<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Näitä muutoksia Warren Buffett teki salkkuun

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 27.09.2023

Aiheet: sijoitusideat, eToro, sijoitussalkut, sosiaalinen sijoittaminen, sijoitusstrategia

Warren Buffett on yksi seuratuimmista sijoittajista, ja hänen toimintansa herättää aina suurta mielenkiintoa. Sijoitusyhtiönsä Berkshire Hathawayn salkun sisältöä ja kehitystä seurataan tarkasti mediassa, ja se toimii monille sijoittajille inspiraation lähteenä.

eToron hallinnoima salkku mallintaa Berkshire Hathawayn sijoituksia. Kyseinen salkku, nimeltään WarrenBuffet-CF tai Berkshire Hathaway, on saatavilla eToron alustalla.

Jokainen eToron käyttäjä voi kopioida tämän salkun ja sijoittaa samalla tavalla kuin maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett.

Blogissamme esittelemme tämän salkun sisällön sekä sen viimeaikaiset päivitykset.

Maailman seuratuin sijoittaja Warren Buffett teki huomattavia muutoksia sijoitusportfolionsa koostumukseen Berkshire Hathawayn toisen kvartaalin aikana. Nämä muutokset tulivat julkisuuteen noin kuukausi sitten.

Buffett merkittävästi vähensi panostaan pelijätti Activision Blizzardissa, luopui lopullisesti vakuutusmeklari Marsh & McLennanin osakkeista ja vähensi öljy-yhtiö Chevronin painoarvoa salkussaan. Hän lisäsi salkkuun myös uusina sijoituksina D.R. Hortonin ja Lennar Corporationin osakkeita, jotka molemmat ovat erikoistuneet asuntorakentamiseen. On kuitenkin huomioitava, että näiden uusien sijoitusten painoarvo salkussa on suhteellisen pieni.

Salkun suurimmat sijoitukset


Berkshire Hathaway toimi nettomyyjänä osakemarkkinoilla kolmen kuukauden aikana, joka päättyi 30. kesäkuuta. Yhtiö myi noin 7,98 miljardin dollarin arvosta osakkeita enemmän kuin se osti.

Salkun ylivoimaisesti suurin sijoitus on Apple, jonka osuus salkusta noin 50 prosenttia.

 

Kuva: eToro Warren Buffet-CF

Suurimmat muutokset salkussa

Warren Buffett lisäsi salkkuunsa useita yrityksiä, joista suurin lisäys tehtiin Occidental Petroleumiin (Oxy)*.

Buffett vähensi Chevronia 

Buffett sijoitti ensimmäisen kerran Chevroniin vuonna 2020 ja myi osakkeita vuonna 2021. Vuonna 2022 hän lisäsi sijoitustaan raakaöljyn hinnannousun vuoksi, mutta myi ne jälleen vuonna 2023. Berkshire omistaa edelleen 123,1 miljoonaa Chevronin osaketta, arvoltaan noin 19,4 miljardia dollaria. Chevronin osuus salkussa on 6,07 %.

Berkshire osti Activision Blizzardin osakkeita juuri ennen Microsoftin ilmoittamaa ostoa. Berkshire vähensi osuuttaan 70 prosentilla ja omistaa nyt noin 14,7 miljoonaa Activision Blizzardin osaketta, arvoltaan noin 1,2 miljardia dollaria. Osuus salkussa on nyt 0,40 %.

Muita vähennyksiä olivat Globe Life, General Motors ja Celanese. Globe Lifen osuus salkussa on 0,1 %, General Motorsin 0,2 % ja Celanesen 0,2 %.

Yksi Buffettin tunnetuimmista lainauksista on "Our favorite holding period is forever", eli "Suosikkisijoitusaikamme on ikuisuus".

Pienempien sijoitusten paino on marginaalinen

Uusina sijoituksina Berkshire on hankkinut noin 6 miljoonalla D.R. Hortonin osaketta, joiden arvo salkussa on noin 726,5 miljoonaa dollaria. D.R. Hortonin osuus salkusta on 0,21 %

Buffett osti myös kahta muuta asuntorakentajaa. Asuntorakentaja NRV:tä 70 miljoonalle. Paino salkussa vain 0,02 %. Uutena omistuksena löytyy myös Lennart, jota Buffett hankki 17,2 miljoonalla dollarilla. Lennartin paino on marginaalisen pieni vain noin 0,005 % koko salkusta.

