<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Osakepoiminnoissa kolme mielenkiintoista kasvuyhtiötä maailmalta

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 09.09.2021

Aiheet: osake, sijoittaminen, maailman markkina

Kansainvälisten sijoitussalkkujen salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi kolme mielenkiintoisinta kasvuyhtiötä maailmalta. 

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuyhtiöt ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix ja Google. Esimerkiksi 1 000 dollarin sijoitus Netflixiin olisi kasvanut 10 vuoden aikana 68 838 dollariin.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.


Kolme mielenkiintoista kasvuyhtiötä maailmalta

Sijoittaja.fi:n kansainvälisten sijoitussalkkujen salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta mielenkiintoisia voimakkaan kasvun osakkeita.

Hän hyödynsi Sijoittaja.fi:n kansainvälistä Osaketyökalua, jossa on kehitetty pisteytystä entisestään. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista kasvua.

Kansainvälisistä osakkeista Osaketyökalussa mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä, 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista ja kiinnostavimmat teknologiayhtiöt.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen, tutustu työkaluun tästä!

MercadoLibren sanotaan olevan Latinalaisen Amerikan Amazon

Tarkemmin sen voi ajatella olevan Amazonin verkkokaupan ja Squaren yhdistelmä. MercadoLibre ylläpitää Latinalaisen Amerikan suurinta verkkokaupan ja maksujen ekosysteemiä. Yhtiön pyrkimyksenä on toimittaa joukko teknologiaratkaisuja koko kaupan arvoketjussa. Yhtiö on keskittyneet ecommerceen sekä digitaalisen ja mobiilimaksamisen mahdollistamiseen asiakkaidensa puolesta.

  • Q2:lla yhtiön liikevaihto kasvoi vertailukelpoisin valuuttakurssein 102,6 % 1,70 miljardiin dollariin
  • Maksuvolyymi Mercado Pagon kautta oli 17,5 miljardia ja kasvoi 72 %
  • Aktiivisten käyttäjien määrä kasvoi 75,9 miljoonaan 47,4 % 

Hellofresh pärjännyt erinomaisesti koronamarkkinassa

Hellofresh on saksalainen terveellisiä valmisruokia kotiinkuljetuksella tarjoava yhtiö.

  • Q2:lla Hellofreshillä oli 7,68 miljoonaa aktiivista käyttäjää, jossa kasvua 83,7 %
  • Liikevaihto oli 1,55 miljardia, jossa kasvua 60,0 %
  • Elokuussa yhtiö nosti ohjausta ja odottaa koko vuoden liikevaihdon kasvun kiintein valuuttakurssein olevan 45-55 %

Netflixin on osake on nosteessa viime aikaisten julkisten imussa

Netflix on maailman suurin suoratoistopalvelu. Netflixillä on 209 miljoonaa tilaajaa. Osake on saanut hyvän momentumin sijoittajien innostuessa Netflixin sarjauutuuksista, joiden ennakoidaan lisäävän käyttäjiä syksyn ja loppuvuoden aikana.

  • Q2:lla Netflixin kasvu oli hyvällä tasolla, vaikka hidastuikin Q1:sta ja vertailukaudesta. Liikevaihto oli 7,32 miljardia dollaria, ennuste 6,62 miljardia (kasvu 19,4 %)
  • Netflix sai 1,5 miljoonaa uutta tilaajaa, ohjaus 1,0 miljoonaa uutta tilaajaa.
  • Vuonna 2020 Netflix sai 37 miljoonaa uutta tilaajaa.
  • Vuoden 2021 kolmannelle kvartaalille Netflix ohjasi 3,5 miljoonaa uutta tilaajaa. Tämä oli alle analyytikkojen 5,6 miljoonan ennusteen.

kasvuosakkeet-top3

Lähde: Sijoittaa.fi:n Osaketyökalu

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin nollakuluilla

REKISTERÖIDY ETOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa.