<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Portföljrapporter och globala investeringsidéer

Erfarenheter om eToro – en inblick i en populär aktiemäklare

Författare: Sijoittaja.fi | 02.09.2022

Ämnen: eToro

Är handel i eToro så billigt som de lovar? Hur genomförs transaktioner och hur stora är de verkliga kostnaderna? Artikeln analyserar för- och nackdelar med eToro samt berättar om vanliga investerares erfarenheter gällande servicen.

Vad är eToro?

eToro grundades 2007 och är världens ledande social handelsplattform som erbjuder ett brett utbud av verktyg för att investera på kapitalmarknaderna. I eToros investeringsplattform kan investerare investera i olika tillgångsklasser, såsom aktier till mycket låga kostnader.

Till exempel tar eToro ingen mäklaravgift för aktietransaktioner. eToro har mer än 25 miljoner registrerade användare över hela världen.

Registrera dig i eToro!
78 % av privata investerare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan utsätta ditt kapital för så hög risk.

eToro som aktiemäklare

  • Köp internationella aktier
  • Möjlighet att kopiera andras investeringsportföljer
  • Courtage i aktier från 0 €

Kort om eToro

  • Används i mer än 140 länder
  • Över 19 000 användare i Sverige
  • Service även på svenska

”Varje användare kan också följa de mest framgångsrika investerare. ”

Enligt eToros grundare Yoni Assia har handelsplattformen eToro byggts som ett socialt nätverk. Användare drar nytta av att vara en del av ett globalt community där investerare delar med sig av sina investeringsstrategier och åsikter. Varje användare kan alltid följa de mest framgångsrika investerare.

eToro, information och avgifter

Tillförlitlighet och säkerhet Utmärkt, SSL (Secure Sockets Layer)
Reglering och tillsyn
Reglerad, FCA, CySEC och ASIC finanskontroll
Kundtjänst
Ja, användarsupport på engelska, sidor på engelska och svenska
Utbud
Brett utbud, över 1000 artiklar. Aktier, ETF, CFD
Insättningar
Kredit-/betalkort, banköverföring, Paypal, Neteller, Skrill
Minimum insättning 200 USD
Öppningsavgift 0 SEK
Courtage för aktier 0 SEK
Courtage för ETF noterade i Europa 0 SEK
Kopiering av portföljer 0 SEK
Kontoavgift
0 SEK, ifall du loggar in minst en gång under 12 månader, annars 10 USD/år
Uttagsavgift
0 SEK, endast efter registrering via Sijoittaja.fi, för övriga 5 USD

 

Registrera dig i eToro!
Ditt kapital löper risk.

Varför investera via eToro?

Avgifterna är en av de största orsakerna att använda eTor, eftersom många banker och aktiemäklare tar upp till 150 SEK för varje transaktion med en amerikansk aktie.

eToro gör det även möjligt att köpa delar av aktier. Till exempel har en Tesla-aktie varit mer än 1 000 dollar per aktie eller en Amazon-aktie mer än 3 000 dollar per aktie före splitten i juni 2022. Detta gör det omöjligt för många små investerare att köpa dessa medan i eToro kan du till exempel köpa bara tiondelar av dessa aktier.

Handelsplattformen är tydlig och lätt att använda. Social handel är också en intressant egenskap som få platformer har. CopyPortfolio-funktionen låter dig enkelt kopiera portföljer av de bästa investerare. Då du kopierat någons portfölj äger deras transaktioner även rum i din portfölj.

Tillgångsklasser i eToros

Investeringar i eToro kan delas in i tre sektioner: aktier, ETF:er och CFD:n (Contract for Difference). Vi rekommenderar att du endast köper aktier och ETF:r för endast i äkta aktier är courtage 0. CFD-produkter finns i många olika former, inklusive aktier, ETF:er, index, valutahandel och råvaror.

