<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Portföljrapporter och globala investeringsidéer

Social handel i eToro

Författare: Sijoittaja.fi | 02.09.2022

Social handel är vanligt runt om i världen och eToro* en av största de plattformarna för det. I denna blogg kommer vi att öppna vad menas med social handel, varför är investerare intresserade av det och hur kan du som investerare dra nytta av detta i din egen investeringsverksamhet?

Den nya generationen av investerare kommer inte att dra nytta av traditionell investeringsrådgivning på samma sätt som förr i världen, utan de litar mer på sig själva, data och algoritmer. De söker också stöd för sina investeringsbeslut från likasinnade investerare som är lätt tillgängliga på nya sociala investeringsplattformar.

De traditionella finansiella medierna är inte längre den enda sanningen

Digitalisering har gjort det möjligt att hela världsmarknaden är tillgänglig för alla som innehar ett tangentbord. Investeraren väntar inte längre bredvid brevlådan på en tidning, utan söker information på nätet.

Detta medför också sina risker när källorna består av sociala medier och opinionsbildare. Lättillgänglig information eliminerar inte behovet av expertis och kunnande, samt nuvarande situationen kräver mer och mer mediekritik från investeraren. Vem som helst kan säga sig vara vara expert på sociala medier.

Idag har investeraren tillgång till omfattande information, verktyg och umgänge med andra investerare. Sijoittaja.fi är ett bra exempel på en nordisk aktör som är opartisk och erbjuder marknadsdata i en färdigt bearbetad form med hjälp av dagens teknik.

eToro är en ledare i social handel

Att kopiera andra investerare

Att bekanta sig med andra investerare i eToro är enkelt:

  • Alternativet Kopiera investerare - ger flera sätt att hitta personer som kan möta dina handels- och investeringsbehov.
  • eToro har skapat Popular Investor-programmet, som syftar till att skapa en stark gemenskap av investerare. Här kan du hitta för tillfället trendande investerare
    https://www.etoro.com/discover/people
  • Andra investerare är också lätta att hitta med sökverktyget. Du har flera sökparametrar, som vinst, riskpoäng och ort. Dessutom presenterar investerare sig själva och delar kommentarer och uppdateringar i sina profiler.
  • Notera! Undersök investerarens strategi och vilka instrument hen använder innan du kopierar portföljen.
  • Sijoittaja.fi:s portföljer finns i partners CopyPortfolios-sektion. Portföljerna innehar äkta aktier eller ETF:er och använder inga hävstångsprodukter.

Vi byggde två investeringsportföljer i eToro

Våra portföljer är långsiktiga investeringsportföljer och är speciellt utformade för nordiska investerare som vill ha en internationell diversifiering. Portföljerna kan kopieras i eToro.

Sijoittaja.fi:s portföljer är:

Ditt kapital löper risk. SmartPortfolios är en portföljhanteringsprodukt som erbjuds av eToro Europe Ltd., auktoriserad och reglerad av Cyperns Securities and Exchange Commission.

Så här hittar du Sijoittaja.fi portföljer i eToro!

Socialt nyhetsflöde

I eToro har du ett personligt socialt nyhetsflöde. Via nyhetsflödet kan du enkelt följa intressanta aktier och investerare samt diskutera med andra i eToro-community.

Liksom i andra sociala medier kan du posta dina egna uppdateringar och tagga tjänster eller personer, dela inlägg i ditt flöde, kommentera andras inlägg och skapa ett flöde som är skräddarsytt för att passa dina egna investeringspreferenser.

Följ andra användare

I eToro får du även meddelanden när en användare du kopierar skriver en ny publikation eller gör ändringar i deras portfölj. Meddelanden visas i din webbläsare och, om du så föredrar, som push-meddelanden på din mobil.

Min investerarprofil i eToro

Om du vill kan du presentera dig själv för eToro-communityt.

Flöde: Visar all din sociala aktivitet på eToro, inklusive dina inlägg och kommentarer. Du kan också publicera din egen investerarberättelse.

Statistik: Visar dina vinster såväl som dina riskpoäng, innehållet i din portfölj och de senaste transaktionerna.

  • Portfölj: Presenterar exakta detaljer om vad du handlar med och vad du investerat i. Baserat på din portfölj kan andra investerare bestämma om de vill kopiera dig.
  • Diagram: Introducerar en simulering av vad en investering på 10 000 $ i dig skulle kunna ge över tid.

Om du vill hållas anonym är det också enkelt. Om du vill dela mindre information, ändra din profil till en "privat profil". Du kan anpassa sekretessen för din profil i din profils sekretessinställningar.

Dela enkelt även i andra sociala medier

Till exempel kan investerare enkelt dela sina transaktioner och portföljer på andra sociala nätverk som Facebook och Twitter.

Med tekniska analysverktyg kan du enkelt skapa egna diagram om dina investeringar.

Börja investera socialt i eToro

Öppna ett konto: att registrera sig är gratis 

  • Utnyttja förmånerna som förhandlats fram av Sijoittaja.fi (eToro debiterara förmånerna manuellt varje månadg) och registrera dig via länken nedan.
  • Öva med en virtuell portfölj
  • Gör din första insättning
  • Du kan börja investera för $50
  • Minsta investering i Sijoittaja.fi:s internationella investeringsportföljer är 500 $.
  • Utöver aktier och ETF:er kan du även investera i till exempel kryptovalutor.

Bekanta dig med eToro!

eToro är en plattform som stöder många olika investeringsprodukter så som aktier och CFD:er.

CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 78 % av privata investerare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan utsätta ditt kapital för så hög risk.

Tidigare avkastning är ingen garanti för framtida resultat. Presenterade handelshistoriken är under 5 år gammal och räcker nödvändigtvis inte som bakgrund för investeringbeslut.

Copy trading är en portföljförvaltning tjänst som erbjuds av eToro (Europe) Ltd., auktoriserad och reglerad av Cyprus Securities and Exchange Commission.

 

(*) Affiliate-länk. Länken orsakar inte kostnader för användaren. Av slutförda beställningar kan sidan få en monetär ersättning.