<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Viisi osakeideaa maailmalta - seuraa näitä Stay home -osakkeita

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 23.02.2022

Aiheet: osake, sijoitusideat, megatrendi

Stay home -megatrendi ei ole katoamassa, vaikka koronapandemia väistyy. Ihmiset tekevät jatkossa enemmän etätöitä kuin ennen koronaa. Elokuvia ja sarjoja katsotaan suoratoistopalveluista, ostoksia tehdään verkossa, vapaa-aikaa käytetään pelaamiseen ja ruokaa on kätevä tilata kotiin. Moni tästä trendistä hyötynyt osake on romahtanut, vaikka trendi ei ole katoamassa mihinkään.

Poimimme viisi stay home -osaketta maailmalta, joiden kurssit ovat laskeneet jopa koronaa edeltävälle tasolle, vaikka yhtiöt ovat kasvaneet merkittävästi.

Kurssilasku tarjoaa erinomaisen ostopaikan

Stay home -osakkeiden viimeisen vuoden kurssikehitystä katsottaessa näyttää siltä, että markkina kuvittelee stay home -megatrendin häviävän. Syy on siinä, että monien stay home -osakkeiden liikevaihdot kasvoivat voimakkaasti vuonna 2020 ja vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana. Tämän jälkeen kasvutahti on hidastunut merkittävästi ja jatkaa hidastumistaan myös vuonna 2022.

Markkinat eivät tykkää hidastuvasta kasvuvauhdista. Tämän vuoksi stay home -osakkeet eivät ole nyt sijoittajien suosiossa ja kurssit ovat laskeneet merkittävästi.

Sijoittajan kannattaakin ottaa stay home -osakkeita seurantaan. Monen osakkeen kohdalla käynnissä oleva kurssilasku tarjoaa erinomaisen ostopaikan, kun sijoitushorisontti on riittävän pitkä.

Nämä yhtiöt hyötyvät Stay home -trendistä

Stay home -trendistä hyötyvät etätyöyhtiöt, kuten Zoom Communications, DocuSign, Slack, Adobe, Salesforce, Microsoft, Apple ja kyberturvallisuusyhtiöt, kuten Palo Alto Networks, Zscaler, Crowdstrike ja Fortinet.

Myös kodinsisustus- ja rautakauppayhtiöt, kuten Home Depot ja Lowe’s hyötyivät stay home -trendistä ihmisten remontoidessa ja ehostaessa kotejaan. Ideoita etsittiin Pinterestistä.

Ruokaostoksissa ihmiset suosivat take away -ruokaa ja käyttivät ruokajakelijoiden palveluita. Näissä vahvoja ovat Domino’s Pizza, Chipotle, DoorDash, Just Eat Takeaway.com ja Delivery Hero.

Myös ihmisten vapaa-aika meni koronakriisin luomassa stay home -taloudessa uusiksi. Trendistä hyötyivät peliyhtiöt Take-Two Interactive, Activision Blizzard sekä viihdeyhtiöt Netflix ja Roku. Stay home -trendissä ostokset tehdään verkossa, joten tästä trendistä hyötyvät verkkokaupan jättiläinen Amazon, pienempi Zalando, verkkokauppa-alusta Shopify sekä digitaalisen maksamisen yhtiöt PayPal, Square ja Affirm.

Verkkokauppatrendistä hyötyvät myös Facebook ja Google, koska mainostaminen tapahtuu verkossa.

Sijoittaja - seuraa näitä osakkeita

Poimimme viisi osaketta, joiden kurssit ovat koronaa edeltävällä tasolla. Yhtiöt ovat kuitenkin selvästi suurempia ja kannattavampia kuin ne olivat vielä ennen koronaa, vuonna 2019. Siksi kurssilasku tuntuu yliampuvalta.

Sijoittajan kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä kun trendi on osaketta vastaan, voi ottaa aikaa ennen kuin kurssissa tapahtuu käänne. Fundamenttien valossa sen voisi odottaa tapahtuvan loppuvuonna 2022. Kurssi voi kääntyä jo aiemmin.

Meta Platforms

Meta Platformsin* (ent. Facebook) osake romahti Q4-tulosjulkistuksen jälkeen. Osake on mukana metaverse-megatrendissä, mutta markkinoilla on epävarmuutta siitä, onnistuuko yhtiö strategiassaan vai tuhlaako vain miljardeja kehitykseen. Myös Applen tietosuojamuutokset ovat vaikuttaneet Facebookin mainostuloihin.

Katso kurssitiedot eTorosta*

PayPal

PayPal* on fintech-sektorin jättiläinen ja digitaalisen maksamisen markkinajohtaja. Yhtiön maksuvolyymi kasvoi vuonna 2021 noin 31 % ja liikevaihto 17 %. PayPal sai 49 miljoonaa uutta käyttäjää. Vuodelle 2022 yhtiö ennustaa 15-20 miljoonaa uutta käyttäjää, noin 20 prosentin maksuvolyymin kasvua ja 16 prosentin liikevaihdon kasvua. Q1:lle ohjaus oli vain 6 prosentin kasvu. Kasvu siis hidastuu, mutta on silti hyvällä tasolla. Osake on laskenut jo alle koronaa edeltäneen tason.

Katso kurssitiedot eTorosta*

Zoom Communications

Zoom Communications* oli stay home -trendin kärkiosake. Kurssi moninkertaistui koronakriisissä ja on nyt romahtanut huipputasoilta. Yhtiön kasvu on hiljentynyt selvästi, mikä oli odotettua. Q4:lle yhtiö ennusti 19,2 prosentin liikevaihdon kasvua, kun vertailukaudella yhtiö kasvoi yli 360 prosenttia.

Katso kurssitiedot eTorosta*

Pinterest

Myös Pinterestin osake* on romahtanut. Yhtiön aktiivisten käyttäjien määrä on laskenut selvästi korona-ajan luvuista. Q4:lla liikevaihto kasvoi 20 prosenttia, joka on hyvä kasvu, mutta selvästi matalampi kuin vertailukauden 76 prosentin kasvu.

Katso kurssitiedot eTorosta*

Netflix

Netflix* oli korona-ajan voittajia. Yhtiö on kasvanut tasaisesti ja pystynyt lisäämään tilaajiensa määrää. Markkinat ottivat tuoreimman kvartaaliraportin kauhulla vastaan ja osake romahti. Kurssi on laskenut koronaa edeltävälle tasolle, mikä on hämmentävää, sillä yhtiön liikevaihto, käyttäjämäärät ja tulos ovat selvästi vuoden 2019 tasoja korkeammat. Toki myös kilpailu on lisääntynyt kolmen vuoden aikana.

Katso kurssitiedot eTorosta*

Sijoita stay home -osakkeisiin ilman välityspalkkiota

eToron* sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa* on nolla euroa.

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista.
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja (eToro tilittää edun manuaalisesti kuukausittain) ja rekisteröidy alla olevan linkin kautta.
  • Harjoittele virtuaalisalkulla.
  • Tee ensimmäinen talletus.
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 200 dollarilla.
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria.
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi esimerkiksi myös monissa muissa omaisuusluokissa.

REKISTERÖIDY ETOROON*

Lue lisää aiheesta Sijoittaja.fi:stä: Viisi stay home -osaketta, joiden kurssit ovat laskeneet jo koronaa edeltävälle tasolle

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.