Aktier

Du kan köpa äkta aktier från de flesta börser utan avgifter, till exempel Stockholmsbörsen. Du kan köpa från USA, England, HongKong, Tyskland, Frankrike och Sverige, samt många andra länder. Alla hävstångsprodukter i eToro är CFD-produkter. Det vettigaste är att bara köpa äkta aktier i eToro och bara kopiera portföljer som använder äkta aktier eller ETFs.
De minsta börsbolagen från USA finns inte i plattformen, men de mest kända, största och mest intressanta megatrendbolagen finns. Det vill säga eToros utbud kommer säkerligen att möta behoven för nästan alla. Till exempel finns följande aktier på plattformen Tesla, Apple, Microsoft, Amazon och Google. Alla dessa företag kan också hittas i vår portfölj av disruptiva teknologiaktier.

ETF:er

Delvis på grund av EU regulation är utbudet av äkta ETF:er i eToro begränsat men det finns ändå flera välkända ETF:er. Du måste dock vara väldigt försiktig när du köper ETF:er eftersom eToro har ett stort antal CFD-formade ETF:er. Du känner igen en äkta ETF på samma sätt som en aktie dvs. ETF:n ska visa texten “provisionsfri” innan du köper. Om du har valt en CFD-produkt kommer texten "CFD-handel" att visas före köp.


Till exempel kan du hitta avgiftsfria ETF:er i eToro genom att skriva ”UCITS” i eToros sökfält. UCITS är en förkortning av Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities och det betyder att fonden följer EU regulationer. Denna markering garanterar även för den svenska investeraren att ETF:n är en äkta ETF och inte en CFD-produkt. UCITS-beteckningen kan också hittas i namnet på dessa fonder, såsom SPDR S&P 500 UCITS.

etoro-osakevalittaja

 

Äkta EFT:er i eToro

För tillfället är endast lands- eller regionspecifika äkta ETF:er tillgängliga för kunder inom EU. Dessa inkluderar till exempel SPDR S&P 500, som investerar i världens mest följda index. Indexet inkluderar de 500 största företagen i USA på basis av marknadsvärde. Aktierna i indexet är ofta noterade på antingen Nasdaq eller New York Stock Exchange. Indexet inkluderar nästan alla välkända företag från Coca-Cola till Apple och från Berkshire Hathaway till Starbucks.

Fyra av de mest populära ETF:er i eToro

De mest populära ETF:er globalt är dom som följer antingen S&P 500, NASDAQ 100, MSCI World eller MSCI Europe indexet.

S&P 500

Enligt USAs allmänna index S&P 500 investerar två ETF:s som kan hittas i eToro. Ena betalar ut dividend och andra investerar dividenden på nytt enligt indexets innehåll. Dessa heter  iShares Core S&P 500 UCITS ETF och  iShares S&P 500 UCITS ETF (Dist) var av den sist nämnda betalar ut dividend. Ordet DIST i slutet av namnet kommer från ordet Distribution dvs. utdelning. Normalt känner man igen ETF:er som betalar dividend från DIST-order men det finns undantag.

NASDAQ-100

Nasdaq-100 Index är världens mest följda index med teknologiföretag. Företag som Apple, Microsoft, Tesla, Amazon och Google är inom världens största företag och finns därför även i S&P 500-indexet. I Nasdaq har dock dom större relativ vikt inom indexet.

På grund av teknologiföretagens raketliknande tillväxt har indexet presterat väldigt bra de senaste 5 åren och har stigit 170 % sedan april 2017. Som jämförelse har S&P 500 stigit 90 % under samma period. ETF:n som investerar i Nasdaq-100-indexet kan hittas på eToro med namnet iShares NASDAQ 100 UCITS ETF usd.

