<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Uusia osakkeita eToro -salkuissa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 07.10.2021

Aiheet: osake, sijoitusideat, eToro, megatrendi

Monet teknologia- ja laatuosakkeet ovat olleet laskussa viimeisen kuukauden aikana. Hyödynsimme laskun ja ostimme neljää uutta osaketta kansainvälisiin salkkuihin. 

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin megatrenditoimialoilta. Globaalit laatuosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin matalariskisiin laatuosakkeisiin maailmalta.
 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Katso uudet osakkeet ja salkunhoitajan kommentit. 

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku (eTorossa nimellä II-Distruptive) sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin megatrenditoimialoilta. Toimialoja ovat esimerkisi digitalisaatio, e-commerce, pilvipalvelut, FinTech, kyberturvallisuus, tekoäly jne.

Tutustu Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkuun eTorossa 
Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Kolme uutta disruptiivista teknologiaosaketta salkkuun

Olemme pitäneet käteistä disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkussa. Päätimme nyt hyödyntää kurssilaskun ja pistää käteisen osakkeisiin. Ostimme kolmea disruptiivista teknologiaosaketta: Teslaa, Überia ja Squarea.

TESLA

Tesla on disruptoinut autoalaa täyssähköautoillaan, joissa on viimeisintä teknologiaa.
Pääomasi on vaarassa
Tesla ei ole pelkästään sähköautovalmistaja, vaan teknologiayhtiö, jolla on teknologinen etumatka kilpailijoihin muun muassa itseohjautuvissa autoissa. Yhtiö on myös puhtaan energian yhtiö aurinkoenergiabusineksellaan sekä energiavarastoinnillaan. Yhtiö on mukana monissa tärkeissä megatrendeissä.

Q2:lla Teslan liikevaihto kasvoi peräti 97 % ja tulos kymmenkertaistui. Yhtiö kertoi Q3-tuotantomäärät ja ne ylittivät analyytikoiden ennusteet. Yhtiö valmisti 237 823 autoa ja toimitti 241 300 autoa Q3:lla. Tämä tarkoittaa, että yhtiö on toimittanut noin 627 000 autoa vuonna 2021 ja ylittänyt analyytikoiden ennakko-odotukset.

Samaan aikaan muilla autonvalmistajilla on ollut suuria toimitusongelmia maailmanlaajuisen sirupulan vuoksi. Myös Tesla on kohdannut vastaavia haasteita, mutta tuotantoketju on selvästi paremmin Teslalla hallussa. Sirutoimituksissa Tesla näyttää olevan sirutoimittajille strateginen kumppani.

Teslan osakekurssi on kehittynyt viime kuukausina positiivisesti. Esimerkiksi viimeisen kolmen kuukauden aikana Tesla on tuottanut yli 15 %, kun vastaavaan aikaan Nasdaq100 indeksi on laskenut reilut 2 %.

ÜBER

Vuonna 2009 perustettu Uber on jakamistalouteen perustuva liikkumisen disruptoija.
Pääomasi on vaarassa

Nykyisellään Uber on laajentanut myös tarjoamaan polkupyörien jakamis-, ruoan kotiinkuljetus-, tavarankuljetus- ja kimppakyytipalveluita. Uber on kansainvälistynyt erittäin nopeasti. Sillä on toimintaa 71:ssa maassa ja yli 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Uber on selkeä markkinajohtaja toimialallaan Yhdysvalloissa.

Elokuussa yhtiö julkaisi Q2-tuloksen, joka ylitti odotukset liikevaihdon ja tuloksen osalta. Tulos oli 1,1 miljardia dollaria positiivinen johtuen kertaluonteisista eristä. Käänne tappiollisesta yrityksestä voitolliseksi käyttökatteella mitattuna on käynyt nopeammin kuin aiemmin ennakoitiin. Yhtiö odottaa käyttökatteen olevan positiivinen vuoden 2021 lopussa.

