<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Netflix on kiinni megatrendissä ja se näkyi Q4 tuloksessa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 21.01.2021

Aiheet: sijoitusideat, eToro, sijoitussalkut, maailman markkina, megatrendi

Käynnissä olevan Q4-tuloskauden yksi riskeistä on kasvun hyytyminen koronavuodesta. Tämä on riskinä voimakkaan kasvun teknologiaosakkeilla, joiden liiketoiminnat hyötyivät pandemiasta. Tunnetuimpia esimerkkejä tästä ovat Zoom Video Communications, Peloton ja Netflix. Netflixin kasvu ei hyytynyt ja ohjaus vuodelle 2021 oli pelättyä parempi.

  • Liikevaihto 6,64 miljardia dollaria, ennuste 6,62 miljardia (kasvu 21,5 %)
  • 8,5 miljoonaa utta tilaajaa, ohjaus 6,0 miljoonaa uutta tilaajaa. Vuonna 2020 Netflix sai 37 miljoonaa uutta tilaajaa.
  • EPS 1,19$, ennuste 1,38$.

Vuoden 2021 ensimmäiselle kvartaalille Netflix ohjasi 6 miljoonaa uutta tilaajaa. Operatiivisen liikevoitto-%:n Netflix ennakoi olevan 20 % vuonna 2021, mikä on 1 %-yksikköä enemmän kuin aiempi ohjaus.

Netflix näytti, että koventunut kilpailu muun muassa Disney+ myötä ei ole horjuttanut sen johtoasemaa. Kuluttajat ovat valmiita maksamaan useammasta suoratoistopalvelusta ja Netflix on suoratoistopalveluiden ykkönen.

Netflix osoitti kaksi shorttaajien tärkeintä perustelua kurssilaskulle vääräksi. Ensimmäinen riski on ollut yhtiön negatiivinen kassavirta. Raportissa Netflix kertoi, että vuonna 2021 yhtiö on kassavirtaneutraali ja jatkossa alkaa palauttaa varoja omistajille. Rahoitusriski on siten poistunut. Tämä oli yksi tärkeimmistä riskeistä, jonka poistuminen laukaisi Teslan rakettimaisen kurssinousun 1,5 vuotta sitten.

Toinen perustelu on ollut hinnoitteluvoiman puuttuminen koventuvan kilpailun vuoksi. Tämäkin riski poistui, sillä Netflix nosti hintoja ja pystyi silti vahvaan tilaajamäärän kasvuun.

Netflixin markkina-arvo on nyt 250 miljardia dollaria. Osakkeen P/E-arvostuskertoimet ovat korkeat, mutta P/S on uusilla ennusteilla noin 8, mikä ei kuulosta disruptiiviselle voimakkaasti kasvavalle teknologiayhtiölle mahdottomalle.

Pidämme mahdollisena, että Netflixin osake saa boostia vahvasta Q4-raportista ja jatkaa nousussa.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä.

Pidä parhaat teknologiaosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. 

REKISTERÖIDY ETOROON TÄSTÄ

Nollapalkkiot eivät koske lyhyitä tai vivutettuja positioita. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa.