<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Blogikirjoituksia maailman parhaista sijoitussalkuista

Investointipankkien näkemykset vuodelle 2021 - mihin sijoittaa?

Kirjoittaja: Sijoittaja.fi | 05.01.2021

Aiheet: sijoitusideat, maailman markkina, megatrendi

Mihin nyt kannattaa sijoittaa maailman johtavien sijoitustoimijoiden mukaan? Sijoittaja.fi selvitti maailman johtavien investointipankkien ja varainhoitajien näkemykset vuodelle 2021. Nämä toimijat liikuttavat markkinaa, joten sijoittajan on syytä olla tietoinen, mitä omaisuusluokkia ja osakemarkkinoita he suosivat. Näkemyksistä myös nousi esille selviä riskejä, joista sijoittajan kannattaa olla selvillä.

Keskeisimpinä teemoina näkemyksistä nousi esille vahvat odotukset vuoden 2021 talouskasvulle ja pörssiyritysten tuloskasvulle. Jokainen toimija ylipainottaa nyt osakkeita ja alipainottaa valtionlainoja. Keskuspankit ja valtiot jatkavat elvytystä, ja rokotteiden saapuminen markkinoille palauttaa talouskasvun takaisin historialliseen nopeaan nousuun.

Missä piilevät parhaat sijoitusmahdollisuudet ja suurimmat riskit?

Sijoittaja.fi kävi läpi suurimpien investopankkien näkemykset. Mukana toimijoista oli:

Moni toimijoista uskoo, että nyt kannattaa sijoittaa kehittyville markkinoille. Osa odottaa koronavuonna menestyneiden Yhdysvaltojen teknologia- ja kasvuyhtiöiden voittokulun jatkuvan ainakin pitkälle alkuvuoteen, kun osa odottaa rotaation syklisiin yhtiöihin ja koronahäviäjiin olevan keskeisin teema vuonna 2021. 

Tärkeimmiksi megatrendeiksi vuodelle 2021 nostetaan muun muassa puhdas energia, kehittyvä Aasia, ikääntyvä väestö, IoT ja verkkokauppa.

Poikkeuksellisesti yksikään toimija ei näe horisontissa merkittäviä riskejä, mikä voi olla riski jo itsessään. Konsensus valtionlainojen alipainottamisesta ja salkun riskin kasvattamisesta on suurin vuosiin.

Lisäksi kaikki odottavat dollarin heikkenevän. Investointipankit ja tutkimuslaitokset nostavat suurimpina riskeinä esille inflaation nousun ja rokotusten viivästymisen. Ned Davis Research ottaa esille myös korkotason liian nopean nousun ja odotuksia heikomman tuloskasvun.

Näkemysten julkaisun jälkeen Wall Streetin sijoitusstrategit ovat nostaneet S&P 500 -indeksin tavoitetta useilla prosenteilla ja odottavat 9 % nousua vuonna 2021. Kukaan ei usko laskuun. Samalla esimerkiksi Sijoittaja.fi:n sentimentti-indikaattori on kohonnut toiseksi korkeimmalle tasolle yli vuosikymmeneen ja suurten osakeindeksien valuaatiot hipovat IT-kuplan aikaisia lukemia. Vaikka tie edessä näyttää tasaiselta, matkalle osuu töyssyjä varmasti tulevaisuudessakin. 

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä 1.1.2020: Mihin sijoittaa 2021? Investointipankkien sijoitusnäkemykset. Artikkelin jäsenosiossa on mukana investointipankkikohtaiset koosteet tärkeimmistä sijoitusteemoista vuodelle 2021. 

Sijoita maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin helposti

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin ja salkussa on mukana useita megatrendissä olevia osakkeita.

REKISTERÖIDY eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.