<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Korkojen nousu ja markkinarotaatio teknologiaosakkeiden laskun takana

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 25.02.2021

Aiheet: sijoitusideat, eToro, maailman markkina, megatrendi

Nasdaq 100 -indeksillä on ollut muutama laskujakso koronamarkkinoilla. Syyskuun pudotus oli syvin. Tuorein laskujakso alkoi 16.2. ja lasku kävi syvimmillään tiistaina 23.2., jolloin Nasdaq 100 oli 7% alle 16.2. huipputasojen. Listasimme sijoittajien suosikkikiosakkeet ja eniten laskeneet osakkeet viikon 52 huipuista.

Teknologiaosakkeiden heikko tuotto suhteessa muihin sektoreihin kertoo markkinarotaatiosta, jossa sijoittajat suosivat syklisten osakkeiden lisäksi myös pandemian lieventymisestä hyötyviä osakkeita. Lisäksi kiihtyvä inflaatio ja korkojen nousu vahingoittavat korkean arvostustason kasvuosakkeita.

Korkojen nousu on yksi merkittävimmistä markkinariskeistä vuonna 2021

Korkojen nousu on yksi merkittävimmistä markkinariskeistä vuonna 2021. Korkojen nousu lisää korkoinstrumenttien houkuttelevuutta suhteessa osakkeisiin ja laskee kasvuosakkeiden arvostuskertoimia.

Syyskuun ja lokakuun teknologiaosakkeiden laskut olivat 10-14 %:n välillä. Näihin peilaten nykyistä teknologiaosakkeiden laskua olisi vielä jäljellä noin 5 prosenttiyksikköä ja lasku päättyisi maaliskuun alussa. Tällä hetkellä näyttää, että nimenomaan korkojen nousu on tekijä, joka määrittää laskun syvyyden ja pituuden. Jos nousu jatkuu, tekno-osakkeiden lasku jatkuu. Jos taas korkojen nousu pysähtyy, tekno-osakkeiden lasku voi pysähtyä.

Tässä tilanteessa suosimme parhaita teknologiaosakkeita kohtuullisella arvostustasolla

Ostot tulisi jakaa useaan ajankohtaan. Esimerkiksi suuret teknologiayritykset ovat varmimpia valintoja, koska niiden Q4-tulokset ja näkymät olivat erittäin vahvat. Vastaavasti sijoittajan kannattaa olla varovaisempi hyperkorkean arvostustason osakkeiden suhteen.

Sijoittaja.fi:n II-Disruptive -salkussa on 5% käteistä ja aiomme tulevina päivinä tehdä ostoja. Olemme ennakoineet laskua, joten salkku on normaalia paremmin hajautettu ja rebalansointi on tehty ennen markkinoiden laskua.

Suosikkiosakkeita ja niiden kurssilaskuja 52 viikon huipuista

Voimakkaimmin ovat laskeneet korkean arvostustason pandemiaosakkeet, kuten Zoom, Peloton ja Tesla. Zoomin lasku on tosin alkanut jo aiemmin. Parhaiten laskua ovat kestäneet isot Microsoft ja Google, jotka pärjäävät erinomaisesti myös pandemian jälkeisessä markkinassa.

teknologiaosakkeet-huipusta-laskeneet

Kopioi helposti Sijoittaja.fi:n parhaisiin teknologiaosakkeisiin sijoittava osakesalkku

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin. 

REKISTERÖIDY eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Lue riskivaroituslauseke. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa.