<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Kansainvälisiä osakeideoita uuteen koronamarkkinaan

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 29.11.2021

Aiheet: sijoitusideat, eToro, maailman markkina, korona

Uusi virusmutaatio omikron säikäytti sijoitusmarkkinat.

Eteläisestä Afrikasta on löydetty uusi koronavirusmutaatio, joka nimettiin omikroniksi. Se näyttää leviävän hyvin nopeasti ja pystyvän väistämään immuniteetin. Valtiot ovat reagoineet omikroniin nopeasti ja asettaneet matkustusrajoituksia eteläiseen Afrikkaan.

Poimimme kolme kansainvälistä osaketta, jotka tulevat olemaan vahvoilla myös uudessa koronamarkkinassa.

Koronan vaikutukset sijoitusmarkkinaan on koettu helmikuusta 2020 lähtien. Nähtävillä on, mitkä osakkeet kärsivät omikronista. Lentoyhtiöt, risteily-yhtiöt, matkailuala, ravintolat ja tavaratalot ovat ensimmäisiä kärsijöitä. On yhtiöitä, jotka ovat immuuneeja koronapandemialle.

Tilanne on hieman toinen kuin vuonna 2020, sillä osakkeisiin kohdistuu nyt myös muita riskejä, kuten inflaatio ja tuotantopuolen haasteet.

Kolme osakeideaa maailmalta

Rokoteyhtiöt BionTech, Moderna ja Pfizer

Uudet koronamutaatiot, kuten omikron lisäävät rokotusten tarvetta. Rokotuksista tulee todennäköisesti vuosittaisia, kuten influenssarokotteista. Alan parhaimmat ovat BionTech, Moderna ja Pfizer. BionTech ja Modernan osakkeet ovat parhaat osakkeet suojamaan salkkua koronavirukselta. Osakkeissa on lähes täydellinen korrelaatio koronatapausten kanssa.

Tutustu osakkeisiin eTorossa:

Affirm

Affirm on uudenajan finanssiteknologiayhtiö, joka on muun muassa perinteisten fintech-yhtiöiden, Visan, Paypalin ja Squaren, kurssilaskujen takana. Yhtiön liiketoiminta on buy now pay later ja kasvu on ollut selvästi perinteisiä fintech-yhtiöitä korkeampaa.

Affirm on lainayhtiö, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa verkkokauppiaiden tarjoamia tavaroita tai palveluita ja maksaa ostoksensa kiinteänä kuukausieränä. Johdon mukaan kauppiaat ja kuluttajat valitsevat Affirmin matalan kulurakenteen ja monenlaisten maksutapojen vuoksi. Tuoreella kvartaalilla bruttotuotevolyymi kasvoi yli 100 % ja liikevaihto kasvoi 71 %.

Seuraavalle tilikaudelle Affirm ennustaa 50-70 % bruttotuotevolyymin kasvua. Osake nousi yli 3 % 26.11.2021 perjantain laskupörssissä, koska markkinat uskovat verkkokaupan kasvavan pandemian kiihtyessä.

Docusign

Docusign on nopeasti kasvava ohjelmistoyhtiö, joka hyötyy paperittomasta etätyömegatrendistä. Docusign on online-asiakirjapalvelu ja se luokittellaan myös maailman tekoäly-yhtiöiden kärkeen.

DocuSignin tekoälyteknologia on kuitenkin mullistamassa perinteistä sopimusten tekoa. Yhtiö julkistaa Q3-tuloksensa 2.12.2021. Q2:lla liikevaihto kasvoi 50 %.

Lisää osakeideoita koronamarkkinaan

Sijoittaja.fi:n kansainvälisellä Osaketyökalulla voit vertailla helposti osakkeita. Voit etsiä osakkeita esimerkiksi toimialan mukaan. Kansainvälisistä osakkeista mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä, 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista ja kiinnostavimmat teknologiayhtiöt. 

Tutustu Osaketyökaluun

Lisää osakeideoita artikkelissa: Seuloimme 10 osaketta, jotka menestyvät uudessa koronamarkkinassa. Osakkeet ovat Suomesta ja maailmalta.

Sijoita osakkeisiin nollakuluilla

REKISTERÖIDY ETOROON*

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.