<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Osakeidea: someyhtiöt

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 03.06.2021

Aiheet: sijoitusideat, sosiaalinen sijoittaminen, maailman markkina

Koronapandemia siirsi markkinoinnin verkkoon. Koronapandemia kiihdytti digitaalista murrosta parilla vuodella. Kauppa siirtyi verkkoon ja samalla markkinointi digiin. Tämä iso rakenteellinen muutos on näkynyt perinteisissä mediataloissa, joiden mainostulot painetusta mediasta ovat laskeneet rajusti.

Kantar TNS:n mukaan vuonna 2020 mainonnan kokonaismäärä laski Suomessa 16,6 % (-1,1 %) 735,6 miljoonaa euroon. Lasku jatkui vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla, jolloin mainonta laski 9 %.

Todellisuudessa mainonta ei ole laskenut noin selvästi. Mainonta on siirtynyt uusille alustoille, jotka eivät ole mukana vertailussa. Mainostajat käyttävät yhä enemmän sosiaalisen median alustoja, hakukonemainontaa, mobiilialustoja, videokanavia sekä sisältömarkkinointia. Suuntaus on sama Suomessa kuin maailmalla.

Sosiaalisen median jättiläiset Facebook ja Google jyräävät muut media-alan yhtiöt jalkoihinsa. Some-osakkeiden haastajista yksi voi nousta uhkaamaan näiden valta-asemaa. Mitä osakkeita ostaa?

Googlen Q1-raportti oli erinomainen

Toimitusjohtaja kertoi, että kuluttajat ovat palanneet vahvasti käyttämään Googlen hakukonetta ja muita palveluita. Googlen mainostulot kasvoivat 30,2 % 31,9 miljardiin. YouTuben tulot kasvoivat 6,0 miljardiin, kasvua 50,0 %.

Facebookin kasvuvauhti kiihtyi Q1:llä täysin uudelle tasolle

Liikevaihto kasvoi peräti 48 % ja ylitti ennusteet selvästi. Myös tulos oli selvästi ennusteita parempi. Toimitusjohtaja Zuckerberg kertoi, että yhtiö aikoo investoida voimakkaasti tulevaisuudessa. Muun muassa virtuaaliseen ja laajennettuun todellisuuteen ja kehittäjätalouteen.

Twitterin suoritus Q1:llä oli myös vahva, mutta jäi Facebookin ja Googlen suoritusten varjoon

Osake laski pörssissä, koska kasvu ja ohjaus olivat analyytikoiden ennusteita heikommat. Liikevaihdon kasvu oli kuitenkin korkealla 28 % tasolla. Mainostulot kasvoivat nopeammin kuin käyttäjämäärät.

Snap kasvoi Q1:llä joukon toiseksi nopeinta vauhtia

Yhtiö odottaa kasvun jatkuvan voimakkaana myös Q2:lla (ohjaus 80-85 %:n kasvu). Kasvun jatkuessa tuolla tasolla Snap ohittaa liikevaihdossa Twitterin nopeasti. Positiivista oli lisäksi se, että Snap odottaa käyttökatteen nousevan Q2:lla nollan tuntumaan. Toimitusjohtaja piti Snapin suoritusta vahvana.

Myös Pinterestin osake laski tulosjulkistuksen jälkeen

Tämä johtui siitä, että käyttäjämäärien kasvu jäi odotuksista. Johto kertoi, että Pinterest hyötyi koronarajoituksista, mutta nyt rajoitusten purkautuessa käyttäjämäärien kasvu ja palvelussa vietetty aika heikkenevät koronavuodesta. Yhtiö antoi kuitenkin vahvan ohjauksen Q2:lla ja odottaa liikevaihdon kasvavan 105 %.

Katso someyhtiöiden data ja sijoittajien keskustelut maailmalta

Sosiaalisen sijoittamisen alustalla eTorossa voi helposti tutustua osakkeisiin. Rekisteröityneet käyttäjät näkevät tärkeimmän datan, tilastoja ja sijoittajien käymän keskustelun osakkeen ympärillä sekä voivat käydä kauppaa osakkeilla.

eTorossa on jo 22 miljoonaa sijoittajaa. eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa. 

Suorat linkit yhtiöiden eToro-sivuille:

 

Mikä osakkeista on mielenkiintoisin?

  • Reilu kolmen vuoden tarkastelujaksolla Snap ja Twitter ovat tarjonneet parhaan tuoton. Snapin tuoton takana on poikkeuksellisen vahva kurssinousu vuoden 2020 puolesta välistä lähtien.
  • Facebook on tuottanut some-osakkeista heikoiten johtuen kasvaneesta regulaatioriskistä sekä yhtiön tietosuojaongelmista, jotka toivottavasti ovat nyt takana päin.
  • Viimeisen kolmen kuukauden aikana Twitter ja Pinterest ovat laskeneet yli 20 %. Snap on hieman miinuksella. Vastaavasti somejättiläiset Facebook ja Google ovat tuottaneet parhaiten.

Someosakkeiden kurssit

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalu antaa parhaat pisteet Googlelle ja Facebookille

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalun pisteiden perusteella Google ja Facebook ovat houkuttelevimmat. Pinterest, Twitter ja Snap ovat tasoissa. Nämä kolme saavat erinomaiset pisteet kasvusta ja hyvät pisteet momentista. Snap ja Pinterest saavat molemmista täyden kympin.

Google ja Facebook ovat osakkeita, joita kannattaa olla salkussa ja ehdottomasti hankkia tulevissa kurssidipeissä. Kolme haastajaa ovat vaikeampi pala purtavaksi.

Twitter on houkuttelevimmin valuoitu, mutta kasvuvauhti on hitainta. Yhtiön menestys riippuu siitä, miten johto onnistuu strategiassa. Twitteristä pitää saada houkuttelevampi käyttäjille ja mainostajille.

Pinterest on ottanut paikkansa, mutta vuodesta 2021 on tulossa heikompi 2020 vuoteen verrattuna. Ehkä nyt ei ole paras hetki ostaa Pinterestiä, vaan odottaa, miltä kasvu näyttää loppuvuonna tai alkuvuonna 2022.

Snap on pienemmistä some-haastajista selvästi mielenkiintoisin. Käyttäjäkunta on parempi kuin Facebookilla ja Snapchat kiinnostaa mainostajia. Lisäksi yhtiön suunnitelmat vaikuttavat mielenkiintoisilta. Snap voi olla muutaman vuoden päästä selvästi nykyistä suurempi. Osakkeen kyydissä kannattaa siis olla, mutta arvostustaso on joukon korkein. Lisäksi sijoittajat eivät suosi tällä hetkellä korkean arvostuskertoimien kasvuyhtiöitä, jollainen Snap juuri on. Ehkä paras strategia on ostaa osaketta erissä ja mielellään kurssidipeissä. Sijoitushorisontin tulee kuitenkin olla vähintään viisi vuotta.

Sijoita someosakkeisiin helposti nollakuluilla

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa. 

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut Facebookin ja Googlen osakkeisiin. Analyysin perusteella mietimme Snapin lisäämistä salkkuun.

REKISTERÖIDY ETOROON!