liikevaihto kasvoi 11 prosenttia, nopeuttaen kasvuaan verrattuna edelliseen neljännekseen.

Mainosliiketoiminnan vahva paluu kaksinumeroiseen kasvuun oli kasvun moottori. Tämä on neljäs peräkkäinen kvartaali vuonna 2023, kun Google on ylittänyt analyytikkojen ennusteet, kun taas viime vuonna oli neljä kvartaalia, jolloin yhtiö jäi ennusteista.

  • Liikevaihto 76,7 miljardia dollaria, kasvua 11 % (analyytikkojen ennuste 76,0 miljardia)
  • Operatiivinen liikevoitto 21,3 miljardia dollaria, liikevoittomarginaali 28 %
  • EPS 1,55$ (analyytikkojen ennuste 1,45$)

Googlen Q3 tulos

Kuva: App Economy Insights

Google ei antanut ohjeistusta

Riskejä liittyy edelleen talouskasvun hidastumisen vaikutuksiin mainostuloihin. Lisäksi kilpailu tekoälyjohtajuudesta muodostaa toisen riskin. Vaikka Microsoft vaikuttaa tällä hetkellä vahvoilta,

Google on vakuuttunut omista tekoälyratkaisuistaan. Google on lanseerannut oman tekoälytyökalunsa, Google Bardin, mutta sen vaikutus yhtiöön on toistaiseksi ollut vähäinen.

Googlen Cloud liiketoiminnan tulos oli markkinoille pettymys ja ajoi kurssin laskuun. 

Katso Alphabetin kurssi & avainluvut eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Meta

Meta Platforms jatkoi kaksinumeroista liikevaihdon kasvua kolmannella neljänneksellä, saavuttaen 23 prosentin kasvuluvun. Liikevaihto ja osakekohtainen tulos ylittivät analyytikkojen ennusteet ja Metan omat ennusteet.

Tämä merkitsee Meta Platformsin paluuta kasvu-uralle kolmen peräkkäisen laskun jälkeen edellisen vuoden aikana.

Meta omistaa tunnetut alustat, kuten Facebook, Messenger, Instagram ja WhatsApp. Yhtiön nettotulos kasvoi vaikuttavasti, 164 prosenttia, saavuttaen 11,6 miljardia dollaria verrattuna edellisvuoteen.

  • Liikevaihto 34,15 miljardia dollaria, analyytikoiden konsensusennuste 33,56 mrd $, kasvua vuoden takaiseen 23 prosenttia
  • EPS 4,39$, ennuste 3,63$, kasvua vuodentakaiseen 168 prosenttia
  • Päivittäiset aktiiviset käyttäjät (DAU): 2,09 miljardia dollaria (ennuste 2,07 miljardia)
  • Kuukausittaiset aktiiviset käyttäjät (MAU): 3,05 miljardia dollarida (ennuste 3,05 miljardia)
  • Keskimääräinen liikevaihto käyttäjää kohti (ARPU) 11,23$ (ennuste 11,05$)

Metan Q3 tulos visualisoituna

Kuva: App Economy Insights

Metan ohjeistus

Meta ennakoi kolmannen neljänneksen liikevaihdon olevan 36,5–40 miljardia dollaria, kun taas analyytikot ennustivat neljännelle neljännekselle 38,85 miljardin liikevaihtoa. Tämä ohjeistus tarkoittaa, että Metan liikevaihto kasvaa vähintään 19 prosenttia verrattuna vuoteen aikaisempaan.

Mark Zuckerberg, Metan toimitusjohtaja, tiivisti kuluneen neljänneksen sanomalla, että "Meillä oli hyvä neljännes yhteisöllemme ja liiketoiminnallemme."

Zuckerberg nimesi vuoden 2023 alussa koko vuoden teemaksi tehokkuuden. Yhtiöllä on 24 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Metan investointikulut ovat myös laskeneet vuoden aikana merkittävästi. 

Meta ennakoi kulujen kasvavan vuonna 2024 investointien, Reality Labsin tuotekehityksen kustannusten sekä palkkakulujen takia. Yhtiö suuntaa investointejaan datakeskuksiin ja tekoälyyn.

Katso Metan tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Amazon

Amazon esitti vahvan suorituksen kolmannella neljänneksellä, kun liikevaihto kasvoi 13 prosenttia 143,1 miljardiin dollariin ja operatiivinen liikevoitto nousi 11,2 miljardiin dollariin, merkittävästi edellisvuotta vahvempana (vertailukauden ollessa 2,5 miljardia dollaria).

Operatiivinen kassavirta viimeisen 12 kuukauden ajalta oli vaikuttavat 71,7 miljardia dollaria, mikä merkitsi 81 prosentin kasvua.

Amazonin kasvuluvut olivat vielä vahvemmat kuin toisella neljänneksellä, ja yhtiö ylitti myös oman liikevaihtoennusteensa hienoisesti.'

  • Liikevaihto 143,1 miljardia dollaria (13 % kasvu) (analyytikkojen ennuste 141,4 mrd.)
  • Operatiivinen liikevoitto 11,2 miljardia dollaria
  • Nettotulos 9,9 miljardia dollaria
  • EPS 0,97 $ (analyytikoiden ennuste 0,58 $ )

Amazonin tulos visualisoituna

Kuva: App Economy Insights

Amazonin ohjeistus

Amazon odottaa liikevaihtonsa olevan välillä 160–167 miljardia dollaria, mikä merkitsisi noin 7-12 prosentin kasvua. Keskimääräisen ennusteen mukaan, 163,5 miljardin dollarin liikevaihto edustaisi noin 9,6 prosentin kasvua verrattuna edellisvuoden 149,2 miljardiin dollariin.

Analyytikot odottivat 166,6 miljardin dollarin liikevaihtoa, mikä osuu Amazonin oman ennusteen yläpäähän. Liikevoitto-ohjaus on 7–11 miljardia dollaria, kun se vuosi sitten oli 2,7 miljardia dollaria.

Osta Amazonin osaketta eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Sijoita osakkeisiin ilman välityspalkkiota

Tässä artikkelissa mainitut osakkeet löytyvät eTorosta, josta niitä voi ostaa aitoina osakkeina ilman välityspalkkioita.

REKISTERÖIDY ETOROON*eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.