<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Päivitimme kansainväliset sijoitussalkut

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 19.02.2020

Aiheet: osake, eToro, sijoitussalkut

Päivitimme Disruptiiviset teknologiaosakkeet ja Globaalit matalariskiset laatuosakkeet -sijoitussalkkumme. Molemmissa salkuissa tapahtui osakemuutoksia. Koronavirus vaikuttaa globaaliin talouskasvuun ja esimerkiksi Apple laski jo Q1:n ohjausta.

 

Disruptiiviset teknologiaosakkeet

Disruptiiviset teknologiaosakkeet (salkun nimi eTorossa II-Disruptive)

 • Sijoitussalkku sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin nopeasti kasvavilla megatrendisektoreilla. Salkun yhtiöt ovat markkinajohtajia ja parhaimpia haastajia, jotka ovat disruptoineet kokonaisia toimialoja.
 • Salkun yhtiöt toimivat seuraavilla megatrendialoilla: internet, digitalisaatio, e-commerce, pilviteknologia, AI, fintech, sosiaalinen media jne.
 • Osakevalinnassa hyödynnämme kvantitatiivista analyysia ja omaa sijoitusnäkemystämme. Sijoitussalkkuun valitaan 30 osaketta, jotka täyttävät sijoituskriteerit.
 • Disruptiiviset teknologiaosakkeet ovat todistaneet pystyvänsä voimakkaaseen kasvuun, korkeaan kannattavuuteen ja lisäarvon tuottamiseen omistajilleen.

Käynnissä oleva tuloskausi muutti salkun sisältöä. Suuret yhtiöt, kuten FAANG-yhtiöt, pysyivät salkussa, mutta pienemmissä yhtiöissä oli vaihtuvuutta.

Alla salkun tavoiteltu sisältö tavoitepainoin. Salkun sisältö voi hieman poiketa eTorossa olevasta live-salkusta, sillä käytämme salkunhoidollista harkintaa toimeksiantojen ajoituksissa. Esimerkiksi toteutimme viime viikolla muutamia osakemyyntejä koronavirusvaikutusten vuoksi.

Ostimme 18.2.2020 Applet takaisin, koska yhtiö varoitti liikevaihdosta ja kurssi laski. NVidiaa ja Advanced Micro Devices (AMD) emme vielä ole ostaneet salkkuun takaisin. Ennakoimme, että etenkin puolijohdeyhtiöt, mutta myös Disney, Expedia jne., kärsivät Kiinan tuotantorajoituksista ja kysynnän laskusta. Tällä on ollut vähän vaikutusta osakekursseihin, sillä koronavaikutuksen ennakoidaan koskevan vain Q1:tä ja kysynnän palautuvan Q2:lla.

Sijoittaja.fi eToro disruptiiviset salkku 022020

Globaalit matalariskiset laatuosakkeet

Globaalit matalariskiset laatuosakkeet (salkun nimi eTorossa II-Quality)

 • Maailman johtavan indeksituottajan MSCI:n mukaan laatuosakkeilla on paras pitkäntähtäimen tuotto.
 • Vastaavasti matalariskisisten osakkeiden volatiliteetti on osakemarkkinoita alempi. Etenkin vaikeista markkinatilanteista matalariskiset osakkeet selviävät muuta markkinaa paremmin.
 • Sijoitussalkku yhdistää kaksi tunnettua ja hyväksihavaittua strategiaa yhdeksi laadukkaaksi sijoitussalkuksi
 • Sijoitussalkku tähtää pitkässä juoksussa osakemarkkinoita parempaan tuottoon ja ennen kaikkea matalampaan riskiin

Myös II-Quality-salkussa tapahtui osakevaihdoksia. Myös II-Quality-salkussa sisältö voi hieman poiketa eTorossa olevasta live-salkusta toimeksiantojen ajoituksista johtuen. 

Myös laatuyhtiöiden joukossa on yhtiöitä, jotka kärsivät koronaviruksesta. Esimerkiksi Starbucks ja McDonald's ovat joutuneet pitämään Kiinassa sijaitsevia ravintoloita ja kahviloita kiinni. L'Oreal ja Colgate-Palmolive voivat nähdä tuotteidensa kysynnässä laskua, koska kiinalaiset eivät kuluta, vaan pysyvät kodeissaan. Vastaavasti terveydenhuoltosektorin osakkeet, kuten Johson & Johnson, Roche ja Pfizer ovat olleet immuuneja koronalle.

 

Sijoittaja.fi eToro quality salkku 022020

 

Näin löydät salkut eTorosta

Salkut löytyvät eTorossa kirjoittamalla hakukenttään salkun nimen.

 • II-Disruptive
 • II-Quality
 • II-ETF-Portfolio

Sijoittaja.fi eToro Näin löydät salkut eToro

 

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin

 • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
 • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
 • Tee ensimmäinen talletus
 • Voit aloittaa kaupankäynnin 200 dollarilla
 • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
 • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.