 

Warren buffettin salkun kehitys

Salkun tuotto eri vuosina. Kuva: eToro

Salkku on valtava

Vaikka Buffettin lisäykset pienemmissä yhtiöissä ovat salkunkopioijille kohtalaisen pieniä johtuu yhtiöiden pienet suhteelliset osuudet Buffettin salkun koosta.

Salkussa on esimerkiksi 915 miljoonaa Applen osaketta, joiden markkina-arvo o yli 158 miljardia dollaria. Applen osuus on koko salkusta yli 46 prosenttia.

Aikaisemmin tänä vuonna tehty sijoitus Capital One Financial Corppiin on puolestaan vain 0,32 % prosenttia, vaikka Buffett osti osakkeita 900 miljoonan dollarin arvosta. Koko Capital One Financial Corpin markkina-arvon on noin 40 miljardia dollaria. Buffet osti siis kerralla yhden yhtiön osakekannasta yli kaksi prosenttia.

Buffett ei voi käytännössä ostaa kovin suuria määriä keskisuurista yhtiöistä, sillä muuten omistusosuus ja riski kasvaisi suhteessa liian suureksi. 

Applen 158 miljardin potti kuulostaa suurelta, mutta Apple onkin maailman suurin yhtiö ja Buffetin osuus kaikista Applen osakkeista on noin kuusi prosenttia. Iso osuus toki tämäkin.

Ota Buffett seurantaa tai kopioi salkku

eToron hallinnoima Bershire Hathawayn salkku löytyy eTorosta nimellä WarrenBuffet-CF tai Berkshire Hathaway.

Jokainen eToron käyttäjä voi kopioida tämän salkun ja sijoittaa lähes samalla tavalla kuin maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett.

Salkun sijoitukset painotetaan neljä kertaa vuodessa. Warren Buffettin salkun kiertonopeus ei ole kovin suuri, joten salkku on lähellä todellista sijoitusten jakaumaa.

Salkku ei ole 100 prosenttinen kopio Buffettin salkusta, sillä useiden Buffettin omistusten painot ovat niin marginaaliset, ettei niitä pysty mallintamaan eTorossa. Useiden suurimpien osakkeiden painot ovat myös hieman todellista suuremmat, sillä eToron valikoimassa ei ole Tokion pörssin osakkeita, joita on Buffettin oikeassa salkussa noin 5,6 prosenttia. Koko salkun tarkka sisältö näkyy esimerkiksi CNBC:n kautta.

Kopioitavan salkun minimisijoitus on 500 dollaria. Kun kopioit salkun samat sijoitukset, ostot ja myynnit toteutuvat automaattisesti omassa salkussasi.

Kopioi Warren Buffetin salkku eTorosta*

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.   Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita  kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Kopioi muiden salkut helposti

Sijoittajien keskuudessa suosioon on noussut sosiaalinen sijoittaminen. Tämä trendi hyödyntää läpinäkyvyyttä, välityspalveluiden joustavuutta ja tekoälyn mahdollistamia uusia ulottuvuuksia sijoittajille. eToro on tässä suunnannäyttäjä.

eTorossa Copy Portfolio- ja Smart Portfolio-ominaisuuksien avulla voit helposti kopioida parhaiden sijoittajien salkkuja, jolloin salkkusi tekee samat kaupat automaattisesti.

Voit myös saada sijoitusideoita omalle salkullesi tutkimalla muiden sijoittajien salkkuja. Voit joko kopioida muita sijoittajia suoraan tai sijoittaa ammattimaisesti rakennettuihin Smart Portfoliosiin.

Yksi eToron suosituimmista Smart Portfolioista on nimeltään juuri Buffettin WarrenBuffet-CF* salkku. 

Ole varovainen, jos päätät kopioida muita sijoittajia. Muista, että salkkujen riski voi olla korkea ja salkku voi sisältää CFD:eita, joita emme suosittele suomalaisille sijoittajille. Tarkista tästä, minkä markkinoiden osakkeet ovat aitoja mitkä CFD:eita eTorossa.

Seuraa parhaita sijoittajia ja sijoita alhaisilla kaupankäyntikuluilla

Jotta voit kopioida salkkuja eTorossa, tulee sinulla olla eToro-tili avattuna. Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy  helppolukuihin ohje tilin avaamiseen täältä. Rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.