<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Kolme mielenkiintoista kyberturvayhtiötä

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 25.03.2022

Aiheet: osake, sijoitusideat, megatrendi

Palvelunestohyökkäyksistä on uutisia jatkuvasti ja identiteettivarkaudet ovat lisääntyneet viime vuosikymmeninä, niin hakkereiden kuin valtiollisten toimijoiden taholta. Useiden kyberturvayhtiöiden kurssit ovatkin nousseet viime vuosina ja erityisesti helmikuun Venäjän hyökkäyksen jälkeen.

Käymme tässä artikkelissa läpi kolme mielenkiintoista kyberturvayhtiötä sijoituskohteena.

Kyberturvasektori sijoituskohteena

Kyberturvasektorin liikevaihdon odotetaan kasvavan jopa 10 miljardia dollaria seuraavan neljän vuoden aikana. Useat kyberturvayhtiöiden tuotteet ovat verkkopohjaisia ja SaaS-yhtiöihin (Software as a Service) sijoittamiseen liittyy monia etuja.

Yksi tärkeimmistä on skaala-etu. Ohjelmistoja on helppo monistaa äärettömiin lähes nollakustannuksella, jolloin kate on myös usein parempi kuin fyysisiä tuotteita myyvillä yhtiöillä. 

Globaalit rahtiongelmat ja komponenttipula vaikuttavat usein vähemmän ohjelmistoyhtiöiden toimintaan. Useat tietoturvayhtiöt myös myyvät palvelua kuukausi- tai vuosimaksulla, jolloin kassavirtojen ennustaminen on hieman helpompaa kuin kertaluontoisten tuotteiden tai palveluiden myynti. 

Kyberturvayhtiöiden palveluita käyttävät kaikki. Niin yritykset, yksityishenkilöt kuin valtiotkin. Valtioilla on toki omaa osaamistaan, mutta lähes aina valtiot ostavat myös yrityksiltä tuotteita ja palveluita omien järjestelmiensä turvaamiseen. 

Kyberturvan tarve kasvaa kaikilla

Kyberhyökkäyksistä on myös tullut pysyvä osa modernia, epäsuoraa sodankäyntiä. Todennäköisesti Venäjän valtion palkkalistoilla toimivat hakkerit iskivät Ukrainan sodan alussa eurooppalaisen satelliittiyhteyttä tarjoavan yrityksen kimppuun, jonka asiakkaisiin kuuluu muun muassa Ukrainan valtio.

Kyberhyökkäykset voivat myös lamauttaa isojenkin yritysten toiminnan ja hakkerit pakottivat Yhdysvalloissa Colonial Pipelinen maksamaan lunnaita, että yhtiö pystyi jatkamaan toimintaansa.

Tiistaina 22.3. Yhdysvaltojen viranomaiset varoittivat mahdollisesta laajasta kyberhyökkäyksestä Yhdysvaltoihin. 

Presidentti Biden twitter

 

Sijoita kyberturvayhtiöihin ilman välityspalkkiota 

Yleensä suomalaisten välittäjien kautta sijottamisen toimeksiannot ulkomaille maksavat jopa kymmeniä euroja valuutanvaihtokuluineen.

Kaikki tässä artikkelissa listatut firmat ovat listattuna New Yorkin pörssiin ja ne ovat ostettavissa eTorossa.

Sijottaja.fi on neuvotellut käyttäjilleen edut, joiden avulla voit ostaa kaikkia tässä artikkelissa mainittuja osakkeita nollakuluilla eToron kautta.

Kolme alan huippuyhtiötä

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks* on 17 vuotta sitten perustettu kyberturva-alan huippuhtiö, joka on tasaisesti kasvattanut tulostaan. Yhtiöllä on kaksi pääliiketoimintasegmenttiä: palvelut yrityksille ja pilvipalvelu & analysointityökalujen tarjoaminen.

Palo Alto Networks tarjoaa edistyneitä palomuuriratkaisuja sekä myös virustentorjuntaa ja tunnistamista hyödyntäen eri analytiikkatyökaluja, koneoppisita ja tekoälyä.

Fortune 100 listan yhtiöistä 85 on Palo Alto Networksin asiakkaita. Yhtiö vahvisti viime vuonna tietoturvalaitteiden markkinajohtajan asemaa kasvattaen markkinaosuuden eroa Ciscoon.
Pääomasi on vaarassa.

Sijoitamme Palo Alto Networkisiin 

Palo Alto Networks löytyy myös Sijottaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkusta* ja on yksi salkun parhaiten tuottaneista osakkeista.
Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Ostimme osakkeen salkkuun 30.7.2020 ja osake on toiseksi eniten noussut osake yli 30 osakkeen salkussamme. Palo Alto Networks on noussut yli 143% ostohetkestä tähän päivään (24.3.).

