<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Löydä menestyneimmät ja suosituimmat sijoittajat

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 18.10.2023

Aiheet: sijoittaminen, eToro

eToron tunnetuin ja erottuvin ominaisuus alhaisen kulurakenteen lisäksi on toisten sijoittajien kopiointimahdollisuus. Voit kopioida kenen tahansa menestyneen sijoittajan avoimen salkun tai etsiä salkuista sijoitusideoita. Löydät parhaat osakepoimijat ja treidaajat ympäri maailmaa.

Artikkelissa kerromme, miten löydät suosituimmat sijoittajat, ja esittelemme yhden eToron suosituimmista yksityissijoittajista. Lontoossa asuvan suomalaisen Pietari Laurilan.

 

Copytrading eli muiden sijoittajien kopiointi

eTorossa on mahdollisuus kopioida toisia sijoittajia (CopyTrading). eToron Copytrading tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää muiden kokeneiden sijoittajien taitoja ja strategioita. 

Smart Portfoliot ja CopyTrader

eTorossa voit joko kopioida sijoittajia, jotka ovat usein yksityishenkilöitä tai eToron omia tai vahvistettujen yhteistyökumppaneiden salkkuja.

Vahvistetut ja eToron omat salkut ovat SmartPortfolioita, kun taas yksityishenkilöiden salkkuja kutsutaan CopyTrader-salkuiksi.

Sijoittaja.fi:llä on kolme salkkua eTorossa, jotka ovat suosituimpien kopioitujen Smart Portfolioiden joukossa. Lue miten voit kopioida Sijoittaja.fi:n salkut. 

CopyTraderissa minimisijoitus on 200 dollaria salkkua kohden. Smart Portfolioiden minimisijoitus on 500 dollaria. 

Löydä suosituimmat sijoittajat eTorossa

  • Kirjaudu eToroon.
  • Valitse vasemmalla olevasta valikosta "Etsi" (Discover) eToro tarjoaa eri sijoituskohteita.
  • Valitse ylhäältä "CopyTrader". 

eToron suomenkieliset käännökset ovat paikoin hyvin kankeita ja englanninkielisen version käyttö voi olla tästä syystä helpompaa.  

Kuva: eToro

Etsi omaan sijoitustyyliisi sopivat sijoittajat

Voit valita sijoittajia tietyistä maista, riskitason (matala, keskitaso, korkea), sijoitushorisontin ja lopuksi sijoituskohteiden perusteella (osakkeet, ETF:t, valuutat, hyödykkeet, indeksit).

Kuva: eToro

Tutustu eri sijoittajiin*

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea.  Pääomasi on vaarassa.  Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita  kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro tarjoaa myös omia poimintoja eri sijoitustyylien parhaista sijoittajista.

Tutustu sijoittajan tuottohistoriaan, salkkuun ja sijoitustyyliin

eToro tarjoaa mahdollisuuden kopioida sijoittajan salkun klikkaamalla "Kopioi".

Liian hätäisesti päätöstä ei kannata kuitenkaan tehdä. Suosittelemme tutustumaan sijoittajan taustaan ja salkkuun tarkasti. Salkun tuotto- ja riskihistoria antavat hyvät lähtötiedot, sopiiko salkku sinun sijoitusprofiilisiisi.

Suosituimmat sijoittajat kertovat profiilissaan usein sijoitustyylistään ja tavoitteistaan. 

eTorossa jokainen sijoittaja voi tehdä omia päivityksiä profiiliinsa. Suosittelemme katsomaan, miten usein kopioitava henkilö tekee päivityksiä. Suosituimmat henkilöt kertovat usein feedissään syyt, miksi ja millä perustein ostivat tai myivät tiettyä osaketta. 

Kannattaa myös tarkistaa, onko salkku aktiivinen trader-salkku vai passiivisempi vaihtoehto. Mitä aktiivisempi salkku, sitä enemmän sijoittaja käy kauppaa sijoituskohteilla, kuten osakkeilla, ETF:illä ja johdannaisilla.

