<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Laatusalkku voitti indeksin vuonna 2022. Katso salkun parhaat osakkeet.

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 14.01.2023

Aiheet: sijoitusideat, eToro, sijoitussalkut, sijoitusstrategia

Sijoittaja.fi on toteuttanut eToroon kolme salkkua, joista yksi sijoittaa globaaleihin matalariskisiin laatuosakkeisiin (II-Quality*). Vuonna 2022 salkku voitti indeksin selvästi ja monet salkun yhtiöt pärjäsivät vaikeassa markkinatilanteessa erinomaisesti.

Salkussa on noin 30 osaketta ja se on hajautettu sekä toimialoittain että maantieteellisesti. Salkku sisältää tunnettuja brändiyhtiöitä ja defensiivisiä terveydenhuolto- ja päivittäistavarasektorin osakkeita. Listasimme salkun eniten nousseet osakkeet.

Eroa indeksiin viisi prosenttiyksikköä

Laatusalkku oli vuonna 2022 hyvä sijoitus suhteessa S&P 500 indeksiin. Indeksi laski 19,4 prosenttia vuoden aikana. Laatuosakesalkku laski puolestaan vain 14,4 prosenttia voittaen S&P 500 indeksin jopa viidellä prosenttiyksiköllä.

Globaalit laatuosakkeet -osakesalkku löytyy eTorosta nimellä II-Quality*. II tulee sanoista Investment Intelligence, joka on Sijoittaja.fi:n emoyhtiön nimi.

Päivitimme salkkua marraskuun alussa.

Miksi laatuun kannattaa sijoittaa?

Historiallisesti laatuosakkeet ovat tarjonneet parempaa tuottoa, kuin markkina keskimäärin. Laatuosakkeet kestävät hyvin matalasuhdanteita ja kasvattavat vuodesta toiseen tulosta. Niillä on myös yleensä vahva kilpailuetu.

Ero on pitkällä aikavälillä noin 3,5 % laatuosakkeiden eduksi. Korkoa-korolle efektin kautta 10 vuoden jaksolla mitattuna tuottoero markkinaan on noin 75 prosenttia ja 20 vuoden jaksolla noin 350 prosenttia laatuosakkeiden hyväksi.

Globaalit laatuosakkeet -salkku

Sijoittaja.fi:n Globaalit laatuosakkeet -salkku sijoittaa parhaisiin matalariskisiin laatuosakkeisiin maailmalta. Salkun yhtiöt pystyvät tekemään tulosta sekä lasku- että noususuhdanteessa. Yhtiöillä on yleensä korkea sijoitetun pääoman tuotto ja nouseva tulostrendi.

Salkussa on noin 30 osaketta ja se on hajautettu sekä toimialoittain että maantieteellisesti. Salkku sisältää tunnettuja brändiyhtiöitä ja defensiivisiä terveydenhuolto- ja päivittäistavarasektorin osakkeita.

Tutustu salkkun sisältöön tarkemmin II-Quality*.

Globaalit laatuosakkeet -salkun tuotto.

Salkun tuotto. Kuva: eToro

Globaalit laatuosakesalkun eniten nousseet osakkeet

Voit katsoa yhtiön tarkemmat tiedot ja avainluvut klikkaamalla yhtiön nimeä. Linkki ohjaa yhtiön tietosivulle eTorossa. 

Lääkeyhtiö Merck & Co on yksi salkun parhaista osakkeista, se nousi vuoden aikana lähes 50 prosenttia. Yhtiö toimii Suomessa nimellä MSD.

Toiseksi eniten noussut osake on puolustusteollisuuden jätti Lockheed Martin, jonka tilauskirjat paisuivat Ukrainan sodan alkamisen myötä maailman uudelleen varustautuessa. Lockheed Martinin kurssi nousi vuonna 2022 yli 40 prosenttia.

Kirjoitimme laajemmin puolustusteollisuuden yhtiöistä toukokuussa 2022.

Kolmanneksi eniten noussut osake on lääketeollisuusalan yhtiö Eli Lilly and Company. Lisäsimme Eli Lillyn salkkuun vasta syksyllä, joten sen merkitys vuoden 2022 kokonaistuotolle ei ole niin merkittävä kuin esimerkiksi Merckin ja Lockheed Martinin, jotka ovat olleet salkussa pidemmän aikaa. 

