<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Muutokset ja salkunhoitajan katsaus kansainvälisiin salkkuihin

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 14.01.2022

Aiheet: sijoittaminen, eToro, maailman markkina

Kansainvälisiin osakkeisiin sijoittavien suomalaisten osuus kasvaa jatkuvasti. Tämä kehitys on erittäin tervetullutta, sillä Helsingin pörssi on vain noin 0,3% koko maailman osakemarkkinoista.

Osakepoiminta on haastava laji, joten Sijoittaja.fi:n asiantuntijat ovat rakentaneet kaksi kansainvälisiin osakkeisiin sijoittavaa salkkua. Olemme nyt tasapainottaneet kansainväliset osakesalkut ja tehneet osakevaihdoksia huomioiden nykyisen markkinatilanteen.

Salkut ovat Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku ja Matalariskiset globaalit laatuosakkeet -salkku. Salkut ovat kopioitavissa eTorossa*
Pääomasi on vaarassa

Katso blogista salkkujen muutokset, TOP5 suurimmat sijoitukset ja lue salkunhoitajan katsaus.

Matalariskiset Globaalit laatuosakkeet

Salkun strategia on poimia kansainväliset laatuosakkeet, joissa riski on tavallista pienempi. Historiallisesti laatu on ollut yksi parhaista sijoitustyyleistä. Salkun tavoite pitkällä aikavälillä on voittaa indeksi ja ennen kaikkea saavuttaa se matalammalla riskitasolla.

Salkun nimi eTorossa II-Quality*
 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Muutokset Globaalit laatuosakkeet -salkussa

Myynnit

 • Verizon. Heikosti performoiva telekomunnikaatiosektorin jätti. Alhainen arvostustaso, mutta ei juuri kasvua ja korkea velka-aste.
 • American Water Works. Laatupisteet laskeneet ja korkeahko P/E-luku 37,8
 • Hormel Foods. Päivittäiskulutussektorin yhtiö, joka tuskin on sijoittajien suosiossa 2022, kun pandemia väistyy. P/E-luku 25,3. Myös laatupisteet tulleet alaspäin.
 • Verisk Analytics. Data-analytiikkayhtiö, jolla korkeat arvostuskertoimet. P/E-luku 34,9. Myös laatupisteet ovat heikentyneet.

Ostot

 • Accenture* Konsultointiyhtiö. Täysi 10 laadusta ja matalasta riskistä. P/E-luku 35,5.
 • 3M*. Tunnetu teollisuussektorin yhtiö ja saa laadusta erinomaiset pisteet. P/E-luku suhteellisen edullinen 17,2.
 • Expeditors International of Washington*. Logistiikka-alan yhtiö. P/E-luku 19,0.
 • Abbvie*. Terveydenhuoltoalan yhtiö. P/E-luku vain 9,8.
 • Factset Research Systems* Data- ja analyysiyhtiö. Täydet 10 pistettä laadusta ja matalasta riskistä. P/E-luku 35,8.
  Pääomasi on vaarassa

Salkun viisi suurinta sijoitusta

Globaalit laatuyhtitöt salkusta löytyy tällä hetkellä 30 yhtiötä. Viiden suurimman paino salkusta on noin 22,2 prosenttia. Laajemmin vertaillessa 10 suurimman P/E-luvun keskiarvo on noin 26,9 ja EPS-ennuste eli osakekohtaisen tuloksen kasvuennuste on vuodelle 2022 noin 8% ja volatiliteetti on 20,9%.

 1. Home Depot*
 2. Waste Management*
 3. Costco Wholesale Corp*
 4. Johnson & Johnson*
 5. Starbucks Corporation*

KATSO GLOBAALIT LAATUOSAKKEET -SALKKU*
Pääomasi on vaarassa

Disruptiiviset teknologiaosakkeet

Salkku sijoittaa yhtiöihin, joiden kasvu ja tuloksenteko on ollut vahvaa megatrendisektoreilta jo jonkin aikaa. Salkku sijoittaa useille sektoreilla kuten internet, digitalisaatio, verkkokauppa, tekoäly, fintech ja moni muu.