Selvitä myös, mihin kohteisiin salkku sijoittaa. Jos salkku sijoittaa CFD:eihin, niin kopioidessasi salkun myös sinä sijoitat CFD:eihin. CFD-kaupoista syntyviä tappioita yksityishenkilö ei saa vähentää Suomen verotuksessa.

Menestyneimmät pitkän tähtäimen sijoittajat

Alla olevassa kuvassa on suosituimmat pitkän tähtäimen osakesijoittajat*. 

Pelkästään tuottoa ei kannata katsoa, vaan myös sijoittajan riskitasoa ja salkun sisältöä.

Pitkän aikavälin sijoittajien tuottoja viimeisen kahden vuoden ajalta. 18.10.2023

Pietari Laurilan tuotto eri kuukausina ja vuosina

Yksi eToron suosituimmista yksityissijoittajista on Lontoossa asuva suomalainen Pietari Laurila. 

Laurilan kokonaistuotto on myös yksi parhaista eToron pitkän aikavälin sijoittajista. 

Vaikka historia ei ole tae tulevasta, on silti hyvä katsoa miten sijoittaja on pärjännyt eri kuukausina ja vuosina.

Pietari Laurilan salkun kehitys. 

Pietari Laurilan salkun sijoitukset

Laurilan salkusta voi nähdä, että se on kohtalaisesti hajautettu 16 eri osakkeeseen ja maksimipaino yhdellä osakkeella on noin seitsemän prosenttia. 

Pietari Laurilan salkun osakkeita 18.10.2023

Katso Pietari Laurilan koko salkun sisältö*.

Löysitkö kiinnostavan sijoittajan?

Näin kopioit salkun:

  1. Valitse sijoittaja: Voit etsiä eToron alustalla muita sijoittajia, jotka tarjoavat kopiosijoituspalveluita. Voit tarkastella heidän profiilejaan, seurata heidän suoritustaan ja tutustua heidän sijoitusstrategioihinsa.

  2. Kopioi sijoittaja: Kun olet valinnut sijoittajan, jonka strategia ja suorituskyky miellyttävät sinua, voit aloittaa kopioimisen. Voit määrittää kuinka paljon rahaa haluat sijoittaa ja aloittaa sijoittajan strategian kopioinnin.

  3. Automaattinen sijoittaminen: Kun kopioit sijoittajaa, kaikki heidän tekemänsä kaupat ja päätökset kopioidaan automaattisesti tilillesi, suhteessa siihen, kuinka paljon olet valinnut sijoittaa. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tehdä kaupankäyntipäätöksiä itse, vaan ne tehdään automaattisesti sijoittajasi toimesta.

  4. Seuraa: Voit jatkuvasti seurata kopiosijoituksen kehitystä ja tehdä muutokia tarvittaessa. Voit milloin tahansa lopettaa kopioinnin tai tehdä muita säätöjä sijoituksiisi.

Jotta voit kopioida salkkuja eTorossa, tulee sinulla olla eToro-tili avattuna. Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy helppolukuihin ohje tilin avaamiseen täältä. Rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

Tutustu CopyTraderiin ja suosituimpiin sijoittajiin*

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea.  Pääomasi on vaarassa.  Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita  kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Myös menestyneimpien sijoittajien kopiointi sisältää riskejä

On tärkeää ymmärtää, että kaikki sijoitukset sisältävät riskejä, ja menneet menestymiset eivät välttämättä takaa tulevia tuloksia.

Ennen kuin ryhdyt kopioimaan muita sijoittajia eTorossa, on suositeltavaa tehdä perusteellinen tutkimus ja harkita omia sijoitustavoitteitasi ja riskinsietokykyäsi.

Sijoittajan kannattaa tutkia myös kopioitavan sijoittajan profiili tarkkaan, sillä osa sijoittajista käyttää CFD-tuotteita, joiden tappioita ei voi vähentää verotuksessa.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.