<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia kansainvälisistä sijoitussalkuista

Kahta suomalaista suosikkiosaketta voi ostaa eTorosta nollakuluilla

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 29.05.2023

Aiheet: osake, sijoitusideat, eToro, hyvä tietää

Suomalaiset osakkeet ovat eTorossa vain CFD-muodossa eli hinnanerosopimuksia, joiden tappioita ei voi valitettavasti vähentää verotuksessa. Harva kuitenkin tietää, että eTorosta löytyy rinnakkaislistattuina muutama suomalainen firma, joiden aidot osakkeet ovat ostettavissa nollakuluilla.

Nordealla huhtikuun lopussa massiiviset 345 487 omistajaa

Nordea on kappalemääräisesti mitattuna Helsingin pörssin eniten omistettu yhtiö. Nordea ja OP ovat Suomen pankkijätit, mutta vain Nordealla on laajasti toimintaa myös muissa Pohjoismaissa. Nordean suureen omistajamäärään vaikuttaa myös Sammon parin vuoden takainen päätös jakaa omistamiaan Nordean osakkeita ylimääräisenä osinkona Sammon omistajille.

Helsingin lisäksi Nordea on listattu Tukholman ja Kööpenhaminan pörsseihin. Suomalainen sijoittaja voi ostaa eTorossa nollakuluilla Nordeaa Tukholman pörssistä. 

Nordean suosio jatkaa kasvuaan

Nordea on saanut vuodessa yli 25 600 uutta omistajaa. Vuosi sitten Nordealla oli 319 825 omistajaa eli uusia omistajia on tullut keskimäärin kuukaudessa yli 2100 lisää.

Nordean osake on laskenut vuoden alusta reilut viisi prosenttia, joka on lähes sama kuin Helsingin pörssin yleisindeksin lasku. 

Nordean osake ja Helsingin yleisindeksi. Kuva: Google

Katso Nordean osakkeen tiedot eTorosta

Nordean osakkeen tietoja voit katsoa alla olevan linkin kautta. Huomioithan että kurssi on kruunuissa ja mikäli käytät eToroa Suomeksi, niin käännökset eivät ole aina täydellisiä. Voit ostaa Nordean osaketta nollakuluilla Tukholman pörssistä. 

Katso Nordean osakkeen tiedot eTorosta*
Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

 

Nokialla lähes 250 000 omistajaa

Nokialla on toiseksi eniten omistajia Helsingin pörssin osakkeista. Kesäkuun lopussa Nokialla oli 249 797 omistajaa. Nokia lisäsi viime kuuhun verrattuna omistajien määrää lähes 6000 ja oli myös Nordnetin ostetuin osake. 

Vuoden takaiseen verrattuna Nokia on kasvattanu osakkeenomistajien määrää yli 12 000 omistajalla.

Uusia omistajia on innostanut Nokian kurssilasku. Nokian arvosta on kadonnut tänä vuonna yli 13 prosenttia ja vuoden takaiseen kurssiin verrattuna noin 17 prosenttia.

Nokian kurssi on ollut yhtä alhaalla vuoden 2021 keväällä, joten näyttää siltä, että suomalaiset sijoittajat kokevat Nokian olevan nyt edullisesti hinnoiteltu.

Nokia ei ole ollut kovin hyvä sijoitus jos katsoo esimerkiksi viiden vuoden aikajännettä. Yhtiön arvosta on hävinnyt neljännes viidessä vuodessa.

Analyytikoiden näkemykset

Analyytikoiden konsensussuositus Nokialle ja Nordealle on ylipainota. 
Nordea tosin saa paremmat suosituspisteet 1.89. Nokian suositus puolestaan on 2.15. Suositus lasketaan osaketta seuraavien analyytikoiden suositusten keskiarvosta siten, että osta = 1 ja myy = 5.

Sijoittaja.fi:n Osaketyökalu Nordea ja Nokia

Nokia löytyy myös New Yorkista

Nokian osake on ollut kymmeniä vuosia rinnakaislistattuna myös New Yorkiin, joten Nokiankin osaketta on mahdollista ostaa nollakuluilla eTorossa. Kannattaa olla tarkkana, sillä eTorosta löytyy myös Helsingin pörssiin listattu Nokia. Suomalainen sijoittaja saa ostettua Helsinkiin listattua vain CFD-muotoisena, joten kannattaa olla tarkkana kumman osakkeen valitsee.

Nokian CFD-muotoisen osakkeen lopussa on tunniste .HE, joka viittaa Helsinkiin. Aidon nollakuluilla ostettavan osakkeen tunnus on NOK Nokia Oyj-ADR.

ADR on Yhdysvaltoihin rinnakaislistatun ulkomaalaisen osakkeen tunnus, joka tulee sanoista American Depositary Receipt. 

Kuva: eToro

Voit varmistua vielä, että olet valinnut aidon osakkeen, kun ostaessasi näet tekstin: "Delayed prices by NASDAQ, IN USD". Näin olet varmasti ostamassa Nokiaa New Yorkista. Helsingissä kurssi olisi euroissa.

Nokian osake New York. Kuva: eToro

Huomioi aikaero

New Yorkin pörssi aukeaa suomen aikaan klo 16:30, joten huomio myös, ettet voi ostaa osakkeita ennen kuin pörssi on auki.

Katso Nokian osakkeen tiedot eTorosta*
Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees.

Sijoita Nordeaan, Nokiaan ja muihin kansainvälisiin huippuyhtiöihin ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. 

REKISTERÖIDY eTOROON!*

Liian hyvää ollakseen totta - Miten eToro tekee voittoa?

eToro tekee voittoa muun muassa valuutanvaihtokuluilla, joita tosin Sijoittaja.fi:n kautta rekisteröityneiltä ei veloiteta. eToro saa tuloja myös viputuotteista, sekä mm. kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalkkioista.

Lue lisää, miten tunnistaa aito osake ja CFD-osake täältä. Nostopalkkiot (5$) ovat myös yksi eToron tulomuodoista. 

eToron kuluja

eToron kulut Sijoittaja.fin käyttäjälle

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.   Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy  suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen.  51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa  hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja  onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.    Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai  laskea. Pääomasi on vaarassa.    Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja  etoro.com/trading/fees

 

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.