<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Osakeidea metaversen megatrendistä Nextech AR

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 25.11.2021

Aiheet: osake, sijoitusideat, megatrendi, metaverse

Metaverse on vuoden 2021 uusi megatrendi. Tässä blogissa osakeidea osakkeesta, joka on vielä tuntematon suurimmalle osalle sijoittajista, mutta jolla on valtava potentiaali tulla yhdeksi suurimmista voittajista metaversumien megatrendissä. Osake sisältää kuitenkin korkean riskin.

Teknologiajätit investoivat voimakkaasti metaversen innovatiivisiin virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden tekniikoihin. Yhtiöiden tavoitteena on tuoda metaverse suurille markkinoille ja edistää sen omaksumista kaikkialla. 

Mitä se merkitsee meille? Metaverse on muutos tavassa, jolla ihmiset seurustelevat, työskentelevät, oppivat, pelaavat pelejä, tekevät ostoksia, näkevät mainoksia jne. 

Osakeidea: kanadalainen Nextech AR Solutions Corp

Nextech AR Solutions Corp osake on noteerattu Kanadan pörssissä ja kurssi on 1,6 CAD. Yhtiön markkina-arvo on 136 miljoonaa Kanadan dollaria. 

Nextech on nopeasti kasvava ja monipuolinen lisätyn todellisuuden (augmented reality, “AR”) kokemusteknologioiden ja -palvelujen toimittaja räjähdysmäisesti kasvavalta AR-teollisuuden alalta. Statistan mukaan markkinoiden arvon arvioidaan saavuttavan 120 miljardia dollaria vuoteen 2022 mennessä.

Nextech AR on vuonna 2018 perustettu kanadalainen yritys, joka on sitoutunut lisättyyn todellisuuteen lanseerauksestaan ??lähtien. Nextech keskittyy AR:ään täysin ja toimii alan hämmentäjänä, joka on jo kehittänyt joukon AR-ratkaisuja muun muassa sähköiseen kaupankäyntiin, digitaaliseen mainontaan ja markkinointiin, koulutukseen ja virtuaalisiin tapahtumiin. Yrityksen alustat mahdollistavat 3D-tuotevisualisoinnit, ihmishologrammit ja 360°-portaalit.

Yrityksen verkkokaupan ratkaisuihin kuuluu tekoälyllä (AI) toimiva end-to-end-alusta, jonka avulla tuotekuvat voidaan muuttaa jännittäväksi ja laadukkaaksi 3D- ja AR-sisällöksi. Sisältö voi näkyä esimerkiksi helppoina ja skaalautuvia 3D/AR-malleina, 3D-mainosbannereina tai AR-älypakkauksina.

Asiakkaat voivat esikatsella tuotteita puhelimensa kautta eri näkökulmista ja tuntea, että tuotetta on mahdollista jopa koskettaa. Alusta mahdollistaa myös tuotteen visualisoinnin käyttäjän omassa tilassa ennen sen ostamista.

Voit esimerkiksi tarkistaa, miltä uusi pöytä näyttäisi huoneessasi ennen ostoa. Nextechin mukaan AR-ratkaisujen käyttö verkkokaupassa vähentää tuottoja 25 %, koska se antaa asiakkaille mahdollisuuden tehdä parempia ostopäätöksiä. Samalla se kuitenkin lisää konversioita 94 % asiakkaiden lisääntyneen sitoutumisen ansiosta.

Kaupankäynti osakkeella

Tällä hetkellä yhtiön osakkeilla käydään kauppaa kansainvälisesti Frankfurtin pörssissä (N29), TDG:ssä (N29), Yhdysvalloissa OTCQB:ssä (NEXCF) ja Kanadassa NEO Senior Stock Exchangessa sekä Kanadan arvopaperipörssissä.

Suomalaisille sijoittajille yhtiön osakkeet ovat saatavilla esimerkiksi Degirossa tunnuksella N29. eTorosta osaketta ei ole vielä ostettavissa. Yhtiö ryhtyy toimenpiteisiin päästäkseen Nasdaqin listalle, mikä voi olla yksi sen kasvun katalysaattoreista.

Tiedetään, että nopeasti kasvavat yritykset usein hyötyvät listautumisesta Nasdaqiin likviditeetin lisääntymisen ja paremman pääoman saatavuuden vuoksi, mikä antaa niille mahdollisuuden nopeuttaa kasvusuunnitelmiaan.

Katso osakkeen tiedot yhtiön sivuilta.

Tärkeimmät taloudelliset tunnusluvut

Marraskuun 11. päivänä Nextech raportoi kolmannen neljänneksen tuloksen (tunnusluvut Kanadan dollareina):

  • Kolmannen vuosineljänneksen kokonaisliikevaihto oli 5,7 miljoonaa dollaria, kasvua 23 % vuoden 2020 kolmannen neljänneksen 4,7 miljoonasta dollarista ja hieman pienempi kuin vuoden 2021 toisen neljänneksen liikevaihto.
  • Vuoden alusta liikevaihto oli 19,6 miljoonaa dollaria, mikä on 83 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.
  • Tuotemyynti kasvoi 61 %. Teknologiapalveluiden ja uusiutuvien ohjelmistojen tuotot kasvoivat 238 % edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.
  • Vuoden 2021 kolmannen vuosineljänneksen tuotemyynti oli 4,6 miljoonaa dollaria, kasvua 20 % vuoden 2020 kolmanteen neljännekseen verrattuna ja 3 % enemmän kuin vuoden 2021 toisella neljänneksellä johtuen viime vuodesta laajentuneesta tuotevalikoimasta ja uusien myyntikanavien lisäämisestä.
  • Yrityksen nettotappio oli 8,2 miljoonaa dollaria.

Yhtiö raportoi, että se rakensi myyntihenkilöstön kustannustehokkaampaan malliin, tarkoituksenaan alentaa kokonaismyyntikustannuksia prosentteina liikevaihdosta tulevien vuosineljännesten aikana.

Nextech odottaa bruttovoittojen ja katteiden kasvavan, kun ne lisäävät AR- ja metaverse-liiketoimintaansa vuoteen 2022 ja siitä eteenpäin.

Sijoittaja - muista riskit!

Koska Nextech on pieni yhtiö, joka on vasta kasvun alussa, tähän yritykseen sijoittamista voidaan pitää “korkea riski – korkea tuotto”-mahdollisuutena.

Kokonaiskuvan perusteella yrityksellä on vahvat kasvun perusteet. Nextechillä on hyvät mahdollisuudet hyödyntää metaversumien megatrendiä. Yrityksellä on alan edelläkävijän etu ja se kehittää erittäin skaalautuvaa liiketoimintaa. Uusien SaaS-tarjousten ja kuukausittain toistuvan tulomallin myötä Nextech on saamassa vahvan kasvun moottorin vuonna 2022 ja siitä eteenpäin.

Nextechin ratkaisut on jo validoitu markkinoilla, ja uskomme, että yritys on todennäköisesti valmis hyötymään tulevasta AR:n ja metaversen massiivisesta käyttöönotosta, mikä voi olla palkitsevaa sen varhaisille sijoittajille pitkällä aikavälillä.

Muista kuitenkin huomioida korkea riski ja tutustua yhtiöön tarkasti ennen sijoituspäätöstäsi.

Lue laajempi analyysi yhtiöstä Sijoittaja.fi:ssä: Nextech AR – Metaverse-megatrendin yksi suurimmista nousijoista?

Kuvalähde: Nextech AR