MSCI WORLD

MSCI World följer börsutvecklingen i 23 u-länder. Med en ETF som följer denna index får man en mycket bred diversifiering, totalt över 1 500 företag. Största vikten i indexet har USA med en andel på nästa 70 %. Andra länder inkluderar Japan, Singapore, Australien och nästan alla västeuropeiska länder. Indexet omfattar cirka 85 % av värdet av alla världens börser. MSCI World ETF finns på eToro under namnet iShares Core MSCI World UCITS ETF.

MSCI EUROPE

MSCI Europe följer utvecklingen av börsen i 15 europeiska länder. Det största regionen är Storbritannien med en vikt på ca 24%, därefter kommer bland annat Frankrike, Schweiz och Tyskland. Det finns relativt få teknologiföretag i Europa och de största sektorerna i MSCI EUROPE-indexet är hälsovård, finans och industri. Teknologisektorns vikt är drygt 7 % i MSCI Europe och 28 % i S&P 500-indexet. Du kan hitta denna ETF på eToro under namnet iShares MSCI Europe UCITS ETF (Dist). Denna ETF delar ut dividend.
Ditt kapital löper risk

 

Vi byggde två investeringsportföljer i eToro

Våra portföljer är långsiktiga investeringsportföljer och är speciellt utformade för nordiska investerare som vill ha en internationell diversifiering. Portföljerna kan kopieras i eToro.

Sijoittaja.fi:s portföljer är:

Ditt kapital löper risk. SmartPortfolios är en portföljhanteringsprodukt som erbjuds av eToro Europe Ltd., auktoriserad och reglerad av Cyperns Securities and Exchange Commission.

 

Att köpa aktier i eToro är enkelt

Att köpa aktier skiljer sig från vad du är van vid hos inhemska mäklare. Till exempel är valutan dollar och att köpa är snabbt och enkelt. Nedan hittas en en skärmdump av Nestlés aktieköp. Aktien köps genom att klicka på knappen “Handla” bredvid aktien (på engelska “Trade”).

Inköpspriset visas i rutan och priset uppdateras i realtid. Investeraren kan ange önskat investeringsbelopp eller enhet. OBS! Det är inte obligatoriskt att köpa hela aktier utan i eToro kan du köpa delar av aktier. Till exempel kan transaktionen göras för 1,50 aktier av Nestle.

eToro berättar också hur stor investeringen är i procent av hela portföljkapitalet vid köptillfället. Detta underlättar portföljallokering och riskhantering.

I eToro kan en investerare också blanka eller köpa aktier med hävstång. I det här fallet kommer investeraren dock inte längre att köpa riktiga aktien, utan investeraren kommer att göra en CFD-transaktion.

När man säljer i eToro så stänger man transaktionen

På samma sätt, när en aktie säljs, använder eToro termen “Stäng”. Investeraren kan stänga hela eller delar av investeringen.

Information om aktier i eToro

I eToro är andra användares analyser och synpunkter på enskilda aktier intressanta. Dessa bör dock läsas med försiktighet, eftersom analysen oftast korrelerar direkt med om investeraren har en lång eller short position i aktien. Du kan också kontrollera nyckeltalen och analytikerrekommendationerna på flikarna Statistik och Forskning.

etoro-tesla-osake

Avgifter i eToro

Avgifter i eToro har varit föremål för mycket debatt. eToro är verkligen kostnadseffektivt eftersom internationella aktier kan köpas för ingen kostnad alls. Tabellen nedan sammanfattar eToros kostnader. Läs mer här.

Billigare priser för Sijoittaja.fi avändare 

Sijoittaja.fi är en informationstjänst för investerare som etablerades 2009. “Sijoittaja” är finska för “investerare”. Sijoittaja.fi erbjuder objektiv information om investeringar, såsom nyheter, artiklar och analyser.

Sijoittaja.fi har förhandlat fram förmåner för sina användare. Dessa visas i tabellen nedan. För Sijoittaja.fi-användare är eToros kostnader lägre än för övriga användare. Förmånerna finns tillgängliga när du registrerar dig via länken nedan. Notera! förmåner debiteras på månadsbasis tillbaka till användaren.

