<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Suomalaisten viisi ostetuinta osaketta eTorossa lokakuussa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 09.11.2022

Aiheet: osake, sijoitusideat, eToro, sosiaalinen sijoittaminen, megatrendi

Suomalaisia käyttäjiä on eTorossa jo yli 20 000. Kysyimme eTorolta, mitä osakkeita suomalaiset ovat ostaneet eniten lokaakuun 2022 aikana. Lue blogi ja katso, löytyykö salkustasi samoja osakkeita.

eTorossa suosituimmat osakkeet ovat kansainvälisiä yhtiöitä. Suomalaisia osakkeita on saatavana vain CFD:nä (Contract For Difference) eli synteettisinä hinnanerosopimuksina.

CFD-pohjaisten tuotteiden tappioita ei voi vähentää verotuksessa. Suosittelemme ostamaan vain aitoja osakkeita, joita eTorosta löytyy esimerkiksi Yhdysvaltojen, Ruotsin, Lontoon, Saksan ja Hong Kongin pörsseistä. Myös pohjoismaista Norja ja Tanska löytyvät aitoina osakkeina eTorossa.

Suomalaisten sijoittajien top 5

Lista on hieman muuttunut, sillä viime vuosina suomalaisten sijoittajien suosiossa ovat olleet myös Amazon, Apple ja Alibaba. Uutena listalle on noussut Meta ja Moderna sekä edelleen spekulatiivisten sijoittajien suosiossa oleva GameStop.

1. Tesla 

Tesla on ylivoimaisesti suosituin osake eTorossa, niin suomalaisten, ruotsalaisten kuin kaikkien eToron käyttäjien keskuudessa. Elon Muskin vetämän Teslan osake on ollut kovassa nosteessa viime vuodet, eikä syyttä, sillä yhtiö on takonut jatkuvasti analyytikoiden ennusteita parempia tuloksia. Tesla on myös markkina-arvoltaan maailman kymmenen suurimman yrityksen joukossa. 

Teslan kurssitiedot eTorossa*

Pääomasi on vaarassa.

2. Meta

Facebookin emoyhtiö Metan kurssi on laskenut vuoden alusta yli 70 % ja on ollut huonoin S&P 500 indeksin yhtiö tämän vuoden tuottojen puolesta. Sijoittajat ovat todennäköisesti siis tankanneet Meta lokakuussa, odottaen kurssin palautuvat edes hieman korkeammalle. Metan tulos oli myös erittäin huono vuoden kolmannella neljänneksellä ja kurssi on laskenut tulosjulkistuksen jälkeen noin 25 %.

Metan kurssitiedot eTorossa*. 

Pääomasi on vaarassa.

3. GameStop

GameStop on listan outolintu, sillä sen kurssin nousu on viime vuosina perustunut puhtaasti hypeen, joka alkoi Redditin WallStreetBets palstalta vuoden 2021 alussa. Suomalaiset ovat olleet selkeästi tässä trendissä mukana. GameStopin arvo ei ole perusteltavissa millään fundamenteilla ja yhtiön kurssi on edelleen järjettömän korkealla suhteessa tunnuslukuihin. 

Gamestopin kurssitiedot eTorossa*

Pääomasi on vaarassa.

4. Moderna

Moderna on kansainvälinen lääkeyhtiö, joka tuli massojen tietoisuuteen yhtenä koronarokotteen kehittäjistä. Moderna saavutti tämän vuoden pohjalukemat 20.10. ja on siitä noussut jopa 38 %. Modernan osake on kuitenkin tullut alas syksyn 2021 huipuista noin 64 % ja tämän vuoden alusta kurssi on laskenut noin 30 %. 

Modernan kurssitiedot eTorossa*

Pääomasi on vaarassa.

5. NIO

NIO on Kiinan johtava sähköautoyhtiö, jonka osake nousi rajusti vuoden 2020 loppupuoliskolla piensijoittajien hypen myötä. Osake tuli kuitenkin rajusti alas vuoden 2021 alussa ja on nyt noin 80 % alempana huippulukemista. NIO on kasvuyritys ja saanut tuotannon kunnolla käyntiin vasta tänä vuonna. Kiinan laaja koronasulku ja komponenttipula ovat vaikeuttaneet tuotantoa. NIO julkistaa osavuosikatsauksena 10.11.

NIO:n kurssitiedot eTorossa*

Pääomasi on vaarassa.

Laajempi analyysi NIO:sta Sijoittaja.fi:ssä

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin edullisesti

Voit ostaa tässä artikkelissa mainittuja osakkeita sekä tuhansia muita kansainvälisiä huippuyhtiöitä nollakuluilla. Avaa tili Sijottaja.fi:n kautta, niin saat käyttöösi lisäedut. 

Voit aloittaa kaupankäynnin vain 50 dollarilla ja rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröidy alla olevan linkin, niin saat edut.

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.