<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Voiko eToro joutua samaan tilaanteeseen kuin FTX?

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 25.11.2022

Aiheet: eToro, kryptovaluutta

Maailman kolmanneksi suurimman kryptopörssin FTX:n konkurssi on saanut monet sijoittajat varpailleen. FTX:n romahdus ei ollut ensimmäinen kolhu kryptomaailmassa. Terra-ekosysteemin romahdus toukokuussa aiheutti paniikkia jo aiemmin markkinoilla.

Yli 20 000 suomalaista käyttää eToron sijoitusalustaa ja yli puolet on sijoittanut eToron kautta kryptoihin. Selvitimme voiko eToro joutua samaan tilanteeseen kuin FTX.

Onko eToro turvallinen?

eToro on perustettu jo vuonna 2007. eToroa reguloidaan kaikkialla maailmassa myös EU-alueella. eTorolla on yli 25 miljoonaa asiakasta. 

Finanssivalvonnat seuraavat eToroa tarkkaan

Toisin kuin FTX eToro on reguloitu ja valvonnassa usean maan esimerkiksi Kyproksen, Australian, Britannian ja Yhdysvaltojen finanssivalvonnan toimesta. eToro ei myöskään välitä vain kryptoja vaan myös ETF:iä ja osakkeita. 

Onko eTorolla omia tokeneita ja lainaako se kryptoja eteenpäin?

eToro ei ole julkaissut eikä ole aikeissa julkaista omaa tokenia. eToro ei myöskäään harjoita kryptolainausta. Asiakkaiden ei siis tarvitse huolehtia tokenien hintojen muutoksista tai llainojen takauksista. FTX:llä puolestaa oli oma token ja se myös harjoitti kryptolainausta asiakkaiden varoilla. 

Mitä tapahtuu jos eToro menee konkurssiin?

eToro pitää asiakkaiden varat erillään voimassa olevan laillisen ohjeistuksen mukaan. Lisäksi eri lainsäädännön alueilla on voimassa erilaiset talletussuojat. Talletussuojan koon määrä vaihtelee Cysec:in 20 000 € ja FCA:n 85 000 £ välillä.

eToro kaupankäyntialustana

eToron kautta voi ostaa kryptoja, osakkeita ja ETF:iä. Monet käyttävät eToroa erityisesti kansainvälisten osakkeiden ostamiseen, koska suomalaiset osakkeet ovat saatavana vain CFD-muotoisina synteettisinä osakkeina. eToro ei peri osakkeista välityspalkkioita. Lue lisää eToron kaupankäyntikustannuksista ja Sijottaja.fi:n neuvottelemista eduista.

Lue suomalaisten sijoittajien kokemuksia eTorosta

Onko eToro niin edullinen kuin se lupaa? Miten kaupat toteutetaan ja mitkä ovat todelliset kustannukset? Esittelemme tässä artikkelissa eToron hyviä ja huonoja puolia sekä tavallisten sijoittajien kokemuksia eTorosta.

Jäikö jotain kysyttävää?

Koosteartikkelista löytyy sijoittajien useimmin esittämiä kysymyksiä eTorosta ja niihin vastauksia.