Sijoittaja.fi har förhandlat fram förmåner för sina användare. Registrera dig i eToro via vår webbplats så får du tillgång till dem!

  Registrera dig via oss
DU FÅR PERMANENTA FÖRMÅNER
Utan förmån
ETOROS NORMALPRISER
Insättningar 0 $ 0 $
Valutaväxling vid insättning 0 % 0,50 %
Courtage aktier 0 % 0 %
Courtage ETF 0 % 0 %
Kopiering av portföljer 0 $ 0 $
Kontoavgift 0 % 0 %
Valutaväxling vid uttag 0 % 0,50 %
Uttagningar 0 $ 5 $

eToro tjänar på ovanstående kostnader samt avgifter för CFD-handel.

Registrera dig i eToro!
78 % av privata investerare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan utsätta ditt kapital för så hög risk.

Vi undersökte med vår egen portfölj i eToro ifall avgifterna stämmer

Utöver courtageavgiften uppkommer handelskostnader för investeraren pga. spreadkostnader. Spread betyder skillnaden mellan köp- och försäljningspriset. Om köppriset är högre än marknadspriset är skillnaden en kostnad för investeraren. Denna kostnad går vanligtvis till mäklaren eller en "market maker" som används av mäklaren. Till exempel i eToro erbjuds investeraren alltid ett färdigt pris och investeraren kan köpa delar av aktien. Detta medför settlingskostnader för eToro.

eToro meddelar att de inte debiterar någon spreadkostnad för äkta aktier. Vi undersökte påståendet med våra egna portföljer.

Vi granskade förverkligade kostnader för två av våra portföljer: Disruptive Technology Equities (inkluderade 30 aktier vid köptillfället) och Global Low Risk Quality Equities (inkluderade 30 aktier vid köptillfället). Vi undersökte ifall eToro debitera kostnader för handeln och ifall den realiserade köppriset var lika med marknadspriset. Ifall realiserade köppriset är högre än marknadspriset kan skillnaden beräknas som spreadkostnader

Förverkligade kostnader varierade från 0,007 % till 0,026 %. Det innebär en avgift på 0,70 EUR till 2,60 EUR för en 10 000 € portfölj. I portföljen gjordes 30 köp. Den realiserade kostnaden är så liten att den kan anses som ett avrundningsfel.

På basis av detta kan eToro anses fullgöra sitt marknadsföringslöfte. Handel med aktier är gratis.

Våra erfarenheter av eToro

Vi har bekantat oss med eToros plattform och företaget bakom den redan under 2018. Vi har också besökt företagets huvudkontor i Tel Avivs för att blir mer bekanta med deras verksamhet samt för att underteckna ett samarbetsavtal med Yoni Assia, grundaren av eToro.

Hannu Huuskonen och Timo Heikkilä från Sijoittaja.fi, i mitten grundaren och VD:n för eToro Yoni Assia

Vi har varit intresserade av eToro på grund av deras nya sätt att se på investering. Att investera i eToro är socialt och förmånligt. Framför allt är eToro den första investeringsplattformen som låter användare kopiera de internationella investeringsportföljer vi byggt.

eToros VD Yoni Assia: "eToros plattform är nu tillgängligt på 22 språk - inklusive svenska. Vi tror att investerare letar efter tillgång till olika tillgångsklasser, information och åsikter samt ett sätt att investera enkelt. eToro erbjuder alla dessa tre till ett förmånligt pris som möjliggör investeringar för vem som helst.”