Muita hyvin menestyneitä yhtiöitä olivat muun muassa elintarvikeyhtiö General Mills, bioteknologia yritys Amgen, käytettyjen autojen kauppaan keskittyvä Autozone ja virvoitusjuomajätti Pepsi.

Kuva: Sijoittaja.fi:n kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu.

Viime vuonna oli useita yrityksiä eri sektoreilta, joiden kurssit ja tulokset kasvoivat, vaikka yleisindeksit ja markkinat laskivat rajusti. Osakepoiminta ja laatuyhtiöiden valinta on myös vuoden 2023 tärkeimpiä trendejä.

Yhtiöiden arvostusluvut

Arvostuslukujen puolesta kyseiset laatuyhtiöt ovat edelleen suhteellisen maltillisesti hinnoiteltuja. Yhtiöt saavat myös hyvät kokonaispisteet Osaketyökalun vertailussa. 

Suurin osa yhtiöistä maksaa myös kohtalaista 1,1-2,9 % osinkoa. Eli Lilly ja Jack Henry ovat joukosta korkeimmille valuoituja. 

Kuva: Sijoittaja.fi:n kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu.

Laatusalkun suurimmat sijoitukset 

Salkussa on monelle tuttuja kuluttajabrändejä, joissa näemme kasvuvaraa seuraavalle vuodelle. Salkussa on 32 yhtiötä, jotka ovat tasaisesti hajautettu.

Suurin sijoitus Johnson & Jonhson on 4,28 % salkun koko arvosta. Pienin paino puolestaan on McDonaldsilla, joka on 2,43 % salkun arvosta.

Muita brändiyhtiöitä joilla on vahva markkina-asema ja kasvupotentiaalia ovat muun muassa TJX, Nike, Monester Beverage, LOreal ja Walmart.  

Erot painotuksissa eivät ole suuria ja 10 suurimman yhteenlaskettu paino on hieman alle 37 %, joka on kohtalaisen vähän 32 yhtiön salkusta. 

Käteistä salkussa on tällä hetkellä 1,09 %. 

Kuva: eToro

Salkku tarkistetaan neljännesvuosittain tai markkinatilanteen edellyttämällä tavalla. Ylipainotamme salkun korkealaatuisimmat osakkeet, mutta pidämme salkun yksittäisten osakkeiden painon tasapainossa vähentääksemme riskiä.

Voit kopioida salkut eTorosta. Lue kattava ohje salkkujen kopioimisesta. Minimisijoitus 500 dollaria. Voidaksesi kopioida salkkuja eTorossa, sinulla tulee olla eToro*-tili avattuna.

Kopioi salkut

Sijoittaja.fi:n salkut on mahdollista kopioida helposti. Tällöin samat muutokset, kuten osakevaihdot, ostot ja myynnit, joita teemme salkuissamme, toteutuvat myös sinulla.

Salkkujen kopioiminen on todella helppo tapa sijoittaa, eikä sinun tarvitse tehdä osakepoimintoja itse.

Salkun kopioimisen voi lopettaa milloin tahansa ja siitä ei tarvitse maksaa esimerkiksi rahastoista tuttuja merkintä-, hallinnointi- tai lunastuspalkkioita.

Kopioidun salkun voi myös jäädyttää nykyiseen tilaan, jolloin ostoja ja myyntejä ei tapahdu. Päätäntävalta on sijoittajalla.

Mikäli olet kirjautuneena eToroon ja olet jo tallettanut pääomia, voit siirtyä kopioimaan salkut suoraan alla olevista linkeistä:

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa..

Näin aloitat kuluttoman kaupankäynnin

  • Avaa tili: rekisteröityminen on ilmaista
  • Hyödynnä Sijoittaja.fi:n neuvottelemia etuja ja rekisteröiydy alla olevan linkin kautta.
  • Tee ensimmäinen talletus
  • Voit aloittaa kaupankäynnin 50 dollarilla
  • Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria
  • Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi myös monissa muissa omaisuusluokissa

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

Aloita sijoittaminen nollakuluilla*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees