<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Osakeidea - analyysissa Netflix

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 23.04.2021

Aiheet: sijoitusideat, maailman markkina, megatrendi

Suoratoistopalvelut ovat iso megatrendi. Yhdysvaltojen kolmen parhaan suoratoistopalvelun osuus on 65% markkinoista. Netflix on edelleen markkinajohtaja kymmenen prosenttiyksikön marginaalilla Amazonin Prime Videoon, ja Disney + on tiiviissä kilpailussa Hulun kanssa kolmannesta sijasta.

Streaming-market-shares

Maaliskuussa Disney+ ohitti Hulun ja tuli kolmanneksi suurimmaksi suoratoistopalveluksi Yhdysvalloissa. Peacock ja Disney+ olivat ainoat suoratoistopalvelut, jotka saivat markkinaosuutta tai pysyivät samana Q1:n aikana, kun taas kaikki muut vähenivät. Netflixin markkinaosuus laski alle 30 %:n.

Netflixin liikevoitto kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla

Netflixin Q1 liikevaihto kasvoi 24 %. Liikevoitto oli kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla 1,96 mrd USD. EPS 3,75$. Uusien tilaajien määrä oli 3,98 miljoonaa ja tilaajien määrä Q1 lopussa 207,6 miljoonaa. Kasvuvauhti hidastui Netflixin mukaan siitä syystä, että alkuvuonna 2020 tilaajamäärät kasvoivat etupainotteisesti pandemiasulkujen vaikutuksesta ja koska uusia tuotantoja saatiin hitaammin ulos vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla.

Johto kuitenkin odottaa vahvaa toista vuosipuoliskoa. Megatrendi on Netlixin puolella, koska lineaarinen tv siirtyy suoratoistoon.

Osakkeen arvostusketoimet ovat laskeneet voimakkaasti nousseen osakekohtaisen tuloksen ja laskeneen kurssin myötä. Kuluvan vuoden tuloksella laskettu P/E on enää 40 tienoilla (tulosennuste ~12$). Aiempina vuosina Netflixin kohdalla on totuttu yli 100 P/E-lukuihin.

Netflixin osake on tuottanut viiden vuoden tarkastelujaksolla erinomaisesti, mutta viimeisen vuoden aikana kurssikehitys on polkenut paikallaan. Tähän syynä on viimeisen 6 kuukauden aikana ollut sijoittajien siirtyminen nopeasti kasvavista osakkeista syklisiin sekä koventuva kilpailu suoratoistopalveluissa. Netflixin kohdalla kurssilaskuja kannattaa harkita ostopaikkoina. Varovainen sijoittaja odottaa vielä Q2-tuloksen ja sen säilyykö johdon vahva usko vuoden toiselle puoliskolle.

Sijoittaja - seuraa parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella

Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

REKISTERÖIDY ETOROON!

Alkuperäinen artikkeli julkaistu Sijoittaja.fi:ssä: Suoratoistopalvelujen kilpailu kovenee – Netflix edelleen markkinajohtaja