För- och nackdelar samt erfarenheter om eToro

Fördelar med eToro

  • Att köpa internationella aktier är billigt
  • Mer än 40 äkta svenska aktier
  • Möjlighet att kopiera portföljer
  • Du hålls informerad över aktier som trendar
  • Andra användares analyser och kommentarer om investeringar
  • Tjänsten låter dig också öva på internationella investeringar med en virtuell portfölj som inte använder riktiga pengar

Nackdelar med eToro

  • Endast aktier av de största svenska företagen
  • Kan orsaka överdriven aktivitet
  • Det svenska språket är på vissa ställen stelt
  • Ingen kundtjänst i Sverige
  • Rapporten för måste man fixa själv för skatteförvaltningen

Registrera dig i eToro!
78 % av privata investerare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan utsätta ditt kapital för så hög risk.

Vad säger investerare om eToro?

För ett par år sedan var jag och reste med finska affärsänglar i Tel Aviv och på den resan introducerades vi till eToro, som är byggt för att möjliggöra en internationell handelstjänst direkt till kunder globalt. Då hade de redan miljontals kunder och nu är antalet redan över 10 miljoner. Företaget hade även fått en betydande investering på 100 miljoner dollar för att bygga mera tillväxt.

Efter att ha återvänt till Finland loggade jag in på tjänsten för experimentera och gjorde mina första aktieinvesteringar direkt via eToro. Att investera var förvånansvärt enkel men jag var fortfarande försiktig. Jag samlade erfarenheter och följde utvecklingen av både plattformen och företaget. Jag testade också Degiro, Lynx, Saxo trader och andra liknande tjänster för att benchmarka. För att köpa vissa mindre företag använder jag fortfarande Nordea.

Social Trading är fortfarande en nytt investeringssätt i Finland. I den kopierar investeraren olika portföljer från andra investerare för sig själv och kan även, om hen så önskar, automatiskt följa de ändringar som de andra investerarna gör i sina portföljer. Enligt min åsikt har tjänsten möjliggjort för ett mycket kostnadseffektivt sätt att följa och investera i dom önskade segmenten av marknaden utan enskilda aktieköp, helt enkelt genom att kopiera och följa andra investerare..

"Registrering i eToro kräver identifiering, men det finns bra instruktioner på svenska."

Priserna i plattformen är, enligt min mening, exceptionellt låga och det finns ingen separat avgift för ens valutaväxling. Att registrera sig i eToro-tjänsten är likt den process som banker använder men det finns bra instruktioner på svenska.

Jorma Heinonen

Grundaren av Sijoittaja.fi Timo Heikkiläs erfarenhet av eToro

Att öppna ett konto är krångligt pga. EU-regulation, men det blir lättare ifall man följer dessa instruktioner. Efter registreringen kommer investeraren in i en ny sorts värld.

Jag har kopierat våra egna investeringsportföljer, II-Disruptive och II-Quality. Med dessa kan jag enkelt implementera internationell diversifiering i aktier.

"Jag gillar de låga avgifterna i eToro, men särskilt hur simpelt det är att köpa aktier samt att följa andra investerares investeringsidéer."

Jag gillar de låga avgifterna i eToro, men särskilt hur simpelt det är att köpa aktier samt att följa andra investerares investeringsidéer. Genom att följa feedet vet man vilka aktier intresserar globala småinvesterare.

Större andelarna har jag i direkta amerikanska aktier och våra egna portföljer. Min tanke på längre sikt är att flytta alla mina internationella investeringar till eToro. Nu i början är min eToro-portfölj cirka 15-20% av mina investeringstillgångar.

Timo Heikkilä

Efarenheter om eToro från användare av Sijoittaja.fi

Vi samlade in kommentarer från Sijottaja.fi-använder om eToro. Användarna har redan en längre tid varit eToro-kunder. Låga kostnaderna och användarupplevelsen för plattformen nämns ofta i kommentarerna. Baserat på användarnas erfarenheter är eToro särskilt lämpligt för dem som söker internationell diversifiering.

eToro upplevs som en pålitlig aktör, men till exempel kräver skatteredovisningen lite mera arbete än vanligt. Den virtuella portföljen får också beröm eftersom den gör det enkelt att öva och testa olika investeringar.

