<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Ideoita kansainväliseen salkkuun: COVID-19 -rokotekisan voittajayhtiöt

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 17.09.2020

Aiheet: sijoitusideat

COVID-19-rokotteen odotetaan olevan jakelussa jo lokakuussa. Selvitimme, mitkä yhtiöt ovat pisimmällä ja mitkä rokoteosakkeista vaikuttavat houkuttelevimmilta. Kansainvälisen sijoittajan kannattaa olla hereillä. Onko tässä osakeideoita salkkuun?

Yhdeksän rokotetta loppusuoralla

WHO:n mukaan maailmalla on kehitteillä 180 rokotetta COVID-19-virusta vastaan. Kandidaateista 35 on kliinisissä kokeissa ja näistä 9 viimeisessä Phase 3 -vaiheessa.

Tällä hetkellä lääkevalmistajat pyrkivät hakemaan viranomaishyväksynnän rokotteen hätäkäyttöön jo lokakuussa. Rokote on kriittinen koronapandemian pysäyttämiseksi ja kaikki riippuu Phase 3 -vaiheen tuloksista. Kolmannessa vaiheessa on yleensä mukana 30 000 ihmistä ja siinä testataan, onko rokote turvallinen.

Pisimmällä, eli Phase 3 -vaiheessa, olevat länsimaiset pörssiyritykset ovat: AstraZeneca, Moderna ja Pfizer. Kaksi muuta varteenotettavaa rokotekandidaattia ovat Sanofi & GlaxoSmithKline yhteistyössä kehitettävä rokote sekä Novavaxin rokote.

Sijoittaja.fi:n Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta kuudesta yllä mainitusta lääkeyhtiöstä löytyy neljä. Nämä ovat tunnettuja ja isoja terveydenhuoltosektorin yhtiöitä. Kaikki neljä saavat keskimääräistä (50 pist.) paremmat pisteet. Parhaimmat pisteet saa ranskalainen Sanofi, jonka osakkeen riski on matala, laatu korkea ja arvostusluvut houkuttelevat.

Osakeidea - valintamme lääkeyhtiöistä ja rokotekehittäjistä

Sanofi. Matalariskinen ja laadukas lääkealan jätti, joka houkuttelevasti hinnoiteltu.

Sanofi on ranskalainen suuri lääkeyhtiö, joka johtaa COVID-19-rokotteen kliinistä kehittämistä ja rekisteröintiä. Kehitystä tehdään yhdessä GlaxoSmithKlinen kanssa. Sanofin Q2 vertailukelpoinen liikevaihto laski 3,4 % ja oli 8,2 miljardia euroa. Operatiivinen EPS kasvoi 4,8 % ja oli 1,28€. Sanofi odottaa operatiivisen EPS:n kasvavan kuluvana vuotena 6-7 %.

AstraZeneca. Lääkealan kasvuyhtiö, jolla erinomainen tuottohistoria.

AstraZeneca on biopharmaseuttinen yhtiö, joka on keskittynyt muun muassa hengityselinhoitoon ja immunologiaan. Q2:lla yhtiön liikevaihto oli 6,3 miljardia dollaria, jossa kasvua 8 %. Oikaistu EPS oli 0,96$, jossa kasvua 32 %.

Novavax. Yhtiö on kuin luoto COVID-19-kriisiin. Korkein riski, mutta toisaalta korkein tuottopotentiaali.

Novavax on Nasdaq-listattu yritys, joka kehittää seuraavan sukupolven rokotteita vakaviin tartuntatauteihin. Yhtiö on perustettu 1987. Liikevaihto on ollut vähäistä ja toiminta on ollut tappiollista. Markkina-arvo on 6,5 miljardia dollaria (kurssi 105$). Vielä vuosi sitten Novavaxin kurssi oli 5 $.

 • Novavaxin rokote on vaiheessa 2 ja tulokset ovat lupaavia. Ensimmäisessä vaiheessa havaittiin, että 100 prosentille osallistujista kehittyi villityypin virusta neutraloivia vasta-ainevasteita rokotteen jälkeen.
 • Novavax on ehkä eniten COVID-19-pandemiasta hyötynyt rokotekehittäjä:
  • Novavax on varmistanut 2 miljardin dollarin rahoituksen rokotekehitykseen ja valmistukseen. Tästä 388 miljoonaa on saatu CEPI:ltä ja 1,6 miljardia USA:n valtiolta.
  • Rahoitus käytetään muun muassa nostamalla rokotteen valmistuskapasiteetti 100 miljoonaan vuonna 2020 ja miljardiin yksikköön vuoden 2021 aikana.
  • Kanadan valtio on sopinut ostavansa 76 miljoonaa rokoteannosta
  • Iso-Britannia on sopinut ostavansa 60 miljoonaa rokoteannosta
  • Novavax on tehnyt lisenssisopimuksen japanilaisen Takenan kanssa rokotteen valmistamisesta Japanin markkinoille. Tavoitekapasiteetti on 250 miljoonaa rokoteannosta vuodessa.
  • Novavax on tehnyt lisenssisopimuksen myös Intiaan. Siinä tavoitteena on miljardi rokotetta vuodessa.

Alkuperäinen artikkeli on julkaista Sijoittaja.fi:ssä. Artikkelissa Sijoittaja.fi-jäsenille laajempi analyysi yhtiöistä.

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin kansainvälisillä osakkeilla eTorossa

 • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
 • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
 • Tee ensimmäinen talletus
 • Voit aloittaa kaupankäynnin 200 dollarilla
 • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
 • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

REKISTERÖIDY eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.