<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Osakepoiminta: Tärkeää tietoa, miten globaali kulutus on laskenut

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 08.05.2020

Aiheet: maailman markkina

Visa ja Mastercard ovat maailman johtavat digitaalisten maksujen käsittelijät. Näiden teknologiayhtiöiden läpi menee miljardeja maksutapahtumia kuukaudessa.

Yhtiöt havaitsevat kuluttajien ostotapahtumat ja muutokset kulutuskäyttäytymisessä välittömästi. Tuoreiden tulosraporttien yhteydessä ja analyytikkopuheluissa yhtiöt kertoivat normaalia tarkemmin, mitä he ovat havainneet kulutuksessa viikkotasolla maaliskuusta huhtikuun loppuun. Tiedot ovat nyt sijoittajalle erityisen tärkeitä, kun sijoittaja miettii, mille aloille ja mihin yhtiöihin sijoittaa.

Visan tulos ylitti analyytikoiden ennusteet

Visa on maailman johtaja digitaalisissa maksuissa. Liikevaihto kasvoi 7 prosenttia 5,9 miljardiin ja nettotulos oli 3,08 miljardia. COVID-19 vaikutti matkustamisen kulutukseen aluksi Aasiassa helmikuun aikana, sitten maailmanlaajuisesti maaliskuussa. Kotimaiset menot, etenkin matkoilla, ravintolat, viihde ja polttoaineet, laskivat jyrkästi viikosta toiseen maaliskuun loppupuolella. Johdon mukaan tulevat kvartaalit ovat haastavia, mutta Visan liiketoimintamalli on joustava ja kestävä. Likvidit varat olivat 13,2 miljardia dollaria ja korolliset velat 17,9 miljardia. Yhtiö luopui ohjauksesta.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,35$ => toteutunut EPS 1,38$

Mastercardin investoinnit verkkokauppaan tuottivat tulosta

Mastercard on Visan pahin kilpailija. Yhtiön liikevaihto oli 4,0 miljardia dollaria, jossa kasvua 3 %. Operatiivinen liikevoitto oli 2,2 miljardia ja oli vertailukauden tasolla. Mastercard on vahvistanut tasetta ja luopunut toistaiseksi omien osakkeiden osto-ohjelmasta. Mastercard kertoi, että sen investoinnit verkkokauppaan ja lähimaksuihin tuottivat tulosta. Koronamarkkinassa kuluttajat varovat käteistä pelkäessään koronaviruksen leviämistä ja maksavat mieluummin kortilla.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 1.72$ => toteutunut EPS 1.83$

Mastercard ja Visa antoivat sijoittajille tärkeää tietoa kuluttajien käyttäytymisestä huhtikuussa

Sijoittaja.fi:ssä lisää jäsenille aiheesta: Onko kulutus palautunut huhtikuussa, kun ihmiset ovat selvinneet koronan ensishokista? Mitkä alat toipuvat nopeimmin ja mitkä hitaammin? Mitä osakkeita ostaa ja mitä välttää, kun globaali talous yrittää toipua koronashokista? 

Yhteenveto

 • Talouslaskun syvyys, pituus ja toipuminen ei ole tiedossa. Siksi sijoittajan pitää olla edelleen varovainen
 • Wal-Mart, Costco ja Target sekä muut isot vahvat päivittäistavarakaupat menestyvät hyvin koronamarkkinassa. Suomessa näin tekee Kesko ja Tokmanni, sekä myös Verkkokauppa.com.
 • Ihmiset ostavat välttämättömyyshyödykkeitä. Kv-osakkeista näitä ovat Clorox, Hormel Foods, Nestle, Orkla ja Colgate-Palmolive. Suomessa tilanteesta voisi hyötyä Raisio. Myös Olvi näyttää pärjäävän hyvin, vaikka ravintola- ja tapahtumamyynti on vähentynyt.
 • Ihmisillä on aikaa parannella kotia, mikä näkynyt positiivisesti kulutuksessa. Siksi Home Depot voisi olla jenkkiyhtiöistä hyvä valinta.
 • Kaikki matkailuun liittyvä on edelleen seis. Lentoyhtiöitä, hotelliyhtiöitä, risteily-yhtiöitä, huvipuistoja, massatapahtumia järjestäviä yhtiöitä kannattaa välttää. Edes Visa ja Mastercard eivät tiedä, milloin palataan normaaliin ja mikä on uusi normaali.
 • Nopeammin harkinnanvaraisen kulutuksen sektoreista palautuu vaatekauppa, autokauppa, kosmetiikka. Etenkin yhtiöt, joilla vahva brändi ja online-kauppa.Katso aiempi analyysimme näistä yhtiöstä. Ulkomaisista yhtiöistä näitä ovat esimerkiksi Nike, Estee Lauder, Lululemon ja Adidas. Suomessa näitä ovat Marimekko ja Kamux. Ehkä myös Nokian Renkaat.
 • Myös ravintola-alalla on edelleen hiljaista. Näistä kannatta suosia vain pikaruokaravintoloita, kuten McDonaldsia. Suomessa sijoittajan kannattaa edelleen varoa NoHo Partnersia.
 • Pelaaminen on kasvanut rajusti. Se ei ole vielä hyödyttänyt Roviota. Sen pitäisi kuitenkin näkyä positiivisesti Remedyn liiketoiminnassa. Ulkomaisista yhtiöistä tästä hyötyvät Activision Blizzard, Electronic Arts, Take-Two Interactive, Microsoft sekä AMD ja Nvidia.
 • Kuluttajien siirtyminen käteisellä maksamisesta kortti- ja mobiilimaksamiseen hyödyttää Visaa, Mastercardia, PayPalia sekä Global Paymentsia.

LUE ARTIKKELI KOKONAISUUDESSAAN TÄSTÄ

 

Myös Visa löytyy Sijoittaja.fi:n kansainvälisistä sijoitussalkuista

Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut ovatnyt kopioitavissa eTorossa.  Sijoittaja.fi:n kansainväliset osakesalkut ovat:

Disruptiiviset teknologiaosakkeet(salkun nimi eTorossa II-Disruptive)

 • Sijoitussalkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin nopeasti kasvavilla megatrendisektoreilla. Salkun yhtiöt ovat markkinajohtajia ja parhaimpia haastajia, jotka ovat disruptoineet kokonaisia toimialoja.
 • Visa on yksi salkun 30 osakkeen joukosta

Globaalit matalariskiset laatuosakkeet(salkun nimi eTorossa II-Quality)

 • Sijoitussalkku yhdistää kaksi tunnettua ja hyväksihavaittua strategiaa yhdeksi laadukkaaksi sijoitussalkuksi.

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Pääomasi on vaarassa. CopyPortfoliot ovat porftolionhallintatuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd, joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin auktorisoima ja reguloima. CopyPortfolioita ei pidä käsittää pörssinoteeratuiksi rahastoiksi tai hedge rahastoiksi.

 

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin

 • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
 • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
 • Tee ensimmäinen talletus
 • Voit aloittaa kaupankäynnin 200 dollarilla
 • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
 • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

REKISTERÖIDY eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.