"En bra funktion av platformen är att man kan köpa delar av aktier"

Jag tror att eToro lämpar sig väl för en användare som jag som fortfarande är oerfaren och i ett tidigt skede av investeringskarriären. Tjänsten erbjuder en enkel utbildningsportfölj med vilken du kan prova olika aktieköp och kryptovalutor och till och med kopiera andras portföljer. De virtuella pengarna i utbildningsportföljen gör att du snabbt kan testa tjänstens funktionalitet och ens egen förmåga för investering.

“Jag tror att eToro lämpar sig väl för en användare som jag som fortfarande är oerfaren och i ett tidigt skede av investeringskarriären”

En annan bra funktion i själva tjänsten är möjligheten att köpa delar av aktier, eftersom en del av bolagen jag är intresserad i är ganska dyra, upp till tusentals dollar för en enskild aktie, t.ex. Google eller Amazon. Du kan skaffa så stor andel du vill ha i eToro, t.ex. för 10USD eller 500USD i smarta portföljer.

I början testade jag många aktier, som Tesla och Marine-sektorns aktier, för små summor. Visst, jag försökte utnyttja små belopp med hävstångs-CFD produkter och i många fall var dessa försök inte särskilt bra när jag inte var bekant med företaget, utan jag köpte med känslorna först som många andra nya investerare gör.

Jag lyckades dock göra en trevlig snabbvinst från Tesla och även ta hem vinsten i tid. Pengaöverföringen tillbaka var också lyckad, även om appen verkar erbjuda en möjlig tilläggsinvestering istället för att ta ut pengarna.

Sauli, registrerade sig i eToro via Sijottaja.fi i 2019

"I början var jag misstänksam gällande valutaväxlingkostnader"

Att öppna ett konto I eToro var ganska enkelt, liksom att logga in och överföra pengar från ett kreditkort. Jag gjorde först ETF-köp från USA, men de tog slut när eToro konverterade alla amerikanska ETF:er till CFD-baserade. Det finns fortfarande ett fåtal europeiska ETF:er tillgängliga, men det skulle vara mycket intressant att inkludera de bästa amerikanska ETF:erna som äkta ETF:er, eftersom finska privata investerare inte kan dra av potentiella förluster i beskattningen när det gäller CFD-handel.

I början var jag misstänksam gällande valutaväxlingskostnaderna, men efter att ha bekantat mig med Sijoittaja.fi:s kostnadsjämförelse där nästan 10 000 € i aktieköp gjordes försvann denna oro.

Jag använder eToro mestadels via min telefon och iPad, och jag tycker båda fungerar bra.

Hela eToro-tjänsten har översatts till svenska, men vissa termer behövde förtydligas från engelska versionen för att göra dem lättare att förstå.

Jag använder eToro mestadels via min telefon och iPad, och jag tycker båda fungerar bra. Minimum summorna för investeringar via eToro är också mer attraktiva än när jag började.

Skatterapportering för smarta portföljer är fortfarande lite arbetsamt och tar med tid jämfört med fonder/aktier från en inhemsk bank.

Jarkko, registerade sig i eToro via Sijottaja.fi i 2019

 

Jämförelse över nya investeringplattformer: eToro, Robinhood och SoFi

De nya investeringsplattformarna har gjort investering mer tillgängligt och socialt. De har lockat tiotals miljoner nya investerare till marknaderna med billiga priser och användarvänlighet. Nya typer av plattformar är särskilt populära bland unga användare. Förutom eToro är följande plattformar populära runt om i världen: Robinhood och SoFi. Robinhood och SoFi finns dock inte tillgängliga i Sverige.

Orsaker för plattformarnas popularitet:

  1. Låga kostnader.
  2. Mobilvänlighet och användarvänlighet.
  3. Social handel.
  4. Kundtjänst.
  5. Möjligheten att köpa delar av aktier.

