<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Netflix tarrasi kiinni uuteen megatrendiin ja KV-tuloskauden odotukset

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 21.07.2021

Aiheet: osake, eToro, maailman markkina, megatrendi

Netflix tarrasi kiinni uuteen megatrendiin, mikä käänsi osakkeen nousuun jälkimarkkinoilla. Osakkeen arvostuskertoimet ovat historiaan nähden jopa edulliset. Netflixin kasvu oli hyvällä tasolla, vaikka hidastuikin Q1:sta ja vertailukaudesta. Osakekohtainen tulos jäi analyytikoiden odotuksista, mutta tilaajamäärät olivat hieman odotuksia paremmat.

Lue tulosanalyysi ja kansainvälisen tuloskauden odotukset.

  • Liikevaihto 7,32 miljardia dollaria, ennuste 6,62 miljardia (kasvu 19,4 %)
  • Operatiivinen liikevoitto oli 1,848 miljardia dollaria (EBIT-% 25,2%). Tulos laski Q1:stä, mutta nousi vertailukaudesta.
  • 1,5 miljoonaa uutta tilaajaa, ohjaus 1,0 miljoonaa uutta tilaajaa. Vuonna 2020 Netflix sai 37 miljoonaa uutta tilaajaa. Netflixillä on nyt 209 miljoonaa tilaajaa.
  • EPS 2,97$, ennuste 3,16$.

Vuoden 2021 kolmannelle kvartaalille Netflix ohjasi 3,5 miljoonaa uutta tilaajaa. Tämä oli alle analyytikkojen 5,6 miljoonan ennusteen. Liikevaihto-ohjaus oli 7,48 miljardia dollaria ja EPS-ohjaus 2,55$, jotka olivat analyytikkojen ennusteita paremmat.

Netflixin kassavirta oli 175 miljoonaa negatiivinen, mikä johtui kiihtyneestä sisällöntuotannosta. Yhtiö on investoinut 8 miljardia dollaria sisältöön vuoden 2021 aikana. Tämä on positiivista yhtiölle, koska sisältö ratkaisee suoratoistopalvelujen voittajat.

Netflixin kurssi kääntyi jälkimarkkinoille nousuun, kun yhtiö kertoi lisäävänsä videopelaamisen uudeksi sisältöryhmäksi

Yhtiön mukaan pelit sisällytetään tilauksiin ilman lisäkustannuksia ja että se keskittyy aluksi mobiililaitteiden peleihin. Pelaamisen suosio on koronapandemiassa kasvanut vahvasti ja pelistriimien ykköskanava on YouTube. Uusi aluevaltaus nostaa Netflixin suosiota erityisesti nuorten keskuudessa ja on yhtiölle vahvasti positiivista.

Netflixin arvostusluvut ovat olleet historiallisesti erittäin korkeat. Pitkään stabiilina pysynyt kurssi ja nouseva tuloskehitys ovat saaneet aikaiseksi sen, että osakkeen P/E-luku vuoden 2022 tulosennusteella on “vain” 49. Aiemmin Netflixin P/E-luvut olivat välillä 100-200. Pelaamisen avulla yhtiö lisää palvelun kiinnostavuutta ja ylläpitää kasvua myös jatkossa. Laskevien korkojen ympäristössä Netflix vaikuttaa jälleen houkuttelevalta.

Odotukset tuloskaudelle ovat todella kovat

Kuluvan vuoden Q1 osoitti kansainvälisen markkinan jatkavan palautumista koronapandemiasta. Pandemian aikana kulutus siirtyi pitkälti verkkoon, mistä luonnollisesti monet teknologiayhtiöt hyötyivät. Sama kehitys jatkui vuonna 2021 ja esimerkiksi teknologiasektorin huippuyhtiöt, kuten Apple, Google ja Amazon takoivat edelleen hurjaa tulosta.

Vuoden 2021 toisella kvartaalilla markkina on jatkanut elpymistä ja S&P 500 indeksin toisen neljänneksen tuloksille odotetaan huimaa 64,0 % kasvua vertailukaudesta. Historian perusteella pörssiyhtiöt usein lyövät analyytikoiden ennusteet. Viimeisen viiden vuoden aikana yhtiöt ovat ylittäneet ennusteet keskimäärin 6,0 %-yksiköllä.

Mikäli historia toistaisi itseään, kasvaisi vajaan 64 % tuloskasvuodotus lähes 70 prosenttiin. Tämä tarkoittaisi indeksin parasta vertailukauteen suhteutettua kasvua sitten vuoden 2009 viimeistä neljännestä (109,1 %). Odotukset ovat siis korkealla.

Sijoittajat odottavat syklisiltä yhtiöiltä supertuloksia

Todennäköisesti sykliset ylittävät ennusteet laajalla rintamalla. Teknologiayhtiöiltä odotetaan vahvoja tuloksia. Tässä mielenkiintoista on se, että minkälaiset tulokset riittävät markkinoille. Monille teknologiayhtiöille vertailukausi oli kaikkien aikojen paras ja tällä kvartaalilla liikevaihdon kasvu ja tuloskasvu hidastuvat. Onko tämä hinnoiteltu jo kursseihin?

Myös Euroopan markkinoilla korkeat odotukset

Vuosi 2021 on ollut suotuisa myös Euroopan markkinoille. Toukokuussa Eurooppalaiset osakkeet olivat sijoittajien erityisessä suosiossa, ja Eurooppaan virtasi jopa enemmän rahavirtoja kuin Yhdysvaltoihin.

Osakkeiden suosion arvellaan näkyvän myös toisen kvartaalin tuloksissa. Stoxx Europe 600 -indeksin tulosten odotetaan kasvavan vuoden takaisesta vertailukaudesta jopa 110,7 %. Huikeaan kasvuun vaikuttaa toki viime vuoden koronaviruspandemian aiheuttama heikko vertailukausi.

Tulosennusteet ovat kääntyneet nousuun USA:ssa

S&P 500 -indeksin tulosennusteet (sininen viiva) ovat vahvassa kasvussa. Tähän syynä on teknologiayhtiöiden suuri paino indeksissä sekä väistyvä koronapandemia.

 

Pidä parhaat teknologiaosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tutustu salkun sisältöön eTorossa.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

 

Alkuperäiset artikkelit julkaistu Sijoittaja.fi:ssä: 

Kv-tuloskaudelle povataan parasta kasvua 10 vuoteen
Netflixin osake kääntyi tulosjulkistuksen jälkeen nousuun