<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Kaksi timanttista sijoitusideaa maailmalta

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 26.10.2021

Aiheet: osake, sijoittaminen, maailman markkina, megatrendi

Maailmalla sijoittajien huulilla ja ostonappulan alla ovat tulevaisuuden megatrendiosakkeet. Jos et ole vielä kuullut sanasta metaverse tai tiedä mistä yhtiöstä veikkaillaan seuraavaa Teslaa, niin lue tämä blogi.

Mitä sanoisit, jos sinulla olisi ollut mahdollisuus sijoittaa Teslaan viisi vuotta sitten, kun sen osake oli noin 40 dollaria, ennen kuin se nousi nykyiseen yli 1000 dollarin hintaan?

Entä onko metaverse tulevaisuuden suurin megatrendi, jonka joukosta löytyvät parhaat osakkeet? Esittelemme blogissa seitsemän metaverse -osaketta sekä osakkeen, josta povataan seuraavaa Teslaa.

Metaversestä on tulossa tulevaisuuden megatrendi

Metaverse syntyi tieteiskirjallisuudessa, mutta siitä on tulossa valtava megatrendi, jonka odotetaan laajalti olevan tila- tai ”ruumiillistetun” internetin uusi aikakausi.

Teknologiajätit investoivat voimakkaasti metaversen innovatiivisiin virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden tekniikoihin. Yhtiöiden tavoitteena on tuoda metaverse suurille markkinoille ja edistää sen omaksumista kaikkialla. Metaverse ei ole vielä täällä, mutta se on jo nurkan takana ja siitä tulee valtava puheenaihe seuraavan vuosikymmenen aikana.

Se on perusteellinen muutos tavassa, jolla ihmiset seurustelevat, työskentelevät, oppivat, pelaavat pelejä, tekevät ostoksia, näkevät mainoksia jne. Ja luonnollisesti se tarjoaa suuria mahdollisuuksia sijoittajille.

Sijoitusidea 1: Metaverse -osakkeet

Sijoittajilla on paljon mahdollisuuksia saada voittoa tästä valtavasta megatrendistä. Bloomberg Intelligencen mukaan metaversen markkinoiden koko voi nousta 800 miljardiin dollariin vuoteen 2024 mennessä.

Jotkut analyytikot uskovat, että kun otetaan huomioon metaversen suuri muutosvaikutus, siitä voi tulla useiden biljoonien dollarien markkinat. Erityiset laitteistot, ohjelmistot, digitaaliset avatarit ja muut ei-vaihdettavat tokenit (NFT), kryptovaluutat ja kryptoverkot ovat ainesosia, jotka mahdollistavat metaversen tuomisen suurille markkinoille.

Osakkeet, joita kannattaa seurata

FACEBOOK (NASDAQ: FB)*
Pääomasi on vaarassa. 
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on hiljattain ilmoittanut tavoitteesta muuttaa Facebook sosiaalisen median yrityksestä metaverse -yhtiöksi. Itse asiassa Facebook on investoinut voimakkaasti metaverseen vuodesta 2014, jolloin se osti VR -kuulokkeiden valmistajan Oculus VR:n 2 miljardilla dollarilla ja aloitti myöhemmin AR -lasien ja ranneketekniikoiden kehittämisen. Facebook osti myös VR -pelistudiot, mukaan lukien BigBox VR:n.

NVIDIA (NASDAQ: NVDA)*
Pääomasi on vaarassa. 
Bloomberg on korostanut, että tarvitaan kaksi kriittistä komponenttia, jotta yritykset voivat hyödyntää metaverse-mahdollisuuksia: kehittyneet puolijohteet ja ohjelmistotyökalut. On olemassa teknologian jättiläinen, joka näyttää olevan täydellisesti sijoitettu metaverse-pelaamiseen, ja yhtiö on NVIDIA.

NVIDIA on markkina-arvolla mitattuna Yhdysvaltojen suurin puolijohdeyhtiö, jolla on prosessoreiden, grafiikkasuorittimien ja palvelinkeskusten lisäksi jo ohjelmistokehitysalusta, jota käytetään myös virtuaalimaailman simulaatioiden luomiseen hyödyntäen NVIDIAn grafiikkateknologioita.

MICROSOFT (NASDAQ: MSFT)*
Pääomasi on vaarassa. 
Microsoft on yksi vahva avaintoimija metaverse-alalla. Microsoft on äskettäin ilmoittanut, että yhtiö on “ainutlaatuisessa asemassa” tällä alueella ja tarjoaa joukon tekoälyä ja sekatodellisuuden työkaluja, jotka auttavat yrityksiä kehittämään metaverse-sovelluksia. Microsoft on tehnyt myös metaverse-laitteiston – HoloLens 2:n, seuraavan sukupolven holografiset kuulokkeet, joiden tavoitteena on nostaa oppiminen ja tuottavuus uusiin korkeuksiin.

APPLE (NASDAQ: AAPL)*
Pääomasi on vaarassa. 
Applen toimitusjohtaja Tim Cook panostaa myös AR-tekniikoihin. Hän sanoi syyskuussa 2021 olevansa ”AR -fani nro 1”. Apple ei kuitenkaan ole vielä paljastanut AR-kuulokkeita tai -laseja. Yhtiö työskentelee tällaisten laitteiden parissa, mutta julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa. Huhujen mukaan ensimmäisiä AR-tuotteita voisi odotella vuonna 2022.