Sverige är fortfarande bankcentrerat och nya typer av investeringsplattformar är dåligt kända. Trenden håller dock på att förändras. Särskilt under och efter corona-perioden har aktiemarknaden sett en uppgång av privatinvesterare och ordet sprider sig snabbt.

Vanliga frågor och viktigaste eToro-länkar

Vad är eToro?

eToro grundades 2007 och är världens ledande sociala handelsplattform som erbjuder ett brett utbud av verktyg för att investera på kapitalmarknaderna. Med eToros investeringsplattform kan investerare investera i olika tillgångsklasser, såsom aktier, till en mycket låg kostnad. Till exempel tar eToro ingen alls mäklaravgift för aktietransaktioner.

eToro är en engelskspråkig plattform, men den finns tillgänglig på totalt 20 olika språk och ett av dessa är svenska.

Hur öppnar jag ett konto i eToro?

I artikeln Hur man öppnar ett konto i eToro ger vi detaljerade instruktioner. Dessa instruktioner gör det enkelt att öppna ett konto. Observera att du endast kommer att kunna använda de förmåner som förhandlats av Sijoittaja.fi ifall du registrerar dig i eToro via länken på Sijoittaja.fi. Du kan registrera dig här* eller någon annanstans på vår sida genom att klicka på länken "REGISTRERA I eTORO!". Läs artikeln via denna länk.

Hur stora är avgifterna i eToro?

Avgifterna i eToro har varit föremål för mycket debatt. eToro är väldigt kostnadseffektivt som aktiemäklare eftersom internationella aktier kan köpas till noll kostnad. Tabellen i denna artikel sammanfattar avgifterna i eToro. Förmånerna för Sijoittaja.fi användare visas även i tabellen. Dessa kan nås genom att registrera via länken "REGISTRERA I eTORO!" i den här artikeln. Läs mer om eToros kostnader.

Är eToro pålitligt?

eToro är känd runt om i världen som en pålitlig mäklare som används av mer än 20 miljoner kunder i mer än 100 länder. Företaget har sitt huvudkontor i Limassol, Tel Avi och London.

Hur känner man igen en aktie jämför med en CFD i eToro?

I eToro * kan du köpa äkta aktier eller CFD-kontrakt. CFD:er tillåter blankning såväl som hävstång vid köp (eller försäljning). Om du handlar med en CFD:n kommer texten "CFD TRADE" att visas under köpesumman i browserfönstret. När det gäller en fysisk aktie står det "Du köper den underliggande tillgången". Vi rekommenderar inte CFD-handel för oerfarna investerar för dom medför högre kostnader och risk.

Hur hittar jag Sijoittaja.fi:s portföljer i eToro?

Portföljer kan hittas i eToro genom att ange portföljnamnet i sökfältet: II-Disruptive* (Disruptive Technology Stocks), II-Quality* (Global Low Risk Quality Stocks).

Hur fungerar beskattningen i eToro?

eToro skickar inte automatiskt information om transaktioner till de svenska skattemyndigheterna. Du kan hitta information om vinster och förluster på sidan för eToro-kontoutdrag, som kan hittas via din profil. Källskatt har avdragits från dividenderna.

Registrera dig i eToro!

eToro är en plattform som stöder många olika investeringsprodukter så som aktier och CFD:er.

CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 78 % av privata investerare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan utsätta ditt kapital för så hög risk.

Tidigare avkastning är ingen garanti för framtida resultat. Presenterade handelshistoriken är under 5 år gammal och räcker nödvändigtvis inte som bakgrund för investeringbeslut.

Copy trading är en portföljförvaltningstjänst som erbjuds av eToro (Europe) Ltd., auktoriserad och reglerad av Cyprus Securities and Exchange Commission.

(*) Affiliate-länk. Länken orsakar inte kostnader för användaren. Av slutförda beställningar kan sidan få en monetär ersättning.