<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Sosiaalinen sijoittaminen eTorossa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 23.09.2021

Aiheet: eToro, sosiaalinen sijoittaminen

Sosiaalinen sijoittaminen on maailmalla arkipäivää ja eToro on edelläkävijä tässä. Blogissa avaamme mitä on sosiaalinen sijoittaminen, miksi sijoittajat ovat siitä kiinnostuneita ja miten sinä sijoittajana voit hyödyntää sosiaalisen sijoittamisen mahdollisuuksia omassa sijoitustoiminnassa?

Sijoittajien uusi sukupolvi ei samalla tavalla hyödynnä perinteisten pankkien sijoitusneuvontaa, vaan he luottavat enemmän itseensä, dataan ja algoritmeihin. He hakevat myös tukea sijoituspäätöksilleen samanhenkisiltä sijoittajilta, jotka on helposti tavoitettavissa virtuaalisesti uusilla sosiaalisen sijoittamisen alustoilla.

Perinteinen talousmedia ei olekaan enää totuuden torvi

Digitalisaatio on mahdollistanut sen, että maailman markkinat ovat näppäimistön päässä. Sijoittaja ei odota enää postilaatikolla lehteä, vaan etsii tietoa verkosta. Tässä myös on riskinsä, kun lähteenä sosiaalinen media ja mielipidevaikuttajat. Tiedon helppo saatavuus ei poista asiantuntijuutta ja osaamista, vaan vaatii entistä enemmän sijoittajalta mediakriittisyyttä. Kuka tahansa voi olla asiantuntija somessa.

Nykyisin sijoittajalla on käytössä laaja tietotaito, työkalut sekä vuorovaikutus toisten sijoittajien kanssa. Sijoittaja.fi on hyvä esimerkki kotimaisesta toimijasta, joka on puolueeton ja tarjoaa nykyteknologiaa hyödyntäen markkinadatan valmiiksi pureskellussa muodossa.

eToro on sosiaalisen sijoittamisen edelläkävijä

eToro on edelläkävijä sosiaalisessa sijoittamisessa ja alusta tarjoaa lukuisia ominaisuuksia sijoittaa sosiaalisesti ja verkostoitua muiden sijoittajien kanssa ympäri maailmaa.

Muiden kaupankävijöiden kopiointi

Muihin kaupankävijöihin tutustuminen on helppoa eTorossa:

  • Kopioi henkilöitä -mahdollisuus tarjoaa useita tapoja löytää henkilöitä, jotka voisivat vastata kaupankäynti- ja investointitarpeitasi.
  • eToro on luonut Popular Investor -ohjelman, jonka tarkoituksena on luoda vahva kaupankävijöiden ja investoijien yhteisö. Toimittajan valinta -osiossa esitellään tutustumisen arvoisia Popular Investoreita
  • Toisia sijoittajia on myös helppo löytää hakutyökalulla. Käytössäsi on useita hakuparametreja, kuten voitto, riskipisteytys ja sijainti. Lisäksi sijoittajat esittelevät itsensä ja jakavat kommentteja ja päivityksiä profiilissaan.
  • Huom! Tutki tarkkaan sijoittajan strategia ja mitä instrumentteja hän käyttää ennen kuin kopioit salkun.
  • Sijoittaja.fi:n salkut ovat kumppaneiden CopyPortfoliot -osiossa. Salkut on toteutettu aidoilla osakkeilla tai ETF:illä, eikä niissä käytetä viputuotteita.

Näin löydät Sijoittaja.fi:n salkut eTorossa

Sosiaalinen uutissyöte

eTorosta löytyy personoitu sosiaalinen uutissyöte. Sosiaalisen median ja verkkokaupankäynnin elementtejä sisältävän uutissyötteen avulla voit helposti seurata kiinnostavia rahoitusvälineitä ja kaupankävijöitä, keskustella eToro-yhteisön muiden jäsenten kanssa jne.

Minkä tahansa sosiaalisen verkoston tavoin voit julkaista omia päivityksiäsi ja merkitä palveluja tai henkilöitä, jakaa julkaisuja syötteessäsi, kommentoida muiden julkaisuja ja luoda syötteen, joka on räätälöity omia kaupankäynti- ja investointimieltymyksiäsi vastaavaksi.

Seuraa muita käyttäjiä

eTorossa saat myös ilmoituksia, kun kopioimasi käyttäjä kirjoittaa uuden julkaisun tai jos hän tekee muutoksia salkkuunsa.

Ilmoitukset näkyvät selaimessasi ja halutessasi push-ilmoituksina mobiililaitteessasi.

Oma sijoittajaprofiili eTorossa

Voit halutessasi esitellä itsesi eToro-yhteisölle.

  • Syöte: Näyttää kaikki sosiaaliset toimintasi eToro-verkostossa, mukaan lukien julkaisusi ja kommenttisi. Voit julkaista myös oman sijoittajatarinasi.
  • Tilastot: Esittelee voittosi sekä epäonnistumis-/onnistumissuhteesi, riskipisteesi, näyttää portfoliosi sisällön ja viimeiset kaupat.
  • Portfolio: Esittelee salkkusi tarkat tiedot, millä käyt kauppaa ja mihin investoit. Portfolion perusteella muut sijoittajat voivat päättää, haluavatko he kopioida sinua.
  • Taulukko: esittelee simulaation siitä, mitä 10 000 $:n sijoittaminen sinuun voisi tuottaa ajan mittaan.

Jos haluat pysyä anonyyminä, sekin onnistuu helposti. Jos haluat jakaa vähemmän tietoja, vaihda profiilisi ”yksityiseksi profiiliksi”. Voit personoida profiilisi yksityisyyttä profiilin tietosuoja-asetuksissa.

Jaa helposti myös muissa sosiaalisen median kanavissa

Sijoittajat voivat esimerkiksi jakaa helposti kaupankäyntiä ja salkkunsa muissa sosiaalisissa verkostoissa, kuten Facebookissa ja Twitterissä.

Voit luoda teknisillä analyysityökaluilla helposti omia taulukoita omasta sijoitustoiminnasta.

Aloita sosiaalinen sijoittaminen eTorossa

REKISTERÖIDY ETOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees