<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Sijoitusideoita kansainvälisistä osakkeista nykyiseen markkinaan

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 10.06.2020

Aiheet: sijoitusideat, eToro, sijoitussalkut, maailman markkina

Korona muuttaa maailmaa. Emme tiedä, milloin palaamme normaaliin ja mikä on uusi normaali. Meillä on kuitenkin jo tietoa siitä, miltä maailma näyttää nyt ja mihin suuntaan se on menossa.

Osa muutoksista jää pysyviksi. Osa oli jo megatrendejä, joiden läpilyönti kiihtyi koronan johdosta. 

Voittajaosakkeet löytyvät teknologiayhtiöistä

Suuret teknologiayhtiöt ovat osoittaneet, että niiden digitaaliset businessmallit soveltuvat erinomaisesti korona- ja sen jälkeiseen ympäristöön. Samoin suuret päivittäistavarakaupat ja lääke- sekä bioteknologiayhtiöt menestyvät korona- ja sen jälkeisessä markkinassa. 

Oma kategoriansa ovat erityiset teknologiayhtiöt. Nämä ovat fintechin kärkinimiä, pilviohjelmistoja sekä kyberturvallisuusohjelmistoja tarjoavia yhtiöitä, parhaita siruyhtiöitä sekä finanssiteknologiayhtiöitä.

Stay home -talouden yhtiöistä löytyy myös läjä teknologiayhtiöitä, mutta nämä ovat niitä, jotka erityisesti hyötyvät siitä, että ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona ja tekevät etätöitä.

Sijoitusideoita vahvoilla olevista yhtiöistä:

 • Suuret teknologiayhtiöt esimerkiksi Amazon, Microsoft, Facebook, Netflix, Alibaba, PayPal, Nvidia, MSCI, Adobe
 • Päivittäiskulutus ja terveydenhuolto esimerkiksi Wal-Mart, Clorox, Hormel Foods, Abbot Laboratories
 • Stay home-taloudesta hyötyvät esimerkiksi: eBay, Akamai Technlogies, Zoom Communications, Slack, Citrix System

Kyseisten yhtiöiden kysyntä on nyt poikkeuksellisen vahvaa. Riskinä on, että kysyntä tasoittuu, kun maailmaa palailee normaaliin. Suurilla teknologiayhtiöillä tämä riski on pieni.

Parhaat laatuyhtiöt selviävät aina kriiseistä

Parhaat laatuyhtiöt pystyvät muuttamaan businessmalleja, niillä on vahvat brändit sekä iskuja kestävät taseet.

Teknologiayhtiöissä on Apple, joka oli ensimmäinen koronakriisistä varoittanut suuryhtiö sekä Visa, jonka “rajat ylittävät maksut” -tulovirrat ovat kärsineet matkailun vähentymisen johdosta.

McDonalds menestyy drive in -ravintoloiden ansiosta selvästi muita ravintoloita paremmin.

Terveydenhuoltosektorin yhtiöillä ei ole hätää, vaikka tietyt laite- ja lääkekategoriat ovatkin laskeneet, sillä ihmiset välttelevät menemästä sairaaloihin ja hoitoihin pandemia-aikana.

Käytä harkintaa näiden osakkeiden kanssa

“Ole varovainen” -kategoriaan kuuluvat lentoyhtiöt, risteily-yhtiöt, tavaratalot ja korkean velkaantuneisuuden kiinteistöyhtiöt. Markkinoiden epäsuosiossa oli koronakriisissä erityisesti vähittäiskaupan liiketiloja ja toimistotiloja vuokraavat kiinteistöyhtiöt.

“Ole varovainen” tarkoittaa sitä, että jos yhtiön seuraavan kahden vuoden liiketoimintaympäristö on sumun peitossa, on osakkeen oikeaa arvoa mahdoton laskea.

Edes yhtiöt itse eivät tiedä, miltä heidän tulevien vuosien liikevaihdot ja kannattavuudet näyttävät, siksi sijoittankin on sitä mahdoton arvioida. Näiden osakkeiden paino salkussa kannattaa pitää alhaisena. Kyseisiä osakkeita voi kuitenkin olla salkussa, sillä näissä tuotot voivat olla lyhyellä tähtäimellä korkeat, kun sijoittajien luottamus palailee.

Mistä lisää osakeideoita salkkuun? 

Laajemmat osakelistat esittelemme Sijoittaja.fi:n jäsenartikkelissa, joiden avulla koronassa ja se jälkeen menestyvä voittajasalkku on helppo rakentaa. Sijoittajan kannattaa tutkia osakkeita lisäksi Osaketyökalulla sekä yhtiöiden omilla IR-sivuilla.

Valmiin ratkaisun sijoittaja saa kopioimalla Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut eTorossa.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet (salkun nimi eTorossa II-Disruptive)

 • Sijoitussalkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin nopeasti kasvavilla megatrendisektoreilla. Salkun yhtiöt ovat markkinajohtajia ja parhaimpia haastajia, jotka ovat disruptoineet kokonaisia toimialoja.

Globaalit matalariskiset laatuosakkeet (salkun nimi eTorossa II-Quality)

 • Sijoitussalkku yhdistää kaksi tunnettua ja hyväksihavaittua strategiaa yhdeksi laadukkaaksi sijoitussalkuksi.

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin

 • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
 • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
 • Tee ensimmäinen talletus
 • Voit aloittaa kaupankäynnin 200 dollarilla
 • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
 • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

REKISTERÖIDY eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.