<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Miksi suomalaisia osakkeita ei kannata ostaa eTorosta?

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 17.02.2022

Aiheet: sijoittaminen, eToro, sosiaalinen sijoittaminen, kulut

eToro tunnetaan edullisena kaupankäyntialustana. Monet ovatkin kysyneet, miksi emme suosittele suomalaisten osakkeiden ostamista eTorosta. Suomalaisia osakkeita löytyy eTorosta jopa 20 kappaletta, mutta miksi näiden ostaminen ei ole järkevää? Minkä maiden pörsseistä eTorossa kannattaa ostaa osakkeita? Tässä blogissa avaamme syitä tarkemmin.

Aitoja vai synteettisiä osakkeita?

eTorossa on mahdollista käydä kauppaa niin aidoilla kuin synteettisillä osakkeilla, eli CFD tuotteilla. CFD tulee sanoista Contract For Difference eli hinnanerosopimus. Ostojen ja myyntien vivuttaminen sekä lyhyeksi myynti on mahdollista CFD:n avulla, mutta tämä on kallista ja suurimmalle osalle sijoittajista kannattamatonta. Yksityissijoittaja ei voi myöskään vähentää CFD-tappioita verotuksessa.

Lähtökohtaisesti suosittelemme vain fyysisiä osakkeita. Helsingin pörssin kaikki 20 osaketta, jotka löytyvät eTorosta, ovat valitettavasi vain synteettisiä osakkeita.

Poikkeuksena löytyy Nokia*, joka on listattu myös jenkkeihin, joten Nokian osakkeita voi ostaa myös fyysisinä. Nokian synteettinen osake on tunnisteella NOKIA.HE ja Nasdaqista löytyvä fyysinen osake on tunnisteella NOK*

Mitkä osakkeet ovat fyysisiä?

Fyysiset osakkeet tunnistaa tekstistä: "You are buying underlying asset".

Nokia CFD Trade

Alapuolella ilmestyy myös teksti: "COMISSION FREE", josta tiedät ettet maksa välityspalkkiota. 

Synteettiset osakkeet

Jos olet epähuomiossa valinnut synteettisen osakkeen tai haluat tietoisesi ostaa synteettisiä osakkeita tai käyttää vipua, huomioi ennen kauppaa tekstit: "CFD TRADE" ja "HIGHER LEVEAGE MEANS HIGHER RISK". Näistä tunnistat, että kyseessä on synteettinen CFD-osake.

eToro perii CFD-osakkeista palkkion, joka koostuu 0,09% spreadista. Vivutetuista tuotteista eToro perii myös yön yli -maksuja, jotka ovat aina suhteessa position arvoon.

Jos ostat vivutettua osaketta ja jätät position auki yli viikonlopun, eToro perii tällöin myös korkeamman maksun. Esimerkiksi tässä Nokian osaketta ollaan ostamassa X5 kertoimella:

Nokia vivutettu CFD kauppa

Huomaa alla teksti: "OVERNIGHT FEE: DAILY: $0.20 WEEKAND: $0.59" Maksu on aina suhteessa position kokoon.

Lue lisää blogista: Mitkä ovat aitoja ja mitkä synteettisiä osakkeita?

Minkä maiden pörsseistä kannattaa ostaa osakkeita?

Onneksi tärkeimmät kansainväliset osakkeet löytyvät eTorosta fyysisinä. eToron valikoima fyysisten osakkeiden ja ETF-rahastojen suhteen myös laajenee jatkuvasti. 

eTorossa fyysisiä osakkeita löydät näistä maista:

  • Yhdysvallat
  • Englanti
  • Ruotsi 
  • Tanska
  • Norja
  • Saksa
  • Ranska
  • Australia
  • Alankomaat
  • Belgia
  • Espanja
  • Hongkong
  • Portugali
  • Sveitsi
  • Italia

eTorossa synteettisiä osakkeita löydät näistä maista:

  • Suomi

Eli voit ostaa Yhdysvalloista esimerkiksi Teslan, Applen tai Facebookin, Ruotsista Telian ja Saksasta Volkswagenin osakkeita, kunhan vain valitset fyysisen osakkeen. Suomalaisista osakkeista KONE on aina synteettinen ja tanskalaisista Danske Bank. 

Aidot osakkeet 0€ välityspalkkioilla

Fyysisiä osakkeita voit ostaa eTorosta ilman välityspalkkiota. Hallinnointipalkkiota ei myöskään peritä. Eli voit huoletta ostaa suosituimpia osakkeita ilman pankkien kalliita välityspalkkioita. Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen etuja, jolloin palkkiota ei peritä myöskään valuutanvaihdosta. Lue lisää Sijoittaja.fi:n eduista.

eToro-kulutaulukko Sijottaja.fi käyttäjät

Näin pääset alkuun

  1. Avaa tili: rekisteröityminen on maksutonta
  2. Saat Sijoittaja.fi:n neuvottelemat edut käyttöösi vain, kun teet tilin alla olevan linkin kautta.
  3. Tee ensimmäinen talletus.
  4. Voit aloittaa kaupankäynnin jo 50 dollarilla.

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.