SNAP (NYSE: SNAP)*
Pääomasi on vaarassa. 
Myös sosiaalisen median yhtiö Snap tarjoaa sijoittajille metaverse-sovelluksen. Snapchat -sovelluksesta tunnettu yhtiö on nimittäin kehittänyt Spectacles-nimiset AR-älylasit.

Monet analyytikot suhtautuvat edelleen positiivisesti Snap:in osakkeeseen yhtiön innovoidessa aktiivisesti AR:ää ja raportoiden edelleen myynnin ja tulojen kasvusta. Itse asiassa Snapchat houkuttelee yli 280 miljoonaa päivittäistä aktiivista käyttäjää ja tarjoaa vaikuttavan määrän AR-vaihtoehtoja, sisältäen erilaisia ‘filttereitä’ ja linssejä.

ROBLOX (NYSE: RBLX)*
Pääomasi on vaarassa. 
Keväällä 2021 listautunut amerikkalainen peliyhtiö Roblox on myös yksi metaversen edelläkävijöistä. Roblox tarjoaa alustan ohjelmistotyökaluilla, joiden avulla käyttäjät voivat luoda yksinkertaisia ??pelejä ilman koodaustaitoja, jakaa pelejä muiden käyttäjien kanssa, ansaita rahaa pelin sisäisellä valuutalla nimeltä Robux ja pelata muiden käyttäjien pelejä. Robloxin päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrä kasvoi 29% edellisvuodesta 43,2 miljoonaan.

Kaiken kaikkiaan metaverse-visio Robloxista ulottuu videopelejä pidemmälle, sisältäen musiikkia, muotia ja taidetta. 

UNITY SOFTWARE (NYSE: U)*
Pääomasi on vaarassa. 
Unity Software on jälleen yksi avaintoimija, jolla on hyvät edellytykset kasvuun metaverse megatrendin tukemana. Yhtiö loi johtavan videopelimoottorin, joka tarjoaa kattavan joukon yhteistyövälineitä videopelien tekemiseen. Yhtiö hallitsee selvästi videopelimarkkinoita, sillä yli 50% kaikista peleistä tehdään Unity -ratkaisuilla. Unity listautui syyskuussa 2020, ja sen osakekanta on kasvanut voimakkaasti listautumisen jälkeen.

Sijoitusidea 2: Lucid Group seuraava Tesla?

LUCID GROUP*
Pääomasi on vaarassa. 

Lucid Group on kehittämässä maailman pisimmän käyttöetäisyyden omaavaa ja maailman nopeiten latautuvaa luksusluokan sähköautoa. Jotkut analyytikot uskovatkin, että sijoittaminen Lucid Groupiin (LCID) voi nykyään olla kuin uusi mahdollisuus sijoittaa Teslaan muutama vuosi sitten. Lucidin markkina-arvo on lähes 40 miljardia dollaria, joten se on yksi arvokkaimmista nousevista puhtaista sähköautoyhtiöistä. 

Uuden ajoneuvon toimintaetäisyys on yli 500 mailia yhdellä latauksella. Lucid Group julisti syyskuun 16. päivä, että ”Tulokset ovat saavutettu ja Lucid Air Dream Edition R on ylittänyt odotukset. Ajoneuvon toimintaetäisyys on 520 mailia yhdellä latauksella, minkä ansiosta se on saavuttanut ennätyksiä rikkovan virallisen EPA-luokituksen, ja on ensimmäinen sähköauto, joka on koskaan ylittänyt 500 mailin toimintaetäisyyden. ”

Lucid Groupin nopein sähköauton latausjärjestelmä mahdollistaa jopa 300 mailin latauksen lataamisen noin 20 minuutissa. Nopeuden lisäksi se on yhteensopiva lähes kaikkien Yhdysvaltain julkisten latausasemien kanssa.

Tämä tarkoittaa, että Lucid Air voittaa Tesla Model S Long Rangen yli 100 maililla ja mahdollistaa pidemmät matkat, kuten esimerkiksi Los Angelesista San Franciscoon, pysähtymättä.

Lucid Group pörssiin SPAC-yhtiön avulla

Lucid Groupin* listautumisesta ilmoitti helmikuussa 2021 Churchill Capital IV-erikoishankintayhtiö (SPAC), joka arvioi yhdistetyn yrityksen pro forma -arvoksi 24 miljardia dollaria.
Pääomasi on vaarassa. 

Lucid Group listattiin käänteisellä sulautumisella Churchill Capital IV: n kanssa 26. heinäkuuta 2021, ja se aloitti kaupankäynnin Lucid Group -ryhmänä kaupankäyntitunnuksella LCID Nasdaqissa.

Listautumishetkellä Lucidilla oli 11 000 maksullista varausta yhtiön lippulaivaan Lucid Airiin. Kun otetaan huomioon Lucidin keskimääräinen kauppahinta (85 000 – 90 000$), 11 000 varauksen arvioidaan tarkoittavan noin 935–990 miljoona dollarin liikevaihtoa.

Sijoita megatrendeihin helposti

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa. Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkumme* sisältää myös metaverse-osakkeita. Metaverse-osakkeista salkku sisältää: Applea, Facebookia, Googlea, Microsoftia, Nvidiaa ja Snapia.

REKISTERÖIDY ETOROON!

 Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 %  yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita,  ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa  asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.   Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Picture provided by Lucid Group.