Sijoitus salkun tavoite on osakemarkkinoita selkeästi parempi tuotto pitkällä aikavälille ja siten salkun riski on myös osakemarkkinoiden keskiarvoa korkeampi. Historiallisesti lukuisat disruptiiviset teknologiaosakkeet kuten Google, Teslta tai Netflix ovat tuottaneet tuhansien prosenttien tuoton.

Salkun nimi eTorossa II-disruptive*.
 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Muutokset Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkussa

Tämän hetken markkinatilanne tukee matalan arvostustason osakkeita ja taas monet korkean arvostustason osakkeiden kurssit ovat kääntyneet laskuun. Syy nykytilaan löytyy korkealle nousseesta arvostustasosta ja nousevista koroista. Päivitimme salkkumme siten, että se toimii myös nykyisessä markkinatilanteessa, jonka uskomme jatkuvan tänä vuonna.

Tämän hetken markkinatilanne tukee matalan arvostustason osakkeita ja taas monet korkean arvostustason osakkeiden kurssit ovat kääntyneet laskuun. 

Vähensimme painoa:

 • Palo Alto Networks. Kyberturvallisuusyhtiö. P/E-luku 72,7.
 • Fortinet. Kyberturvallisuusyhtiö. P/E-luku 68,8.
 • Servicenow. Pilvipalveluyhtiö. P/E-luku 78,9.
 • Intuit. Fintech ja rahoitusteknologiayritys. P/E-luku 49,4.

Lisäsimme painoa:

 • Paypal*. Fintech-sektorin kärkinimiä, joka laskenut sektorin mukana voimakkaasti. Tähtitieteellinen arvostus tullut alas ja P/E-luku enää 36,3.
 • Logitech International*. Tunnettua laadukkaista hiiristä, kuulokkeista, näppäimistöistä ja web-kameroista. Myös mukana pelimegatrendissä. P/E-luku 19,3.
 • Activision Blizzard*. Pelialan yhtiö, joka on nyt todella edullinen. P/E-luku 17,5.
 • Fiserv* tarjoaa yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa rahoituspalveluteknologiaa kaikkialla maailmassa. Kasvuun ja kannattavuuten nähden erittäin edullinen. P/E-luku vain 17,0.
 • Meta Platforms* (Facebook). Edullisin suurista teknologiaosakkeista. P/E-luku 23.
 • VMware*. Pilvipalvelusektorin arvoyhtiö. Kasvaa vauhdilla ja korkea kannattavuus. P/E-luku 17,2.
  Pääomasi on vaarassa

Salkun TOP-5 suurinta sijoitusta

Salkussa on 38 osaketta juuri nyt ja markkinatilanne on otettu huomioon tavallista laajemmalla hajautuksella. Viisi suurinta sijoitusta on koko salkusta noin 19,3%, joten painotus ja hajautus edelleen jaettu hyvin tasaisesti. Jos katsotaan 12 suurinta sijoitusta niiden keskimääräinen P/E-luku on 27,3 kun taas esim. Nasdaq 100-indeksin P/E on 29,4.

 1. Apple*
 2. Google*
 3. Meta Platforms* (Facebook)
 4. Fiserv*
 5. Amazon*

KATSO DISRUPTIIVISET TEKNOLOGIAOSAKKEET -SALKKU*
 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Katso tästä ohje miten löydät salkut eTorosta. Molemmissa salkuissa on markkinatilanteesta riippuen noin 30 osaketta. 

Kopioi salkut tai osta osakkeita ilman välityspalkkioita

Voit hankkia yllämainittuja osakkeita tai lähes kaikkia tunnetuimpia globaaleja osakkeita ilman kuluja. Kopioimalla salkut saat kaikki samat osakkeet ja ETF:t omaan salkkuusi. Kun teemme muutoksia salkkuihin, kaupat toteutuvat automaattisesti myös omassa salkussasi.

Sijoittaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen lisäetuja eToroon, jotka saa rekisteröitymällä Sijoittaja.fi:n kautta.

REKISTERÖIDY ETOROON*

 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.