<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Jättidiili: Microsoft ostaa Activision Blizzardin noin 70 miljardilla

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 19.01.2022

Aiheet: osake, sijoittaminen, eToro, sijoitussalkut, sosiaalinen sijoittaminen, megatrendi, metaverse

Microsoft* teki yhtiön historian suurimman kaupan ja ostaa Activision Blizzardin* jättimäiseen 68,7 miljardin dollarin hintaa. Microsoftista tulee kolmanneksi isoin pelialan yhtiö heti Sonyn ja Tencentin jälkeen.
Pääomasi on vaarassa

Peliala on ollut kovassa nosteessa viime vuodet ja suhteellisen edullisella noin 17,5 P/E luvulla Activison Blizzard oli houkutteleva lisäys Microsofin pelivalikoimaan, johon kuuluu entuudestaan muunmuassa X-boxin konsolit ja oma pelistudio Xbox Gamig Studios, sekä omaa pelituotantoa. Kauppa on arvoltaan myös yksi isompia koskaan tehtyjä yrityskauppoja.

Activision Blizzard Sijottaja.fi:n salkussa

Sijottaja.fi nosti Activision Blizzardin yhdeksi vuoden 2022 menestyjä osakkeeksi ja lisäsi Activision Blizzardin painoa alkuvuodesta eToron Disruptiiviset Teknologia osakkeet-salkussa*. Tuore salkkukatsaus löytyy täältä.
Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.

Activision Blizzardin osake nousi 18.1. kaupan julkistuspäivänä lähes 26 prosenttia. Micorsoftin osake 18.1. laski yli 2,5%, mutta suurin syy osakkeen laskulle löytyy lasku yleisestä tekno-osakkeiden alamäestä pörssissä ja myös Nasdaq painui yli 1,3% punaiselle päivän pääteeksi.

Activision Blizzardin osakkeen raketoidessa siitä tuli Disruptiiviset Teknologia osakkeet salkun toiseksi suurin sijoitus heti Applen osakkeen jälkeen. Osakkeessa on hieman vielä nousuvaraa johtuen sijoittajien epäilyistä liittyen kilpailuviranomaisten kaupan hyväksyntään. Microsoftin ostotarjous on nimittäin 95$ per osake.

KATSO DISRUPTIIVISET TEKNOLOGIAOSAKKEET -SALKKU*
Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.

Skandaali taustalla

Activision Blizzardin osake ja samalla maine on ollut laskussa 2021 vuoden kesästä lähtien, johtuen Californian osavaltion oikeuskanteesta, jonka mukaan firman sisällä on ollut laajamittaista seksuaalista häirintää ja selittämättömiä sukupuolten välisiä palkkaeroja. Yritys onkin maineen puhdistamiseksi irtisanonut lähes 100 häirintään syyllistynyttä. Osakkeen kurssi ehti laskea 2021 elokuulta lähes 30% ennen julkistettua kauppaa.

Activision Blizzard

Activision Blizzardin tunnetuimpia pelejä on Call of Duty pelisarja, Facebookista monelle tuttu Candy Crush Saga, sekä World of Warcraft, joka oli ensimmäisiä pay-to-play tyyppisiä pelejä jo yli 15 vuotta sitten. Activision Blizzardilla on kuukaudessa yli 400 miljoonaa aktiivista pelaajaa. Vaikka monet Activission Blizzardin pelit kuten Call of Duty, toimii myös Sonyn Playstation konsolilla, Microsoft tuskin tulee siirtämään suosituimpia pelejä vain omille alustoillee johtuen niiden tuomasta vakaasta ja suuresta tuotosta, jota muun muassa Sony maksaa. Kauppa vaatii vielä useiden maiden kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja saadaan maaliin arvioiden mukaan vuonna 2023. Microsoftin pörssitiedote ostosta löytyy täältä

Kopioi Sijoittaja.fi:n asiantuntijoiden kokoama salkku tai käy osakekauppaa veloituksetta

Voit ostaa tunnetuimpia kansainvälisiä osakkeita eTorosta ilman välityspalkkioita. 
Myös Microsoft ja Activision Blizzard löytyvät valikoimasta. Kopioimalla taas esimerkiksi Sijoittaja.fi:n salkut saat samat osakkeet omaan salkkuusi. Kun muutamme salkun sisältöä, niin samat muutokset toteutuvat salkussasi. Esimerkiksi jokainen Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun kopioinut pääsi hyötymään Activision Blizzardin noususta. Salkun nimi eTorossa on II-disruptive*.

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.