Yhtiön liikevaihto ja kasvu ovat olleet vakaalla kasvu-uralla jo pitkään ja yhtiö kääntyy todennäköisesti voitolliseksi tulevina vuosina. On hyvä kuitenkin huomioida, että iso osa yhtiön arvostustasosta pohjautuu jo nyt sijottajien ennusteisiin jos kovat kasvuennusteet toteutuvat.

 • Markkina-arvo: 59,5 mrd USD 
 • Liikevaihto vuonna 2021: 4860 milj USD 
 • EPS: -4,73$ (EPS 2022e 7.30$)

Osta Palo Alto Networksin osaketta eTorosta*
Pääomasi on vaarassa.

CrowdStrike

CrowdStrike* on Texasin Austinissa 2011 perustettu cloud-kyberturvayhtiö. Yhtiö on kasvanut voimakkaasti viime vuodet. Crowrdstriken liiketoiminta on pilvipalvelupohjaista ja yritys keskittyy toiminnassaan virusten torjunnan lisäksi ennen kaikkea tunnistamaan hyökkääjän.

CrowdStriken tarjoamat sovellukset ja palvelut kartoittavat laajasti myös tietoturva-aukkoja ja -uhkia. Yhtiö onkin ollut mukana selvittämässä useaa isompaa tapausta kuten Sony Picturesiin kohdistunutta hakkerointia vuonna 2014 ja Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen tietovuotoa vuonna 2016.

CrowdStrike on yksi nopeimmin kasvavista isoista kyberturvayhtiöistä. Sen liikevaihdon vuosikasvu viimeiseltä kolmelta vuodelta on yli 77 %.

 • Markkina-arvo: 50,6 mrd USD 
 • Liikevaihto vuonna 2021: 1450 milj USD 
 • EPS: -1,03$ (EPS 2022e 0,59$)

Osta CrowdStriken osaketta eTorosta*
Pääomasi on vaarassa.

Fortinet

Fortinet* on perustettu 22 vuotta sitten Kaliforniassa. Fortinet tulee sanoista Fortified Networks (vahvistetut tietoverkot). Yhtiö tekee monipuolisia kyberturvaratkaisuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille, kuten palomuureja, tunkeutumisen estojärjestelmiä, virustentorjuntaohjelmistoja sekä päätepisteiden suojakomponentteja.

Fortinet on myös laajentanut tuotevalikoimaansa langattomiin tukiasemiin ja viestisuojaukseen. 

Fortinet perusti 2014 Palo Alto Networksin kanssa 'Kyberuhka liiton' (Cyber Threat Alliance), jossa yrityksen jakavat tietoa hyökkääjistä ja hakkereista. Myöhemmin myös muita yrityksiä on liittynyt mukaan.

Fortinet paras nousija eToron salkussamme

Fortinet löytyy myös Sijottaja.fi:n disruptiivet teknologiaosakkeet -salkusta*, joka on kaikkien kopioitavissa eTorossa. Pienin kopiointisumma laski juuri 2000 dollarista 500 dollariin. Kopioimalla salkun, samat muutokset, joita salkunhoitajamme tekevät, toteutuvat salkussasi.

Fortinet on disruptiiviset teknlogiaosakkeet -salkun prosentuaalisesti parhaiten tuottanut osake. Salkku on laajasti hajautettu ja siitä löytyy myös yli 30 muuta huippuyhtiöitä.

 • Markkina-arvo: 51,7 mrd USD 
 • Liikevaihto vuonna 2021: 3340 milj USD 
 • EPS: 3,63$ (EPS 2022e 4,97$)

Osta Fortinetin osaketta eTorosta*
Pääomasi on vaarassa.

Sijoita kansainvälisiin osakkeisiin ilman välityspalkkiota

eToron* sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa* on nolla euroa. 

Sijoittaja.fi:n kansainvälisiin sijoitussalkkuihin minimisijoitus on 500 dollaria. Voit käydä kauppaa osakkeiden ja ETF:ien lisäksi esimerkiksi myös monissa muissa omaisuusluokissa.

Sijoittaja.fi on neuvotellut lukijoilleen edut, joiden ansioista voit ostaa suosituimpia kansainvälisiä osakkeita nollakuluilla (eToro tilittää edun manuaalisesti kuukausittain). Saat edut käyttöösi rekisteröitymällä eToroon esimerkiksi alla olevan linkin kautta. Voit aloittaa sijoittamisen vain 200 dollarilla. 

REKISTERÖIDY ETOROON*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 79 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.