<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Metaverse-osakkeet hurjassa vauhdissa - kolme osakeideaa

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 12.11.2021

Aiheet: sijoitusideat, eToro, metaverse

Metaverse syntyi tieteiskirjallisuudessa, mutta siitä on tulossa valtava megatrendi, jonka odotetaan laajalti olevan tila- tai ”ruumiillistetun” Internetin uusi aikakausi. Metaverse-osakkeet ovat olleet hurjassa nousukiidossa.

Poimimme kolme metaverse-osaketta, joiden kehitystä kannattaa sijoittajan pitää silmällä.

Mikä on metaverse?

Termin “metaverse” keksi vuonna 1992 Neal Stephenson tieteisromaanissaan “Snow Crash”. Termi koostuu etuliitteestä “meta”, joka tarkoittaa ‘yli’ tai ‘tuolla puolen’, ja loppuosasta “verse”, joka on johdettu universumista. Elokuva ”Ready, Player One” (2018) tarjoaa Steven Spielbergin näkemyksen siitä, miltä metaverse voisi näyttää tulevaisuudessa.

Sijoittajilla on paljon mahdollisuuksia saada voittoa tästä valtavasta megatrendistä

Bloomberg Intelligencen mukaan Metaversen markkinoiden koko voi nousta 800 miljardiin dollariin vuoteen 2024 mennessä. Jotkut analyytikot uskovat, että kun otetaan huomioon metaversen suuri muutosvaikutus, siitä voi tulla useiden biljoonien dollarien markkinat.

Erityiset laitteistot, ohjelmistot, digitaaliset avatarit ja muut ei-vaihdettavat tokenit (NFT), kryptovaluutat ja kryptoverkot ovat ainesosia, jotka mahdollistavat metaversen tuomisen suurille markkinoille.

Kolme mielenkiintosta metaverse-osaketta

Poimimme kolme mielenkiintoista metaverse-osaketta, joiden tuottokehitys on ollut viimeisen kuukauden aikana erinomainen. Nvidia, Roblox ja Unity.

Metaverseosakkeiden tuotot

Kuva 12.11.2021

NVIDIA (NASDAQ: NVDA)

Bloomberg on korostanut, että tarvitaan kaksi kriittistä komponenttia, jotta yritykset voivat hyödyntää metaverse-mahdollisuuksia: kehittyneet puolijohteet ja ohjelmistotyökalut. On olemassa teknologian jättiläinen, joka näyttää olevan täydellisesti sijoitettu metaverse-pelaamiseen, ja yhtiö on NVIDIA*.

NVIDIA on markkina-arvolla mitattuna Yhdysvaltojen suurin puolijohdeyhtiö, jolla on prosessoreiden, grafiikkasuorittimien ja palvelinkeskusten lisäksi jo ohjelmistokehitysalusta, jota käytetään myös virtuaalimaailman simulaatioiden luomiseen hyödyntäen NVIDIAn grafiikkateknologioita. NVIDIA on raportoinut, että sen Omniverse-alusta 3D-maailmojen yhdistämiseksi jaettuun virtuaaliseen universumiin on jo käytössä yhä useammilla toimialoilla esimerkiksi suunnitteluyhteistyön ja “digitaalisten kaksosten” luomisen, todellisten rakennusten ja tehtaiden simulaatioiden kaltaisissa projekteissa.

Muun muassa Ericsson on käyttänyt NVIDIA Omniversea 5G-aallon etenemisen simulointiin. BMW Group puolestaan on käyttänyt sovellusta tulevan tehtaan suunnittelussa ”digitaalisen kaksosen” avulla. Myös Bentley Systemsin ja muutama muu suuri yhtiö on tunnustanut NVIDIAn innovatiivisten VR- ja AR-tekniikoiden edut.

NVIDIA tarjoaa Omniverse-alustaansa myös erilaisten robottien koulutustarkoituksiin digitaalisessa ympäristössä.

ROBLOX (NYSE: RBLX)

Keväällä 2021 listautunut amerikkalainen videopeliyhtiö Roblox* on myös yksi metaversen edelläkävijöistä. Roblox tarjoaa alustan ohjelmistotyökaluilla, joiden avulla käyttäjät voivat luoda yksinkertaisia ??pelejä ilman koodaustaitoja, jakaa pelit muiden käyttäjien kanssa, ansaita rahaa pelin sisäisellä valuutalla nimeltä Robux ja pelata muiden käyttäjien pelejä. Robloxin päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrä kasvoi 29% edellisvuodesta 43,2 miljoonaan. Tällä hetkellä suurin osa Robloxin käyttäjistä on lapsia ja teini-ikäisiä, mutta pitkän aikavälin tavoitteena on tavoittaa miljardi käyttäjää ja miljardi tuntia päivässä sen alustalla Roblox pyrkii saamaan mukaan myös vanhemmat käyttäjät.

Kaiken kaikkiaan Metaverse-visio Robloxista ulottuu videopelejä pidemmälle ja sisältää musiikkia, muotia ja taidetta. Heinäkuussa 2021 Roblox teki yhteistyötä Sony Music Entertainmentin kanssa tuodakseen taiteilijansa Robloxille esittämään konsertteja metaversiossa. Roblox julkaisi ominaisuuden, jonka avulla taiteilijat voivat yksinomaan käynnistää musiikkia ja olla vuorovaikutuksessa fanien kanssa virtuaalisessa ympäristössä. Lisäksi yritys yrittää tuoda tuotemerkkejä alustalleen digitaalisten tuotteiden myyntiin.

Esimerkiksi toukokuussa 2021 Roblox järjesti alustalleen niin kutsutun Gucci Garden -kokemuksen, joka keräsi 20 miljoonaa kävijää.

UNITY SOFTWARE (NYSE: U)

Unity Software* on jälleen yksi avaintoimija, jolla on hyvät edellytykset kasvuun metaverse megatrendin tukemana. Yhtiö loi johtavan videopelimoottorin, joka tarjoaa kattavan joukon yhteistyövälineitä videopelien tekemiseen. Yhtiö hallitsee selvästi videopelimarkkinoita, sillä yli 50% kaikista peleistä tehdään Unity -ratkaisuilla. Unity listautui syyskuussa 2020, ja sen osakekanta on kasvanut voimakkaasti sen jälkeen.

Monet analyytikot ehdottavat, että Unity Softwarella voi olla valoisa tulevaisuus metaverse -pelialalla. Seeking Alpha on antanut Unityn osakkeelle Osta-suosituksen 21.9.2021.

Sijoita metaverse-osakkeisiin nollakuluilla

Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa. Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkumme* sisältää myös Metaverse-osakkeita. Metaverse-osakkeista salkku sisältää: Applea, Facebookia, Googlea, Microsoftia, Nvidiaa ja Snapia.

REKISTERÖIDY ETOROON*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Lue lisää aiheesta ja osakkeista Sijoittaja.fi:stä: Metaverse – teknologiasijoittamisen seuraava iso kohde