<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Syyt Applen osakkeen laskuun

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 21.09.2020

Aiheet: osake, sijoitusideat, maailman markkina

Applen osake yli 20 % laskussa vahvan nousujakson jälkeen

Applen osake on noussut koronamarkkinassa vahvasti. Osake otti vielä 28.8.2020 tapahtuneen 4:1 splitin jälkeen viimeisen kiihdytyksen ennen kuin kääntyi laskuun. Osake on edelleen selvästi helmikuun huipputasojen yläpuolella, mutta jo 22 % laskussa syyskuun kaikkien aikojen korkeimmasta noteerauksesta 137,98$.

Applen markkina-arvosta on laskussa kadonnut 520 miljardia dollaria. Vertailun vuoksi Nokian markkina-arvo on 23 miljardia dollaria.

Syitä Applen osakkeen laskulle

  • Yksi syy on puhtaasti liian jyrkästi noussut kurssi. Teknologiaosakkeet nousivat kiihtyvästi syyskuun toiseen päivään asti ja kääntyivät sitten laskuun.
  • Toinen syy on kiristyneet Kiina-USA-suhteet. Tämä on aiemminkin vaikuttanut negatiivisesti Appleen. Nyt markkinoilla esimerkiksi pelätään, että iPhoneihin ei saisi asentaa Kiinassa supersuosittua WeChatia, mikä laskisi iPhonejen myyntiä.
  • Kolmas syy on lisääntynyt kritiikki Applen määräävää markkina-asemaa kohtaan. Tencent, Spotify ja muut isot suositut sovellusyhtiöt vaativat Applea laskemaan 30 %:n jakelupalkkiota.
  • Neljäs syy on institutionaalisten sijoittajien salkkujen rebalansointi. Applen ja muiden isojen teknologiayhtiöiden painot ovat hurjan kurssinousun jälkeen nousseet niin suureksi, että suursalkunhoitajat joutuvat myymään osan osakkeista ja laskemaan näiden osakkeiden painoa salkuissa.
  • Viides syy on markkinarotaatio, jossa osa sijoittajista suosii tässä markkinatilanteessa syklisiä ja arvo-osakkeita kasvuosakkeiden sijaan.

Laajempi sijoittajan näkökulma on avattu Sijoittaja.fi:ssä julkaistussa artikkelissa. Lue tästä artikkeli kokonaisuudessaan.

Apple kuuluu Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkuun

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut muun muassa Applen, Amazonin, Facebookin, Googlen ja Microsoftin osakkeisiin.

Tutustu tarkemmin salkun sisältöön!

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.