<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Portföljrapporter och globala investeringsidéer

Avgifter i eToro

Författare: Sijoittaja.fi | 05.09.2022

Ämnen: eToro

 eToro* är världens ledande sociala handelsplattform. Jämfört med inhemska mäklare är eToro verkligen kostnadseffektivt. Internationella aktier kan köpas utan kostnad.

I eToro kan du investera i olika tillgångsklasser, kopiera andra investerares investeringsportföljer, dela dina egna åsikter och till och med göra din egen portfölj tillgänglig för andra investerare för kopiering. eToro används i mer än 140 länder och har mer än 12 miljoner användare.

eToros avgifter är låga – och ännu lägre för Sijoittaja.fi användare

I eToro är valutan dollar. Tabellen nedan sammanfattar eToros avgifter. En omfattande prislista finns även på eToros webbplats.

Sijoittaja.fi har förhandlat fram förmåner för sina användare, dessa visas i tabellen nedan. För Sijoittaja.fi-användare är eToros kostnader lägre än för andra användare. Notera! Förmånerna debiteras till användare en gång per månad.

Avgifter i eToro Sijoittaja.fi användare Normala användare
 Insättning 0 $ 0 $
 Valutaväxling, banköverföring 0 $ 0,5 %
 Courtage, aktier 0 % 0 %
 Courtage, ETF 0 % 0,09 %
 Förvaltning av CopyPortföljer 0 % 0 %
 Förvaltningsavgift 0 $ 0 $
 Uttagsavgift 0 $ 5 $
 Valutaväxling, uttag 0 % 0,5 %

Notera! Sijoittaja.fi har förhandlat fram förmåner för sina användare, som träder i kraft när du registrerar dig i eToro via länken nedan.

Registrera dig i eToro!
78 % av privata investerare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan utsätta ditt kapital för så hög risk.

Courtageavgift för aktier är 0 $

De flesta mäklare tar ut en courtageavgift när du köper eller säljer aktier. I eToro finns det inte courtageavgifter.

eToro tar inte heller ut spread-kostnader. Spread är skillnaden mellan köp- och försäljningspriset. Ibland tas courtageavgiften genom spreaden, dvs priset som visas för aktien är högre än marknadspriset. Detta är dock inte fallet i eToro.

eToro tar ansvar över stämpelskatten och överlåtelseskatten för användaren. Detta resulterar i besparingar för kunden på 0,5 % i Storbritannien, 1 % i Irland, 0,3 % i Frankrike och 0,1 % i Italien.

Ditt kapital löper risk. Andra avgifter tillkomma. Mera information etoro.com/trading/fees

Avgiften för ETF:er är 0,09 %

Handel med ETF:er görs till en fast kostnad på 0,09%. Kostnaden beräknas direkt på inköpsbeloppet för den ETF som köps. Tack vare det fasta priset kan du göra både mindre och större ETF-köp med samma procentuella avgift. Till exempel är kostnaden för ett ETF-köp på $ 1 000 $ 0,90 $.

CFD-handel

I eToro kan man även investera med hävstång. I det här fallet är instrumentet som ska köpas inte en aktie, utan en så kallad CFD (Contract For Difference). CFD är en derivatprodukt som endast lämpar sig för erfarna investerare.

Insättning och uttag

Valutan som används i eToro är dollar. Ifall man investerar med SEK uppstår valutaväxlingskostnader.

eToro tar ut en avgift på 0,50 % för insättningar i SEK i form av en valutaväxlingskostnad. Det vill säga kostnaden för en insättning på 1 000 $ är 5 $. För uttag kommer eToro att ta ut en fast avgift på $5, plus en 0,50 % valutaväxlingsavgift. Däremot debiteras inga kostnader för Sijoittaja.fi-användare.

Valutaväxlingsavgifter

Vid handel använder eToro realtidsväxelkurser. Således tar eToro inte ut en spread eller annan avgift för valutaväxling när du gör utför handel.

Andra avgifter

Om du inte loggar in på din portfölj minst en gång var 12:e månad kommer eToro att ta ut en månadsavgift på 10 USD. Månadsavgiften tas bara ut om det finns pengar i portföljen. Investeringar gjorda av användaren kommer inte att säljas för att täcka månadsavgiften.

Praktiskt exempel gällande avgifter

Vi granskade förverkligade kostnader för två av våra portföljer: Disruptive Technology Equities (inkluderade 30 aktier vid köptillfället) och Global Low Risk Quality Equities (inkluderade 30 aktier vid köptillfället).

Vi undersökte ifall eToro debiterade kostnader för handel och ifall den realiserade köppriset var lika med marknadspriset. Ifall realiserade köppriset är högre än marknadspriset kan skillnaden beräknas som en spreadkostnad.

Förverkligade kostnader varierade från 0,007 % till 0,026 %. Detta innebär en avgift på 0,70 EUR till 2,60 EUR för en 10 000 € portfölj. I portföljen gjordes 30 köp. Den förverkligade kostnaden är så liten att den kan anses som ett avrundningsfel.

På basis av detta kan eToro anses fullgöra sitt marknadsföringslöfte. Handel med aktier är gratis.

Sijoittaja.fi portföljer kan nu kopieras

Du kan kopiera andra investerares portföljer väldigt enkelt. Systemet kopierar automatiskt innehållet av portföljen i proportion till det kapital du investerar. Minsta investering är $500. Du behöver inte ha stora mängder av kapital för man kan även äga delar av aktier. Om det sker ändringar i portföljen kommer systemet automatiskt att kopiera ändringarna till din portfölj.

Portföljer kan hittas i eToro genom att skriva namnet för portföljen i sökfältet eller genom att klicka på portföljens namn nedan.

Ditt kapital löper risk. SmartPortfolios är en portföljhanteringsprodukt som erbjuds av eToro Europe Ltd., auktoriserad och reglerad av Cyperns Securities and Exchange Commission.

Så här börjar du handla med aktier utan avgifter

Öppna ett konto: att registrera sig är gratis
  • Öppna ett konto: att registrera sig är gratis*
  • Dra nytta av de förmåner som Sijoittaja.fi förhandlat fram och registrera dig via länken nedan.
  • Gör din första insättning
  • Du kan börja investera för $50
  • Minsta investering i Sijoittaja.fi:s internationella investeringsportföljer är 500 $
  • Du kan invester i till exempel aktier och ETF:er.

Registrera dig i eToro!
Ditt kapital löper risk. Andra avgifter tillkomma. Mera information etoro.com/trading/fees

eToro är en plattform som stöder många olika investeringsprodukter så som aktier och CFD:er.

CFD:er är komplexa instrument och medför en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 78 % av privata investerare förlorar pengar vid CFD-handel med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan utsätta ditt kapital för så hög risk.

Tidigare avkastning är ingen garanti för framtida resultat. Presenterade handelshistoriken är under 5 år gammal och räcker nödvändigtvis inte som bakgrund för investeringbeslut.

Copy trading är en portföljförvaltning tjänst som erbjuds av eToro (Europe) Ltd., auktoriserad och reglerad av Cyprus Securities and Exchange Commission.

 

(*) Affiliate-länk. Länken orsakar inte kostnader för användaren. Av slutförda beställningar kan sidan få en monetär ersättning.