Uberin osakekurssi kävi toukokuussa yli 60 dollarin tasolla. Muiden teknologiayhtiöiden mukana osake on valunut houkuttelevalle 45 dollarin tasolle, jolla ostimme osaketta salkkuun. Osakkeen laskutrendi on katkennut ja osake on monilla teknisen analyysin mittareilla “osta”.

SQUARE

Square on fintech-alan kärkiyhtiöitä ja sen tuotteilla ja palveluilla voi korvata koko kassajärjestelmän.
Pääomasi on vaarassa
Squaren visio on tarjota jokaiselle palveluita tai tuotteita myyvälle mahdollisuus vastaanottaa maksuja vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. Bitcoinista on tullut merkittävä osa yhtiön liikevaihtoa sekä tulosta ja kurssin korrelaatio bitcoiniin on korkea.

Q2:lla yhtiön liikevaihto kasvoi 143 % 4,68 miljardiin dollariin. Ilman bitcoinia liikevaihto kasvoi 87 % 1,96 mrd euroon. Oikaistu käyttökate oli 360 miljoonaa dollaria (kasvua 268 %) ja oikaistu EPS 0,66$. Squaren Cash Appin bruttokate kasvoi 94 %.

Squaren osakekurssi kävi yli 280 dollarissa elokuussa. Nyt kurssi on 226 dollaria, jolla ostimme osaketta salkkuun. Osakkeen arvostusluvut ovat korkeat, mutta nykyinen kurssitaso on mielestämme houkutteleva ottaen huomioon sen, että Square on fintech-sektorin kiinnostavin ja nopeimmin kasvava yhtiö tällä hetkellä.

Globaalit laatuosakkeet -osakesalkku

Sijoittaja.fi:n Globaalit laatuosakkeet -salkku (eTorossa nimellä II-Quality) sijoittaa parhaisiin matalariskisiin laatuosakkeisiin maailmalta. Salkun yhtiöt pystyvät tekemään tulosta sekä lasku- että noususuhdanteessa ja niillä on tyypillisesti korkea sijoitetun pääoman tuotto sekä nouseva tulostrendi. Salkussa on muun muassa tunnettuja brändiyhtiöitä ja defensiivisiä terveydenhuolto- ja päivittäiskulutussektorin osakkeita.

Tutustu Globaalit laatuosakkeet -salkkuun eTorossa

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Disney uutena Globaalit laatuosakkeet -salkkuun

Myös Globaalit laatuosakkeet -salkussa on ollut käteistä ja olemme odottaneet hyvää hetkeä tehdä lisäsijoituksia. Päätimme nyt käyttää tilaisuuden hyväksi ja ostimme yhtä maailman tunnetuinta brändiyhtiötä Disneya salkkuun.

Disneyn liiketoiminta koostuu brändituloista, elokuvatuotannoista, huvipuistoista ja elämyksistä sekä suoratoistopalvelu Disney+:sta. Disney+ on nopeasti noussut suoratoistopalvelujen TOP 3:een. Tämä on Disneyn vahvan brändin ja sisällön ansiota.
Pääomasi on vaarassa

Yhtiön elokuussa julkaisema Q3-tulos oli odotuksia parempi. Liikevaihto oli 17,0 miljardia dollaria, jossa kasvua 44,5 %, ja osakekohtainen tulos 0,80 dollaria. Disney+:lla on 116 miljoonaa tilaajaa.

Disneyn osake on laskenut maaliskuun yli 200 dollarin tasosta 173 dollariin, jolla ostimme osaketta salkkuun. Näkemyksemme mukaan osake sopii hyvin nykyiseen markkinatilanteeseen, sillä huvipuisto- ja elämysliiketoiminta hyötyvät pandemian väistymisestä ja matkailun lisääntymisestä. Disney+ ei vastaavasti kärsi tuotantopuolen haasteista, mistä monet tuotelähtöiset kuluttaja- ja teollisuussektorin yhtiöt kärsivät.

Katso ohje miten löydät Sijoittaja.fi:n kansainväliset salkut eTorosta.

Kopioi Sijoittaja.fi:n kansainväliset osakesalkut eTorossa

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa.

REKISTERÖIDY ETOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.